Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JAMAJKAMAJKA

AUSTRALIA ----- TOWNSVILLE

Polecane posty

Witam, właśnie szykuję się do przeprowadzki do Australii do Townsville. Może ktoś już z Was tam mieszka lub wybiera się?? Pozdrawia.

Gość AjlinaPoznan
nie mam pojecia gdzie to jes. mieszkam wsyndne i sie sz tad nie ruszam bo i poco

Gość Perthsunnny
Ja mieszkam w Perth. w Townsville to jedynie na wakacje, na codzien nie moglabym tam mieszkac. NO ale to juz sa regiony tropikalne. Północny Queensland = strefa tropikalna.

Gość Perthsunnny
Pamietaj ze na polnocy Queensland zyja tropikalne zwierzeta. Jadowite weze, pajaki, krokodyle itp.

Gość AjlinaPoznan
ja mieszkam w obszar lasu na obrzeze sydney i do mojeg domu przyklikal piekny wallaby ostatnio i zlozyl jajko a jak chciala sie to zajac( to male dziecko wallaby'sa ) ato mnie kopnela jego matka ;(

Gość Perthsunnny
a od kiedy Walabia skladaja jajka? :D :D

Słuchajcie, wiem jak tam się żyje bo już tam byłam 3 mce, z mężem, córką , od marca do czerwca. Polecieliśmy tylko turystycznie , zwiedzić Australię i rodzinkę którą tam mamy. Mąż przez przypadek znalazł pracę w swoim zawodzie, i pracował, Wróciliśmy tylko załatwić wszystkie sprawy związane z wizami , no i pod koniec listopada wyprowadzka. Boję się jak cholera , dlatego chciałam kogoś poznać, jakieś rodziny które tam już mieszkają.

Gość AjlinaPoznan
oj poznasz poznasz ludzie sa bardzo otwarci i przyjezni jak przyjechalam pierwszy raz to mnie okradli na plazy ale zaraz znalezy sie przyjciele i mnie pomogli )) a walabie to bym sie pomylil z dziobekiem

Gość Perthsunnny
w Townsville to raczej niewiele polakow i ogolnie imigrantow. No ale przynajmniej caly rok cieplo bedziesz miala :D i wzglednie blisko do Brisbane lub Sydney. Ja w Perth mam kiepsko. Odizolowana od reszty kraju 🖐️

Gość Perthsunnny
Autorko, bylas w marcu-czerwcu czyli Jesien/Zima a w styczniu to chyba tam zdechniesz :O

Gość Perthsunnny
Mi tam dobrze jest na południu, ale moge nie byc obiektywna i oceniac polnoc troche stereotypowo.