Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Meble kuchenne - bordowe z połyskiem. To dobry pomysł?

Polecane posty

Gość juleczka145

jw Czy ktoś z Forumowiczy ma w domu meble kuchenne z połyskiem i jak to wygląda od strony praktycznej? Czy jesteście z nich zadowoleni, czy raczej, gdybyście mogli je szybko wymienić, to zrobilibyście to? Stoję przed wyborem mebli kuchennych i nie chciałabym popełnić błędu. Czy na tym połysku nie będzie zbytnio widać np śladów palców?

Gość annia.....................
Też myślałam o meblach w kuchni na wysoki połysk.Tylko czerwonych.Zrezygnowałam .Tłuszcz i cała reszta z kuchni.Nie dam rad utrzymać w całkowitym połysku.

Gość juleczka145
Ojejku ;( Nie sądziłam, że mogą być jednak kłopotliwe. Ktoś może jeszcze coś od siebie dorzucić?

Gość żółtaczka
Też mnie bierze na takie bordo z połyskiem...:) Jeśli chodzi o łatwe utrzymanie pani zaproponowała mi "półmat". Z daleka bez różnicy, z bardzo bliska meble nie są idealnie jak szyba lecz mają fakturę jakby sześcianów. Są oczywiście na wysoki połysk ale nie widać na nich śladów,np.palców.

Gość juleczka145
Zdecydowałaś się już na taką? Czy jeszcze się zastanawiasz?

Gość Bananaaa
Szybko się rysują

Gość juleczka145
I ile kosztuje taka kuchnia ? W jakimś salonie meblowym ją kupujesz?

Gość nie bierz!!!!!
ciemych polyskowych nigdy, wszystko widac i sie rysuja bardzo ja mam dwu kolorowa kuchie a gorze szary polysk tragedia kazdy palcec widac, a a dole bardzo jasa kiwi i juz jest lepiej najlepsze meble polyskowe to biale lub krem nic nie widac nie trzeba czesto myc wbrew jasnego koloru odradzam black red white dalam 28 tys za kuchie a totalna kicha, juz nie raz dostalam szafka w leb bo sa slabe zawiasy same reklamacje tylko przez 2 lata, malo rzetela firma nie polecam naprawde lepiej sobie wziasc podrabiany polysk zaplacic miej i tez byc zadowoloym za 7 tys zl a nie za 28 tys wieczie cos apropo zawiasy w od zabudowy w lodowce tez juz poszly :O

Gość jakis czarny mam
BRW to najgorszy szajs a zawiasy,prowadnice trzeba ciagle wymieniac

Gość nie bierz!!!!!
zebym ja to wczesniej wiedziala ehhh :( tyle kasy i tyle nerwow teraz na domiar tego panowie ktorzy montowali mi kuchnie zwineli mi obraczke ale coz za reke nie zlapalam :(

Gość juleczka145
Będę się jeszcze musiała naprawdę zastanowić nad taką kuchnią.

Moim zdaniem dobry, o ile nie planujesz ich na dłużej niż powiedzmy 5-6 lat :) bo jesli mają być na wieki wieków wolałabym jakieś w neutralnych kolorach, żeby do wszystkiego pasowały

Co do sladow palców to na zwykłych z połyskiem będzie bardzo widać, ale kiedy zamawialiśmy nasze meble oglądaliśmy płyty z połyskiem na których nie było znać sladów palców, a tluszcz szło zetrzeć samym papierowym ręcznikiem :) ale to były chyba najdroższe płyty w ogóle ze wszystkich jakie widzieliśmy

Gość juleczka145
Przez 5, 6 lat zdążą się znudzić i pewnie zniszczyć w wyniku użytkowania. Nie chciałabym tylko żałować takiego zakupu dużo wcześniej ;)

Gość juleczka145
Do Z Kokardą - a ile kosztowała Wasza kuchnia z takiego wybranego materiału ?

Gość misieczka z laseczka
Nie wiem gdzie wy robicie te meble ale ja mam drugi rok i są bardzo praktyczne. Cała tajemnica tkwi w tym,czym pokryte są meble.Jeśli folią to faktycznie największy badziew jaki świat widział i z resztą adekwatny do ceny. Folia się łatwo rysuje, kiepsko czyści, traci połysk i trzeba na nią bardzo uważać bo np przy zmywarce gdzie jest więcej pary czy piekarniku może zacząć odchodzić. Ja mam meble pokryte akrylem, białe na wysoki połysk i na nic bym ich nie zamieniła :) Czyszczę je raz dwa i wcale nie często, żadnych paluchów na nich nie widać, a rysy? Nie ma takiej opcji, chyba musiałabym przejechać po nich ostro nożem bo od normalnego użytkowania absolutnie nic się znimi nie dzieje, także takie rozwiązanie będę polecać :)

Wolę nie pisać na kafe ile nasze kosztowały :D ale z tej płyty o ktorej pisalam takie jak nasze kosztowałyby około 40 tysięcy, tyle że my zamówiliśmy z innej.

Ja zrobiłem sobie, żółte meble na zamówienie z wysokim połyskiem w firmie STYL-DOM-MIX http://www.meble-do-kuchni.net Kuchnia wygląda bardzo uroczo ale codzienne czynności, przygotowywanie posiłków, dzieci, pies powodują, że bardzo widać na niej wszelkiego rodzaju odciski rąk itp Nie wygląda to estetycznie i nie wiem czy drugi raz dałbym się namówić na taką kuchnie

Gość tantans
Obawiam się, że meble z połyskiem mogą sprawić wiele problemów. Przede wszystkim chodzi o późniejsze zapewnienie czystości meblom. Niestety, ale może być z tym lipa - radzę raczej meble matowe, matowe fronty. Na kuchnie.pl/ możesz to dobrać i jednak tak jest optymalnie.

Gość gość
Ja zamówiłam bordo na polysk, ale nie z badziewia tylko z materiału, który się nie rysuje i nie zostają na nich ślady palców. Do tego blaty z granitu i panel na ścianie z tego samego granitu, tylko cieńsze. I listwy na panele zaczepowe, nie pamiętam juz nazwy..czekalam 2 miesiące..8go mam montaż :))) teraz oglądam zlewy i płyty indukcyjne, starą kuchnię wystawię na allegro - ma 3 lata :)