Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 93%szynki

Jak teraz brać tabletki? Pomocy:)

Polecane posty

Gość 93%szynki

Witam:) Mam mały problem, zmiana czasu tak mi namieszała w głowie że już nie wiem o której mam brać tabletki:) Brałam zawsze o 19 na stary czas, a na nowy o której mam brać bo się z tego zamieszania doliczyć nie mogę :-/( wiem śmieszne:)) Wtedy 19 to teraz 18 to aby brać o tej samej porze co wtedy to mam o której brać :o aż mi głupio że o to pytam. O 18stej? Dobrze myślę?

Gość Perw mobilna
Bierz o 19. Tabletki bierze się o określonej porze, ale nie trzeba ich brać z dokładnością co do godziny.

Gość 93%szynki
Podpowie ktoś?:)

Gość abrakadabra11
o 19 ej

Gość 93%szynki
Perw mobilna A tak można? brałam je 3mies o stałej porze a teraz będzie godzina różnicy, można tak?

Gość 93%szynki
Dziewczyny ale 19sta to już inna pora po przestawieniu zegarków więc chyba powinnam brać tak aby wyszła 19sta starego czasu na nowy czas czyli o 18, tak mi siś wydaje :) Zwariuje przez te małe niebieskie tabletki wrrrr.

Gość Perw mobilna
Powtórzę. Tabletki bierze się o określonej porze, a nie godzinie. Godzina w jedną lub drugą stronę nie ma znaczenia.

Gość 93%szynki
mega tepa jesteś wiesz z tego co mi wiadomo stały czas to stały czas, trzeba brac o tej samej porze tak mi lekarz powiedział więc jak jest zmiana czasu to chyba tez zmiana godziny prawda?

Gość bierz tak jak bralaś o 19.oo
przecież w ulotce wyraźnie masz napisane, że możesz nawet 12 godzin się spóżnić i będzie ok. Więc raz jak będzie godzina spóźnienia (czy godzina wcześniej) to nadal masz zachowaną antykoncepcję. A pożniej już znów co 24 godziny. Pozdrawiam

Gość 93%szynki
Perw mobilna nie wiem ale chyba faktycznie tępa jestem bo okreslona pora to dla mnie była wtedy godzina 19ta i to była określona pora, więc jak tu godzina w te czy w te nie ma znaczenia?

Gość 93%szynki
aha :) no dobra to nic nie zmieniam :) skoro nic sie nie stanie to zostawię :) na 19 nowego czasu :) Tym życzliwym bardzo dziękuję za wyrozumiałość, ale tak to jest jak ma sie lekarza że dzwonisz a on cie zbywa a wcześniej mówi aby regularnie co do godziny brać to można się zakołować :)

Gość Perw mobilna
Pora to rano, wieczór itd., a nie dana godzina dokładnie co do minuty.

Gość bierz tak jak bralaś o 19.oo
mobilna nie kombinuj. Po to jest okreslona pora(dla każdego inna) żeby brać o stałej godzinie i wtedy w nawyk wchodzi. Bo jak raz rano a potem w południe a kiedyś wieczorem to wszystko można poplątać. Więc ustala się jedną godzinę z tolerancją w razie czego 12 godzin, żeby po prostu przyzwyczaić się i brac o stałej godzinie i nie zapominać. Sa też takie tabletki, które bierze się z tolerancją godziny i wtedy tylko ta i żadna inna

Gość Perw mobilna
Cóż. Nie zrozumiałaś chyba. :o 🖐️