Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPoRazTrzeci ;-)

Lipiec 2013

Polecane posty

Jogurt naturalny? Pierwsze slysze:-) ale jesli chodzi o infekcje to przekichana sprawa.. Mi cos znowu chyba wraca bo tez zaczyna znowu cos swedziec i szczypac.. Ake mogli to byc od cewki bo z moczem mialam cos nie tak i biore furagine caly czas. Jutro ostatni dzien mi zostal.. Ake jakies paskudztwo sie przypalrtalo.. I faktycznie az glupio ze tak ciagle wraca bo jakby kurde czlowiek sie nie myl.. Normalnie dla mnir higiena jest mega wazna a w ciazy to juz wogole.. Po pierwszej infekcji kupilam od razu lactacyd. Plyn i husteczki nawilzane.. Wiadomo nie zawsze jest dostep do toalety jakby sie chcialo.. Ale i tak nie widac jakos zeby pomagalo cos.. Teraz pojde i ciekawe co mi powie.. Bo napewno zwroce mu na to uwage ze wraca ciagle to swinstwo.. A nigdy wczesniej przed ciaza tez nic sie nie dzialo..

Mama6latki też mi ginka powiedział że jak mi nic nie będzie pomagać to ma się kefirem podmywać;D Masa nornalnie;) Co do tej historii może i wymyślona le hormony zadziałały i łezki poleciały . KMM - no nie trzymaj nas w tej niepewności noooooo

Juz bym wrzucala zdjecia ale mam na plytce a siedze na telefonie ze tak powiem.. Dlatego tez takie byki robie jak pisze:-) bo nie trafiam w literki czasami:-)

Gość do KMM
Nie rozumiem Cię dziewczyno! Cay dzień dzisiaj (i nie tylko zresztą dzisiaj) zawracasz dziewczynom głowę tym,ze tak bardzo płeć byś chciała poznać a teraz nic nie piszesz! Co Cię mają błagać????? Nie chcesz to nie pisz ale po co te sceny były wcześniej....

Gość hueheuehue
to wam dziewczyna podniosła napięcie

Gość też lipcowa matka
Kiedyś tu często pisałam, ale od dawna już nie nie udzielam, więc nawet się nie loguję. Jak przeczytałam o tej metodzie 4 trymestru, to mało z fotela nie spadłam. Nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje, że to się tak nazywa, a robiłam dokładnie to wszystko, o czym piszecie wspominając o tej metodzie. Mieszkałam wtedy z teściową i u niej dziecko nie śmiało zapłakać (wychowała 4 synów na rękach non stop), więc stawałam na głowie, żeby nie płakało. Jak zostawiłam dziecko na pięć minut w łóżeczku, żeby skorzystać z toalety, to teściowa już przy nim była z tekstem "położyła cię matka jak 20 zł?" i hop na ręce. Powiem Wam tylko, że ja te dwa pierwsze lata z życia dziecka i mieszkania u teściowej wspomina jak koszmar - byłam wykończona psychicznie i przede wszystkim fizycznie ciągłym noszeniem, bujaniem, karmieniem godzinami na żądanie i permanentnym płaczem dziecka. Przyrzekłam sobie wtedy, że nigdy więcej. Teraz mieszkam na swoim i od początku ciąży wszyscy dookoła zostali uświadomieni, że nie dam się po raz drugi sterroryzować. Owszem, dziecko jest ważne, ale ja też mam swoje potrzeby i nie chcę po raz kolejny przechodzić przez depresję poporodową i brak radości z wyczekanego macierzyństwa. Pozdrowienia dla wszystkich lipcowych mam i dziękuję za info o tej metodzie - wydrukuję opis i dam teściowej, żeby poczytała i się zastanowiła nad sobą, jak się kolejne wnuki będą rodzić.

Kocham kolor pomaranczowy:-) i naprawde uwielbiam cie najodwazniejsza istoto na ziemi:-) Widocznie ciebie sama ciekawosc zzera skoro tak cie poryszyla chwila czekania.. Jak bede miala jak to wrzuce zdjecie. Dla mnie proste i logiczne. Hehe zycze milego wieczoru:-):-P

Ja mam wiecznie jakies infekcje "tam" co prawda teraz już bezbolesne i nieswędzące, praktycznie ich nie czuję, ale w kółko muszę brać jakieś globulki co mnie wykańcza, bo nienawidze sobie nic tam wpychać, kiedyś sobie włożyłam na festiwalu tampona to zasłabłam, nie wiem czy z wrażenia, czy z obrzydzenia, ale zasłabłam dosłownie za 5 minut. Daniel mi pomaga i nawet go to cieszy z wiadomyh względów hahaha :D I przypomniałyście mi ze musze kupić globulki

