Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Between days__TC

Co to może być?

Polecane posty

Gość Between days__TC

Hej, od roku mam poważny problem. Tzn. już wcześniej miałam, ale od grudnia tamtego roku znacznie się on pogłębił. Otóż właśnie wtedy w okolicy, w której mieszkam, doszło w dość krótkim czasie do kilku gwałtów, co przyczyniło się do plotek, że w okolicy grasuje zboczeniec -nożownik. Oczywiście już wkrótce pojawiły się kolejne historie, te zapewne już przesadzone (potwierdzone tylko trzy gwałty), ale ja jako osoba bardzo wrażliwa i bojaźliwa rzecz jasna zaczęłam się paranoicznie bać. Bałam się wychodzić z domu, nawet będąc na uczelni w centrum miasta czułam się opanowana przez ciemność i kryjące się w niej zagrożenia, a o byciu samej w domu wieczorem nie było mowy. Drżałam za każdym razem, gdy robiło się ciemno, często też miałam wrażenie, że patrząc przez okno nocą pod latarnią widzę tam jakąś postać nie z tego świata. Do tego dochodziło przeświadczenie, że ktoś mnie obserwuje i w każdej chwili może zaatakować. Taki stan towarzyszył mi aż do wiosny.Potem dni stały się dłuższe i znowu zaczęłam normalnie poruszać się wieczorami, mimo że mieszkam niedaleko lasu i stawów. Niestety wraz z nadejściem jesieni niepokój powrócił. Znowu się obawiam. Jak już wyżej pisałam, nie jest to pierwszy raz. Już od liceum tak mam. Np. boję się nieboszczyków, cmentarzy, kostnic itp. Nie daj Boże, żebym usłyszała o jakimś samobójstwie lub innym wypadku... Zaraz to przeżywam i ogarnia mnie psychoza.

Gość Between days__TC
Powiedzcie mi, moi drodzy, czy z moją psychiką jest aż tak źle? Nie wiem co to jest...

Gość Between days__TC
?

Gość Between days__TC
Nie doczekam się odpowiedzi...