Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronka m.m.m.

Dlaczego ludziom tak trudno przychodzi powiedzieć innym coś miłego???

Polecane posty

Gość biedronka m.m.m.

Dlaczego łatwiej ludziom przychodzi krytyka innych niż powiedzenie komplemenu, miłego słowa? Czy obdarzenie kogoś uśmiechem, dobrym słowem to aż taki syzyfowy wysiłek? Dziwny jest ten świat...

Gość Tralalalala lala
A dlaczego uważasz, ze należą ci sie komplementy? Moze ich nie słyszysz, bo na nie nie zasługujesz. :o

Gość biedronka m.m.m.
Nie piszę bezpośrednio o sobie, tylko o zachowaniu ludzi, o poczynionych obserwacjach. O tym że łatwiej atakować, krytykować, bluzgać innych zwłaszcza w necie, gdzie ludzie czują się anonimowi.

Gość kamil1979jgora
u nas trochę jest taki zwyczaj "jak ktoś jest uśmiechnięty to jest p***nięty"

Gość korzystaj z zycie*
a moze dlatego ze ludzie zestresowani?

Gość korzystaj z zycia*
sami frustraci

Niestety przewaznie spotyka sie frustratow, niedorajdy zyciowe, ktorym ciezko przychodzi powiedzenie komplementu, bo czuja sie przy tym, jakby sami przyznawali sie do swojej porazki. Przyznanie komus racji, powiedzenie komplementu, usmiech, to dla nich jak kielich goryczy, ktorego nie sa w stanie przelknac, bo robiac to, czuja, jakgdyby sami potwierdzali to, ze sa gorsi, boja sie, ze jesli powiedza cos milego, to ktos rzeczywiscie bedzie od nich lepszy, milszy,madrzejszy itp. Dziwne zachowanie, aczkolwiek bardzo popularne szczegolnie wsród posepnego narodu Polskiego

Gość bo na mile rzeczy trzeba
sobie zasluzyc to tak samo jak z szacunkiem

bo niestety chamstwo jest strasznie zaraźliwą chorobą :) Egoizm również. I nic na to nie poradzisz, że większość w ten sposób broni się przed ewentualnym zranieniem własnego ego. Bo im coś ubędzie jak będą mili dla kogoś. Bo po co, skoro życie to jedna wielka dżungla.. A na kogoś takiego jak ja, kto jest zawsze i wszędzie miły (bo wciąż mam nadzieję, że to wraca) patrzą jak na UFOludka :)

Gość biedronka m.m.m.
bo na miłe ...... ->To wymówka, uzasadnienie dla tych co bycie miłym dla innych jest nie lada wysiłkiem.

Gość bo na mile rzeczy trzeba
brednie ja nie jestem mily bo tak wypada tylko czy ja tego chce czy nie.

Gość Brunet196cmWr.
bierdonka wyklady to mozesasz dawac swojemu psu :) przestan pisac takie tematy !!

Gość funawenturja
"Czy obdarzenie kogoś uśmiechem, dobrym słowem to aż taki syzyfowy wysiłek? " jak juz piszesz, to pisz z sensem :O