Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżak

Na jak długo wystarcza wam opakowanie mleka Babydream 1?

Polecane posty

Gość świeżak

Na ile dni wystarcza wam karton mleka Babydream 1, tego w żółtym kartonie?

Gość świeżak
Co z wami dziewczyny? Nie wierzę, że żadna z was go nie używa.

Pierwsze słyszę o tym mleku...a jaką ono ma gramaturę? i co Ci da to pytanie skoro każde dziecko w każdym wieku zjada inne ilości mleka? mleko pierwsze podaje się przez 6 miesięcy a więc w jakim wieku jest Twoje dziecko? moje ma 5 tygodni i je 120 ml średnio co 3 4 godziny. Nie wiem na ile starcza mi paczka, nie przywiązuję zbytniej wagi do tego. Na oko to z 5 6 dni...

Gość świeżak
Gratka, pytam osoby które je znają i regularnie kupują. Nie obraź się, ale wolałabym się tutaj nie rozpisywać na temat teoretycznych wartości przeciętnie wypijanego przez dzieci mleka. Interesują mnie konkretne realne informacje odnośnie tego konkretnego mleka, bo ono ma inną miarkę i inną gramaturę od reszty mlek na rynku (wszystko większe). Dzięki za wpis, ale zamiast przypuszczać, domniemać i robić średnie wyliczenia, wolałabym usłyszeć kilka prawdziwych spostrzeżeń ze strony dziewczyn regularnie podających to mleko.

Gość hvfevc
ale ma calkiem inny smak niz inne mleka, juz go nie uzywam podaje bebiko

Ale przecież ja nie wypowiadam się na temat wartości mleka itd. ale w każdym wieku dziecko je inne ilości więc wiek dziecka też jest istotny skoro już chcesz wiedzieć na ile starcza to mleko innym mamom. bo przecież miesięczniak nie zje tyle co dziecko np. 4 miesięczne. Więc mamom młodszych dzieci starcza na dłużej, starszych na krócej.

Gość świeżak
Dzięki hvfevc. Grzenia, tak bardzo dobre. Producent to Humana i skład identyczny jak Humana 1.

Gość świeżak
Gratka, dziękuję za zaangażowanie. Już się dowiedziałam. Chodzi mi o konkretną przybliżoną liczbę dni. Jeszcze z kilka osób napisze, wyciągnę średnią i będę wiedziała. Tak jest najpewniej i najprościej.

Gość świeżak
Czyli z tego co piszesz hvfevc to jest wydajniejsze niż inne mleka, bo reszta schodzi tak mniej więcej po 2-3 dniach.

A ja się będę upierać, że niczego się nie dowiedziałaś :P bo to, że jest wydajniejsze można by stwierdzić pod warunkiem, że wasze dzieci są w tym samym wieku. Nie rozumiesz, że starsze jedzą więcej niż młodsze? Ja się nie angażuję tylko próbuję coś Ci uzmysłowić, ale chyba nic z tego nie będzie widzę.

Rossman-owski produkt,nie wiem ale ja bym go nie podawała dziecku-pieluchy owszem,ale nie takie mleko!

Akurat w tym temacie zgadzam sie z gratką - z tym, że dodałabym że nawet w tym samym wieku dzieci jedzą różnie. Najprosciej to kupić jedno opakowanie i sie przekonać.

Gość zgadzam się z gratką
co więcej powiem nawet, ze i wiek nic nie mówi. mojej siostry dziecko np. w wieku 3 miesięcy jadło jak smok- czasem nawet podwójną porcję dostosowaną do wieku. w tym samym czasie kuzynki syn (wiek dzieci też taki sam) wypijał 20-30 ml i więcej nie tknął. tak więc głupie to Twoje dochodzenie autorko

Gość świeżak
Gratka doskonale cię rozumiem, ale zrozum, że różne dzieci w różnym weku jedzą bardzo często ilości wybiegające poza przyjęty schemat. Wyraźnie więc zaznaczyłam, że chodzi mi o średnia. To samo kieruję do pozostałych piszących. Robwalka, to mleko to nic innego jak Humana. Jak chcesz to podawaj inne, przecież masz duży wybór.

Gość mama mama mama
gramatura 600 gramów, mi starcza na 5-6 dni.

Gość njmdwefrgtyj
a mi na 10

Gość tyjnhjmy
a u nas 3 tygodnie

Gość mamamamamammama
powodzenia w wyciąganiu średniej

O tym, że i w tym samym wieku dzieci jedzą różnie też napisałam w pierwszym poście :) Ale do autorki nie dociera, myśli, że ja ją atakuję.

Niczego w ten sposób się nie dowiesz...a już na pewno nie tego czy to mleko jest bardziej wydajne niż inne.

Gość igfd
_gratka_ - ale ty jestes upierdliwa... w kazdym temacie musisz wtracic swoje trzy grosze... a takie glupoty pleciesz, ze szok... na wszystkim sie znasz... dziewczyno odpusc!!

ja głupoty plotę, jak widzisz tutaj w takim razie nie tylko ja głupoty plotę. a Ty pewnie jeszcze gorsze pleciesz bo na każdym temacie pewno piszesz pod innym loginem albo nawet i pod kilkoma :P Cieszę się, że tak dogłębnie śledzisz moje wpisy i interesuje Cię moja osoba :D

I nie, nie znam się na wszystkim, ale potrafię wyrazić swoje zdanie w każdym temacie a jak Cię to boli to nie czytaj :P

Gość świeżak
Świetnie pomarańczo, że piszesz wszytko z jednego IP. :) Każdy to potrafi. Ale może są tu jednak również normalne życzliwe osoby, które zabiorą głos.