Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce mi się wyć!

mój trzylatek nie mówi

Polecane posty

Gość chce mi się wyć!

Jestem załamana moim synem. W grudniu skończy 3 lata, a mówi tyle co nic. Ma swoje słowa i innych nie toleruje. Zdarza mu się jeszcze mówić 'bam' na auto, a kiedy go poprawiam i mówię powiedz auto mówi 'audi'..(?) przekręca wszystko! (oprócz nie, tak, daj) tak samo jest z innymi słowami ma 'zamienniki' które kiedyś używał i nie zmienia ich. Tak jakby stanął na etapie roczku. zamiast /raz/ mówi /rat/.. nie umie policzyć nawet do trzech, nie powtarza za mną, jakby miał to w dupie.. Wszyscy uwazają mnie za panikare i że sobie wymyślam.. Że jest 'leniwy'.. W dwa miesiące nauczył się robić na ubikację no i to w sumie tyle z jego 'sukcesów'... :( W przyszłym tygodniu pójdę z nim do pediatry i powiem żeby dała mi jakieś skierowanie do logopedy, neurologa.. Jesteśmy poza domem i dlatego nie mogę wcześniej..Muszę coś z tym zrobić, tak bardzo się boję, że mogę mieć chore dziecko.. ciągle chce mi się wyć..

Gość hju78
moj do 4 nic tylko jeczal stekasl potem jak jape otworzyl to gadal jak nalrecony!!dzis go prosze aby zamknal sie chodz na minutke, nie martw sie wszystko bedzie git

Gość gość
Nie masz co się tak zamartwiać , syn pewnie jest trochę leniwy lub tak mu lepiej się komunikowaćUdaj się z nim do logopedy i on zaraz Ci powie co się dzieje.Ja ze swoim synem nie miałam takich kłopotów , bo już 10 miesięczne dzisko gadał za 3 -ech

Gość mama 3 latki
jeśli to Cię niepokoi to mozesz poradzić się lekarza ale osobiście mam w rodzinie przypadek gdzie dziecko do 3 lat też prawie nie mówiło , a potem posżło do przedszkola i z dnia na dzień było widać róznicę, a teraz-buzia sie nie zamyka

Gość jeśli mówi cokolwiek
to jest dobrze.znam takiego co dopiero jak poszedł do przedszkola w wieku prawie 4 lat zaczął mówić.wcześniej nawet mama,tylko ma. tata to ta itd. nawet tak nie myśl,bo wiem,że to poprostu len.Wy go rozumiecie i ma resztę w nosie. ale weź skierowanie do logopedy,może jakieś ćwiczenia podpowie.trzymam kciuki!

Gość chce mi się wyć!
dzięki Kobietki, może mam poprostu gorsze dni i dochodzi do tego jeszcze obawa przed tym że moje jedyne dziecko może być chore.. dziękuję.