Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aianna

Grzybica

Polecane posty

mam 21 lat i talego partnera od 3 lat. w lutym zachorowalam na grzybice pochwy.Leczylam i wyleczylam na miesiac.. w marcu nie poszlam do ginelologa czekajac az moze samo sie wyleczy. W kwietniu dostalam kolejny raz clortimazol dopochwowy i cos doustnego.. Pomoglo znowu na miesiac.... ;( w sierpniu znowu dostalam lek na grzybice.... teraz mam znowu pieczenie od 2 miesicy... Piecze mnie to straszni ;( cytologie robilam w kwietniu i wyszlo mi ze jest tam zapalenie... Drugi raz nie dostane bezlpatnego badania bo przysluguje tylko 1 na rok. Ale to przeluzmy juz na drugi plan... Chociaz szlak mnie trafia bo moj pradowaca placi skladki wiec wydaje mi sie ze powinni wykonac badania skoro ciagle choruje... Prowadze czysty tryb zycia i staram sie nie naraz na infekcjie. Czesto zminiem bielizne i uzywam wkladek higienicznych, otroznie korzystam z publicznych toalet, mam zdrowy tryb zycia i odpowiednio sie odzywiam. Ale dobra... NFZ ma prawo odmowic badan... W kazdym razie... Jak Wy sobie radzicie z nawracajaca grzybica pochwy? Co u Was bylo przyczyna jej powstawania?

Gość B.,.,
Grzybica pochwy to tylko objaw grzybocy ogólnoustrojowej, skupiając się na leczeniu okolic intymnych, zwalczasz tylko objawy a przyczyna w dalszym ciągu sobie siedzi w środku w organimie. Chcesz się przkonać że mam rację zrób sobie ten prosty test na czczo http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html Poczytaj o diecie antygrzybiczej, o zakwaszonym organizmie.

Gość lady bronka
u mnie powodem były antybiotyki, po każdym dostawałam grzybicy. teraz stosuję razem z antybiotykiem provag, probiotyk doustny, który odbudowuje florę bakteryjna w pochwie. zrezygnowałam też z basenu, bo mam wrażenie, że też miał wpływ na moje problemy.

Gość MAJA _88
Ja polecam wykonać test na obecność patogenów w organizmie metodą Dr. Volla. Po badaniu znasz konkretną przyczynę schorzenia i możesz ją w tym Instytucie usunąć. W przypadku grzybicy ( kandydozy,) wywołana jest przez grzyby, które stanowią część endogennej flory. Musisz usunąć najpierw przyczyny aby pozbyć się schorzenia.

Gość ania44
zajrzyj na forum candida na gazeta.pl

Gość ania44
zajrzyj na forum candida na gazeta.pl

Gość werakaluza
a twój partner leczył się razem z tobą? może wzajemnie się zarażacie i leczenie nie ma sensu w takim przypadku. u mężczyzn często nie ma objawów, chociaż też chorują. dodatkowo trzeba przy takich nawracających dolegliwościach dbać o prawidłowy poziom flory bakteryjnej w pochwie, np. stosując probiotyki. ja biorę provag doustny.

ja też uważam, że należy sie leczyć wspólnie, bo inaczej co miesiąc grzybica będzie wracała, idź do ginekologa, do tego czasu możesz spróbować złagodzić objawy stosując provag żel do smarowania, ja miewam infekcje od antybiotyków i po basenie, dlatego często stosuję probiotyk ginekologiczny i ten żel do smarowania

Gość lucjaso
Partner pewnie zaraża ciebie powtórnie - musisz go wysłać do lekarza i w tym samym czasie ty też musisz brać leki/globulki/maści na grzybicę. Dodatkowo stosuj Lacibios Femina - doustny probiotyk ginekologiczny, bo na pewno masz mocno zachwianą równowagę mikrobiologiczną pochwy i musisz ją zasiedlić bakteriami probiotycznymi.