Gość też lipcowa matka
chciałam jeszcze dodać, że te dwa posty nade mną nie są mojego autorstwa

cześć dziewczyny, kurcze taka zarobiona jestem ze nawet nie mam czasu się odezwać bo najpierw trzeba posty nadrobić:P zabiłyście mnie tymi jogurtami/kefirami:P kładę fugę w łazience;P a teraz czekamy na pizzę:) normalnie moje ciało broni się przed pracą fizyczna jak nigdy:P

no i odkopujemy tabelkę :) NICK ............wiek .... ciąża ....województwo ...data porodu..płeć dziecka anidzik20........20.........1........wlkp............01.0 7... Truj...............29.........2........podkarp.......01.0 7...chłopiec Margrit ..........28.........1........pomorskie ....01.07...Julian Mama 6latki.....24..........2.......lubelskie.......02.07...Alicj a metafora.........26.........1.........śląskie........02 .07... chłopiec optymistka85...27.........2........lubuskie........03.07. ..chłopiec dietowo..........25.........1......mazowieckie....03.07.. .dziewczynka paulina_83.......29.........1.......podkarp........02.07. ..dziewczynka przyszła mama 2013..29..1.........kuj.-pom.....04.07...dziewczynka Messi29 .........29..........2......małopolskie.....04.07... Koalala...........31..........1......mazowieckie...04.07. ..dziewczynka Agnik83..........29..........2.....warm-maz.......05.07.. ..chłopiec?? irysek22.........31..........2.......Irlandia.........06. 07. .. LadyG............31..........1......dolnośląskie....06. 07....chłopiec Ciezaraowka31 31..........2........UK..............06.07....dziewczynka Arba79...........33..........2........podlaskie.....07.07 ...Mieszko Niuniek4646....29..........1.........śląskie........07. 07... Lenka K_M_M..........23..........1..........pomorskie...07.07.. . Mareczek Maite............26..........2.........dolnośląskie.... 07.07...dziewczynka MamaPoRazTrzeci...32....3.......zach-pom......08.07...Kal inka Karla_00........19...........1.........śląskie.......08 .07... Joannnna.......25...........1......małopolskie....09.07. .. chłopiec cynamon-22....29...........2......mazowieckie...10.07...< br /> żółta_cytrynka...25.......1......mazowieckie....11.07. ..chłopiec Katarzynka_26...26........1.....warm.-mazur. ...11.07...dziewczynka Agusiek77.......35 .........2......mazowieckie....12.07...dziewczynka drugieszczęście...25......2........mazowieckie....12.07 ... chłopiec viola881988.....24.........1.........lubelskie.......12.0 7...chłopiec nicka8601.......27.........2...........UK............14.0 7... Fredzi_a........27..........1.......małopolskie ....14.07... Antoś niagara1212....23.........1......warm-mazur.....15.07... Alan _tesla_..........30.........1........dolnośląskie.....1 5.07.....chłopiec gąska............27.........2.........śląskie......... .16.07... Ginger78........34.........3.......podkarpackie...16.07.. . atamta..........32........4........wielkopolskie....16.07 ...chłopiec .sapphire.......23........1........wielkopolskie....17.07 ...chłopiec lucjola123......33........1........mazowieckie.....18.07. .. patussa18....21.......2(po por.)...świętokrz... 18.07...Melania elliska.........27.........1.........kuj-pom...........19 .07...dziewczynka Lou__..........21..........1......mazowieckie.......19.07 ... Laura TOPKA......27......3 (2 stracone)....śląskie....21.07......dziewczynka Zara Baby.....30.........2.......pomor/malopol...20.07... tigrai30........30.........1........dolnośląskie......2 0 .07...chłopiec Virada123....28.........1........dolnośląskie .....21.07...chłopak Biala87........25.........1.....śląskie/opolskie....21. 07... lady venera...34........1........mazowieckie.....22.07... kapris.........28.........3........lubelskie..........22. 07...dziewczynka Wika78.......34.........1..........Francja.........25.07. ..dziewczynka emu21........31..........2.......mazowieckie.....26.07... pokahontas81...31...2(po por.).....śląskie......28.07...dziewczynka fingo 30..........30.......1.............UK..........29.07... anetach18.......24.......1.........lubelskie......29.07.. .dziewczynka IGA Nescafe03.......24.......1.........lubelskie......29.07.. .dziewczynka ALIME ..........25........2......kuj-pom.........29.07.. ... Ines89............23.......1..........śląskie.......30. 07...

