Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę przytyć

dlaczego tak mnie ciągnie do jedzenia orzechów?

Polecane posty

Gość nie chcę przytyć

od paru dni codziennie wsuwam orzechy, jakie tylko znajdę w domu: laskowe, nerkowca, fistaszki. nie są solone ani przyprawiane, ot zwykłe orzeszki. nie wiem czy brakuje mi magnezu czy jak? to prawda że od orzechów się tyje? czy muszę z tym przystopować?

Gość jowita z krainy bajek
ja mam teraz faze na wloskie, a w sierpniu na laskowe, takie prosto z drzewa. no i jeszcze swiezy slonecznik, dopiero co zerwany. to jest najlepsze....

Gość nie chcę przytyć
ooo ziarna słonecznika to jest to! uwielbiam świeży, a przez resztę roku zadowalam się takim z torebki, łuskanym i niesolonym. codziennie muszę sobie pochrupać trochę ziarenek. jedyne co podjadam między posiłkami to właśnie ziarenka i orzechy oraz owoce, przeważnie jabłka. słodyczy nie uznaję, może dlatego ciągnie mnie do orzechów żeby uzupełnić magnez...

orzechy nie zaszkodza w odpowiedniej ilosci. ja nie jadam slonecznika poza pora jego dojrzewania ;-) jakos nie potrafie uznac tego z torebki. w sezonie potrafie zjesc w jeden dzien cale kolo o srednicy 30 cm :-P i codziennie musze na targ jezdzic po swieze hehe. a co do orzechow to kolo mojego domu jest kilka krzakow leszczyn i az 7 drzew orzecha wloskiego wiec nie narzekam :-D

orzechy nie zaszkodza w odpowiedniej ilosci. ja nie jadam slonecznika poza pora jego dojrzewania ;-) jakos nie potrafie uznac tego z torebki. w sezonie potrafie zjesc w jeden dzien cale kolo o srednicy 30 cm :-P i codziennie musze na targ jezdzic po swieze hehe. a co do orzechow to kolo mojego domu jest kilka krzakow leszczyn i az 7 drzew orzecha wloskiego wiec nie narzekam :-D tylko ze posiane wlasnorecznie sloneczniki niestety zjadly mi sikorki i musialam kupowac.

Gość rdcdredcy
brakuje ci zdrowych tluszczow nienasyconych

Gość nie chcę przytyć
ten z torebki obrany, przynajmniej oszczędza paznokcie i nie farbuje palców ;) ale oczywiście, torebkowy nie umywa się do świeżego ;)

he he oj masz racje, od poczatku sierpnia do teraz mam slady na palcach ;-) najpierw ze slonecznika a teraz od wloskich ;-) z tym ze teraz zaczelam prace i muszew dbac o dlonie wiec orzechy poszly w kat. cos za cos. ale laskowe z torebki tez sa pyyycha :-P