Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość święto zmarłych

Święto zmarłych

Polecane posty

Gość święto zmarłych

Jak sobie radzicie w tym dniu?

Gość już stare baby ruszyły
z kopyta kupować znicze po przecenie w supermarkecie i wience... Banga na grobach, jeeee.

Gość święto zmarłych
a co w tym złego,że kupują znicze, sprzątają groby?

Gość święto zmarłych
a co za różnica czy w supermarkecie czy pod cmentarzem, to wiadome,że wiele ludzi pójdzie tam gdzie taniej, bo w dzisiejszych czasach liczy się każdy grosz

Gość werrewrwerwe
ja kupuje po małym zniczyku dla kazdgo umarlaka z rodziny, i idę zapalic... nie kupuje zadnych wieńców czy bzdur bo potem pokradną i tak, a większosc jest po prostu obrzydliwa, te plastiki... Przyznam, że b, lubię ten efekt i nieraz chodziłam na cmentarze zeby poogladac to w nocy

Gość torze
Święto zmarłych (Zaduszki) to dzień pamięci o tych co odeszli. Większość jakoś wcale o tym nie myśli. Okazjonalna wizyta na cmentarzu raz w roku dla mnie jest gorsza niż nie pójście tam wcale

Gość dajnamo
a ja uważam,ze powinno byc też świeto zywych i zmarli powinni przychodzic wtedy z podarunkami z zaświatów

Gość ale wy jestescie
glupi :/. widac, ze nie straciliscie nikogo bliskiego :/

Gość zew ryczacej gesi
święto żywych jest 1 listopada zwane też Wszystkich Świętych

Gość ja tak tego nie przezywalam
poki nie zaczely umierac bardzo bliskie i wazne dla mnie osoby. Stalo sie to w ciagu roku. 3 osoby .. Nie wiem czy dam rade pojsc.

Gość święto zmarłych
ja ze znajomymi bedziemy na grobach pić browara i spiewać przy gitarze to święto powinno byc wesołe, a nie smutne\ jak aptrzę na te ponure stare baby to mi się niedobrze robi :P

Gość święto zmarłych
Dla mnie ten dzień jest bardzo ważny,ale dziwny. Nie lubię chodzić na groby,zawsze chodzę pod wieczór, nikogo tam nie ma,mogę swobodnie porozmawiać sobie z mamą. ale ciężko ten dzień przeżywam, mam doła:(

Gość święto zmarłych
a co zrobic jak sie zachce siku lub kupe na cmentarzu? przecież tam nie ma ubikacji, w krzaczki czy za cudzy grób nie da sie skoczyc bo wszedzie pełno ludzi :(

Gość isc za grób
a co zrobić jak zechce się srać w autobusie

Gość Adrenanina
a ja uważam,ze powinno byc też świeto zywych i zmarli powinni przychodzic wtedy z podarunkami z zaświatów padłam :D

Gość ********smutna**
dla mnie pierwsze swieta gdy pojde zapalic znicz dla kogos z bliskich tzn.dla mojej mamy -do tej pory byli to dziadkowie ktorzy zmarli jeszcze przed moimi narodzinami,jakies tam dalsze ciocie itp....bedzie ciezko....

swiat jest dla żywych , więc po kiego świetować zmarłych? zlikwidowac cmentarze bo drogocenny teren szczególnie w miastach zajmuja i zatruwają srodowisko , zieloni powinni coś z tym zrobic. ze zmarłych zadnego już pozytku. tylko zaraza