Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejmm

plamienia po zmianie tabletek anty.

Polecane posty

Gość ejmm

Witam, przez 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne Syndi 35, źle sie po nich czułam i ginekolog przepisał mi słabsze Sylvie 20, przy konczeniu 3 listka Syndi 35 miałam 7 dniową przerwe w której dostałam okres, po 7 dniach zaczęłam brać Sylvie 20 i od czasu kiedy dostałam okres cały czas mam plamienia (dzień w dzień przez cały miesiąc) coś takiego jakby kończył mi sie okres, czy to możliwe że wpłynęła na to zmiana tabletek? obecnie jestem po zjedzeniu pierwszego listka Sylvie 20 i mam dostać okres, czy po dostaniu miesiączki uregulują się plamienia? (mój wiek to 18 lat)

Gość dgdrhdthdrhg
do trzech miesięcy mogą być i jest to normalne

Gość Sluchajcie, ja biore
Yaz juz od ponad roku i od wczoraj mam brązowe niewielkie plamienia... Nie wiem skąd, przecież dość długo juz je biorę wiec organizm jest do nich przyzwyczajony. Przez cały okres jak je biorę czyli ponad rok nie miałam żadnych plamien

Nie pominelam ani jednej, laczylam tak

Jakbyś przeczytała ulotkę to wiedziałabyś, ze w przypadku łączenia opakowań plamienia mogą się pojawić.

No widzisz umknelo mi dzięki ;)

Gość :):):)??
ja znowu mam tak ze przeszłam z novynette na rigevidon bez 7 dniowej przerwy i w połowie rigevidonu az do teraz a mam koniec blistra mam ciemne i dosc mocne plamienia i bóle podbrzusza i tez nie wiem z kąd to

Gość jesteś ślepa czy nie umiesz
czytać? Napisane jest wyżej, że jak łączy się opakowania, to mogą wystąpić plamienia. Przede wszystkim czyta się ulotkę.

Gość :):):)??
jak bys była taka madra za jaka sie uwazasz to pomyslała bys ze nie na wszystkich anty to pisze .Nie na rigevidonie!

Po pierwsze jest napisane, a nie pisze. Po drugie-pierwsza informacja z ulotki Rigevidionu, która ma zastosowanie w Twoim przypadku: "Postępowanie w przypadku wystąpienia krwawień śródcyklicznych U niewielkiej liczby kobiet mogą pojawić się niewielkie krwawienia śródcykliczne lub plamienia podczas przyjmowania leku Rigevidion, szczególnie w pierwszych miesiąch stosowania leku. Zwykle krwawienia takie nie są powodem do niepokoju i ustępują w ciągu jednego lub dwóch dni. Należy nadal przyjmować tabletki jak zwykle, a krwawienia zazwyczaj ustępują po przyjęciu pierwszych kilku opakowań leku." Po trzecie-druga informacja z ulotki Rigevidionu, która ma zastosowanie w Twoim przypadku: "Aby opóźnić wystąpienie krwawienia, pacjentka powinna kontynuować stosowanie tabletek z następnego blistra leku Rigevidion po przyjęciu ostatniej tabletki z przyjmowanego aktualnie opakowania bez zachowywania przerwy w stosowaniu leku. Stosowanie tabletek można kontynuować tak długo, jak długo jest to potrzebne, aż do wyczerpania zawartości drugiego blistra. Podczas stosowania tabletek z drugiego blistra może dojść do niewielkiego krwawienia śródcyklicznego lub plamienia." Więc nie kłam, że w ulotce Rigevidionu tego nie ma. :o Samo przeczytanie spisu treści nie wystarczy. :o Poza tym wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem wszystkie wpisy w tym temacie.

Gość ejmm
no wszystko ok, ale ja nie mam plamień takich że dajmy na to są one w jednym dniu a w drugim nie, tylko moje plamienia trwają dzień w dzień cały miesiąc

Gość tez:)
tez mam plamienia codziennie juz od ponad tygodnia a wczoraj skonczyłam tabletki i jestem ciekawa czy dostane okres albo czy go rozpoznam jak mam te plamienia