Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaona

Podejrzana narosl na dziasle, co to??

Polecane posty

Gość zaniepokojonaona

sprawa wyglada tak - mialam roczna dziure w zebie, czasem pobolewała, odkad poszłam do dentystki zaczely mi sie psuc inne zeby, tego jednego lecze juz 3 miesiace, nie wiem czy to kanalowe czy co bo nie mowila mi . Mimo fleczera ostatnio zaczal mnie bolec i musialam isc do dentystki predzej niz mialam wizyte, zrobila, bol sie powtorzyl, teraz pod tym zebem na dziasle jest bolacy guzek, troche smiesznie to wyglada jak sie odznacza :P probowalam wykalaczka cos przekluc ale nie dalo rady, co to moze byc?? i czy to prawda ze od tego moze mi sie zrobic zator?

Gość torbiel na dziasle
paskudne do leczenia. Trzeba ciagle czyscic tymi iglami kanaly. Mozesz chodzic z tym wiele razy. Nie zdziw sie jak bedziesz z 10 razy z tym jednym zebem chodzic

Gość zaniepokojonaona
a czy od tego moge stracic zeba/y???

Gość zaniepokojonaona
przy ucisku tak

Gość zaniepokojonaona
i na szczece tzn na linii zuchwy pod spodem po ucisku tez mnie boli tak jakby cos tam bylo, w miejscu jak sie zjedzie prosto palcem od tego dziasla, pod spodem

Gość pippoadh
akurat mój znajomy mial operowane dziasło ,, nie zaniedbuj bo może ropa podejść i to bardzo bolesne jest zrób pzreświetlenie

Gość zaniepokojonaona
dziękuje za odpowiedź :)

Gość szczerość
To jest taak narosl ktora sie moze przenosic,zrob sobie wyniki badan, idz do dentystki prywtqanie na wyciecie i zbadanie skrawka

Gość zaniepokojonaona
a mialas/es to??

Gość zaniepokojonaona
w ogóle od czego to sie moglo zrobic (wczoraj wieczorem)?

Gość Tylko i wylącznie
Przede wszystkim musisz zrobic zdjecie. Jesli ząb jest u gory to nacisnij sobie mocno miejsca koło nosa ( nad gorną szczęką). Jak boli to znaczy ze masz zapchaną zatokę juz. Generalnie na dziąsle zbiera się gulka z ropą i narastają zwyrodnienia, JEŚLI w srodku masz stan zapalny i zrobil sie ropień, wtedy powstaje cisnienie, ropa szuka ujscia, dlatego wychodzi dziąsłem.