KMM gratulacje synka! Jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to od razu pomyślałam, że to buzia chłopca, ale jaki słodki! A te drugie zdjęcie to co to jest bo nie mogę skojarzyć... :)

dziekuje :) ale szkoda tylko ze filmiku mi nie nagrał.. pytałam ale powiedział ze tylko zdjecia.. fakt ze urocze wyszly, zakochałam sie od pierwszego wejrzenia :) ale troche duzo pieniazkow jak za 5 zdjec i badanie.. ale ciesze ze ze zdrowy synuś:) w koncu moge bardziej osobowo pisac :) doktor sprawdził dokładnie wszystkie narzady, przepływy czy sa odpowiednie i czykosci sa tam gdzie powinny i czy jest dobra ilosc.. martwilam sie troche iloscia wod plodowych no bo ten brzuch taki niewielki mam.. ale tez powiedzial ze jest ilosc odpowiednia waga maluszka tez ok. teraz siedze z parametrami przed noskiem to moge napisac wiecej. obwód główki 265,77 mm, obwód brzuszka 243,55 mm i długość kości udowej 51,44 mm. i ogólna waga 1313g :) takze wszystko jest idealnie w normie :)

niagara to drugie to potwierdzenie ze to chlopiec.. moglam zrobic w czerwone kółko odpowiednia czesc.. ale jak sie przyjrzec to widac moszne i pitolka :) tylko tak jakby jest do gory nogami :) wogóle mały był nie tak dawno ułożony główką w dól a teraz dzisiaj lekarz powiedział ze ułożenie miednicowe.. mam nadzieje ze sie przekreci do porodu..

No tak pomyślałam, że to siusiak może :) To już teraz wiesz jakie ciuszki masz kupować. A możesz już stwierdzić do kogo podobny? :)

hmm nigdy jakos w te skojarzenia najlepsza nie byłam.. ale wydaje mi sie ze oczy bedzie mial po tatusiu.. ciesze sie bo Paweł ma duże oczy :) chociaz ja jak bylam mała to tez miałam ogromne :) pozniej sie pozmieniało :) usta chyba tez po Pawle bo jamam troszke bardziej uwypuklona górną warge.. ale to takie gdybanie.. musze wygrzebac Pawla zdjecia od jego mamy jak był malutki to wtedy coś wiecej bede mogła powiedziec.. jak narazie to widze wymieszana urode obojga rodziców :) ooo :) :D

KMM ale cudny Twój chłopaczek - ładnie zapozował do zdjęcia :) Nie to co mój łobuz ha ha! A zdjęcie klejnotów bezbłędne :D Ja może za tydzień będę miała usg - ale takie zwykłe. Messi dzięki za linka - niestety nie mają tuniczek z długim rękawkiem :( Lou ale Ci współczuje tego "braciszka"... Jak bym o swoim czytała. Nie chcę Cię martwić ale raczej nie zmienicie takiego typka. Takich to tylko życie może w jakimś momencie zmienić. Mój brat zmienił się trochę dopiero jak trafił na odpowiednią dziewczynę i się wyprowadził ale niestety stare nawyki zaczynają wracać... Koalala dobrze, że Ci puściło! Oby już się nie powtórzyło. Ja ostatnio więcej piję ale myślę, że to dlatego, że cieplej się zrobiło. Kurcze człowiek nie wie co to go jeszcze może spotkać w takiej jednej ciąży... Przywiozłam od przyjaciółki 3 wory (!) ciuszków... Chyba zostawię to na niedzielę bo czuję, że cały dzień mi to zajmie ;) Viola zajrzyj na stronkę tych brzuchatek - mają fajne sukienki - na komunię by się nadawały - jest sporo kolorków i kilka fasonów za niewielkie pieniądze :)

Gość widać kmm
ma niedobór uwagi w realu...Żałosne. Co za weterynarz dopiero w 3 trymestrze płeć rozpoznaje?

K_M_M, Super, gratuluję Wam ;) Ile płaciłaś za wizytę? Atamta, ja dobrze wiem ze go nie zmienię, nie mam już tylko siły znim walczyć i się wściekać szczegolnie w ciąży. Dlatego marzę żeby się wyprowadzić. Ale jak na razie w tym kierunku bardzo mało się zmienia ;/

witam w ten niestety pochmurny poranek :) KMM ślicznego masz synusia :). Mam nadzieję, że nie jesteś bardzo zawiedziona płcią.. Jest słodki ma takie duże oczka i zgrabny nosek, od razu rozpoznałam siusiaczka :). Zresztą jestem pewna, że wszystkie nasze dzieci będą śliczne. A co do pomarańczowego koloru skierowanego do Ciebie to trzeba lekceważyć i już :).