Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olei olej olej

Ciasto marchewkowe :)

Polecane posty

Gość olei olej olej

Dostałam od babci duzoo marchewki:) i chciałabym upiec ciasto marchewkowe. U mnie w domu nigdy nie piekło się takiego ciasta. Czy któraś z Pań ma wypróbowany przepis na takie ciasto?

Gość trollo
prawie wszystkie są takie same. bierz pierwszy lepszy z googla

Gość superowyyyy
2 jajka,2 szklanki maki,1 szklanka cukru,1 szklanka oleju, 1 plaska lyzka sody i jedna plaska proszku,cynamon ok 1 duzej lyzki,2 szklanki utartej marchewki. calosc razem zmiksowac wlac do tortownicy ,piec ok 50 min .

Gość lekka masa
sprawdzne ciasto marchewkowe :) 4 jajka 2 szkl cukru (ja daje 1 szkalne bo jest za slodkie dla mnie) 2 lyzeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 szkl maki 1 szkl oleju 2 lyzeczki cynamonu 3-4 starte marchewki (tarka jarzynowa) bakalie ( wg gustu) Utrzec zoltka z cukrem,dodac sol i proszek.dodawac na przemian make i olej.dodac ubite bialka,marchewke i cynamom.dorzucic bakalie.piec okolo 45 min w 180 st.C

Gość olei olej olej
dziękuje :)

Gość marchewka:P
HEJ. Jadłam dawno temu ciasto marchewkowe, pamiętam, że mi smakowało i chciałabym zrobić podobne, ale...próbowałam kiedyś, znalazłam przepisy w necie i tak: jedno wyszło takie lekkie bardziej biszkopt przypominające, a drugie znowu przeciwnie - taki gnieciuch... a mi chodzi o coś pomiędzy, coś jak murzynek czy babka, trochę wilgotne. Nie wiem jakie wychodzi z powyższych przepisów? a może ma ktoś jeszcze inny sprawdzony, z którego wyjdzie to co mam na myśli? poradźcie :)

Gość gość
W moim przypadku wypieki czegokolwiek nie są mocną stroną. Dałam sobie spokój i nawet nie podejmuje już próby tylko zamawiam u dziewczyn, które prowadza swoja stronke domowe-wypieki.com To, co potrafią zrobić w kuchni miażdży! Wszystko jest smaczne, pięknie wygląda.