Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa23

piers czy butelka??

Polecane posty

Gość Kasiaa23

witam w czwartek moj dzidzius skonczy 2 tygodnie. na poczatku nie mialam pokarmu ale przystawialam go do piersi i dostalam. od trzech dni karmie go tylko z lewej bo przy prawej sutek mi popekal i troche spuchl. moj synek nie chcial go ssac wiec czekam az sie zagoi. karmie go teraz z jednej i przez pierwszy dzien i noc mu starczalo ale wczoraj i dzis w nocy strasznie sie denerwowl przy jedzeniu karmilam go dlugo zeby sie najadl ale co chwile puszczal sutka i szukal znow wiec dalam mu butelke. wypil 90 poza tym co z piers. rano to samo. i nie wiem czy narazie zostawic tak jak jest ze dokarmiam go butelka czy calkiem zrezygnowac z karmienia piersia, moze jak zaczne karmic tez prawa to bedzie ok... wiem ze to dla niego leprze niz sztuczne mleko...

Gość Kasiaa23
moze ktos cos doradzi

Gość Szpindlerowy mlyn
Wszystko zalezy od Ciebie, masz pokarm-mozesz karmic, jezeli jednak czujesz, ze jestes zbyt zmeczona, walka o karmienie Cie za duzo kosztuje nerwow a maly placze do dokarmiaj, ja starsza core karmilam tylko jedna piersia-z drugiej nie chciala i nie mialam problemow, mala sie najadala, karmilam ja przez 10mies

Gość MadziulinaXxx
a butelka to jakie mleko mu dajesz? Ja od 7 tyg. karmie butelka..swoim mlekiem

Gość ja ja ja
autorko sama stwierdziłaś, że pierś najlepsza dla dziecka więc walcz o karmienie piersią. Nie poddawaj się za szybko i staraj się mimo bólu przystawiać do poranionej piersi.

Gość Kasiaa23
daje bebiko. ja bym wytrzymala ale poza tym ze jest poraniona to byla spuchnieta i on jej nie chcial ssac co wzial do byzi pociagnal to wyplul i tak w kolko... juz przechodzi wiec musle ze jutro juz z 2 bede karmic i zobacze wtedy

Gość tez przyszla
Kup w aptece maść Maltan, pięknie goi popękane i poranione brodawki a nie szkodzi dziecku, można karmić od razu bez zmywania. Nie podkarmiaj mm bo całkiem stracisz pokarm.

Gość takamama
Ja tez mialam problem z sutkami, co sie zagoily to zaraz znow byly podraznione i pekaly. Karmienie to nie byla przyjemnosc tylko przykry obowiazek. Dlatego zaczelam odciagac mleczko. Moj maly ma teraz 2 miesiace i caly czas doi butle z moim mleczkiem. 2 razy dziennie przystawiam go tez do piersi zeby je troche postymulowal, bo ponoc przy samym laktatorze mozna stracic pokarm. No i wiadomo ze cycus najlepszy na smutki i pieszczotki :) Poki co u nas ten system zdaje egzamin. Sutki zagojone, maly najedzony, aczkolwiek wiem ze niektore dzieci jak raz sie przyzwyczaja do smoczka to nie chca chwytac piersi. Synusiowi na szczescie wszystko jedno :)