Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczerość

Problem z bratem i kanią.

Polecane posty

Gość szczerość

Cześć. Mam 19 lat i brata w wieku 16 lat, mieszkam jeszcze z rodzicami. Strasznie się kłócimy, w związku z czym rodzice kazali być miłym dla siebie, już ostatecznie. Wczoraj pilnowała nas babcia, i brat chcąc się jej podlizać i dostać kasę, obrał mi trzy grzyby, kanie. Babcia dała mu 50 zł ZA UPRZEJMOŚĆ. Dziś rano wymiotowałam, nie poszłam do szkoły, w nocy miałam skurcze brzucha. Dziś mama wyrzucając śmieci zobaczyła całe pokryte mchem obierki. Dziwiłam się, że grzyby są małe. Brat podał mi je spleśniałe, przynajmniej 5 dni po jakimś terminie. Co mam zrobić? Mama i tata nie chcą jechać do lekarza bo podobno symuluje, a babcia uważa, że to nie wina brata.

Gość szczerość
Na prawdę nie wiem, ale z tego co pamiętam babcia dostała od znajomych z grzybobrania czy tam ze sklepu, ale to jakiś tydzień temu. Możliwe, że były to te.

Gość Spoko, jakby to byly muchomoru
to juz bys nie zyla, innych z kaniami nie da sie pomylic, wiec symulujesz :P

Gość dsklfnsl
jestes pelnoletnia to dlaczego sama nie pojedziesz,moze to byc cos powaznego

Gość szczerość
Mieszkamy na malutkiej wsi, koło mnie mieszka babka, która studiowała medycynę, ale gdzieś wyjechała jakieś 2 dni temu. :/ A do lekarza 45 min samochodem, a nikt mnie nie zawiezie. Do szkoły jeżdżę autobusem, nie mogę jechać, bo ledwo chodzę do łazienki. Znajoma ma prawko i może przyjechać dopiero za 2 dni. Szykuje się posiadówka w domu.

Gość probitulia
jakie obierki z kanii, przeciez to nie ziemniak i da się sciągnąc jedynie skórke, a jesli grzyby byłe stare to dojrzały na tyle że tego najsmaczniejszego miazszu praktycznie mogło nie być ,

Gość ola boga!!!!!!!!!!!!
jeżeli te kanie były już stare to jedynie mogły spleśnieć jak to się dzieje z grzybami, więc masz po prostu zatrucie!

Gość probitulia
Objawy zatrucia nie od razu się pojawiaja , więc nie prawdą jest że gdyby to był muchomor to juz byś nie żyła.

Gość szczerość
Widziałam te obierki, kanie były wielkie, obierki 5 mm, ale licząc z pleśnią jakieś 1,5 cm

Gość szczerość
Ja, póki z nimi mieszkam, muszę uczyć bardziej niż bardzo dobrze, byłam w swoim życiu na dwóch imprezach - urodzinach kuzyna i koleżanki, której matką jest przyjaciolka mamy. Nie licze oczywiscie zadnych komunii, itp. Do wieku 12 lat mama wybierala mi ciuchy, a do 7 lat z nia spalam.

Gość szczerość
Rozmawialam o tym z mamą,ale slysze tylko 'jestes za mloda'

Gość szczerość
Ból ustąpił, brat powiedział mamie że kłamałam i widział mnie jak biegłam do toalety, a cały dzien siedze w łóżku, mama upiekła mu ulubione babeczki, że jest wobec nich szczery, a ja mam szlaban i idę jutro do szkoły, a nie mogę się ruszać.