Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annaneczka

odstawienie plastrow evra, brak okresu czy ciaza?

Polecane posty

Witam:-) Stosowalam plaster evra przez tydzien. Niestety nie sluzyl mi o go zdjelam 25.09 Nie dostalam okresu. Mialam lekkie plamienie (10.10- dwa dni po stosunku).Zabezpieczamy sie gumkami.Mozliwe ze miam owulacje-3-4 dni sliskie i mokre. Dnia 14-16.10 nastepne przytulania. 16.10 mialam wrazenie ,ze cos ulecialo z prezerwatywy. Dwa dni pozniej mialam straszny bol w podbrzuszu i pochwie. W tym czasie takze wystapil sluz taki jak na owulacje.Okres dalej nie przychodzi. Poza tym mialam caly tydzien dziwny bol jakby zoladka. Sluz mam bialy ,lepki, szyjka uniesiona , zamknieta. Temperatura od 37.1 ,37.2 ,37.3 , 37.6 dwa dni po tym bolu ,20.10 bylo 38.0 Temp. mierzona rano ok.7 przed wstaniem z lozka. Poza tym nie czuje zebym byla w ciazy. Zmeczona i senna jestem, jedyny objaw jaki mozna zobaczyc to brak okresu. Nie wiem co o tym myslec. Test wykonalam dzisiaj po 10,druga kreska pokazala sie jakby cien i po 10 minutach znikla. Co mnie jeszcze bardziej zdziwilo. Czy ktos mial podobna sytuacje. Czy to jest z odstawienia hormonow. Kompletnie nie wiem co o tym sadzic. Na koniec tygodnia zrobie jeszcze jeden test jesli okres sie nie pojawi. Moze trzeba wywolac okres? Mieszkam w UK i trudno tu dostac skierowanie na bete.W PL bede dopiero za dwa tygodnie, ale do tegp czasu moze sie cos wyjasni.

Gość martynagq
nie potrafię pomóc ale mam zupełnie inne pytanie - może wiesz czy przy plastrach można nie robić 7 dniowej przerwy? ponieważ dzień zmiany plastra przypada mi dzisiaj i jest to 3 tydzień a w sobotę odkleiła mi się prawie połowa a z partnerem nie używaliśmy dodatkowego zabezpieczenia teraz boję się że mogę zajść w ciążę

Z tego co mi doktorka mowila to powinno sie robic przerwe na okres. Jak nie chcesz robic przerwy to moze zastanow sie nad inna metoda antykoncepcji? Duzo sie naczytalam na temat tych plastrow i sama sie zastanawiam co u mnie wyjdzie.Jest bardzo duzo roznych przypadkow. Kazda kobieta ma inne predyspozycje do przyjmowania hormonow. I ile kobiet stosujacych antykoncepcje tyle roznych opinii. Moze zadzwon do swojego lekarza i zapytaj co w takiej sytuacji powinnas zrobic. Z drugiej strony nie wiem co Ci poradzic. A z odklejaniem to roznie bywa. Jedne zmieniaja na nowy , inne zostawiaja ten sam, tylko go poprawia- przydusza.I jest dobrze. Antykoncepcja skuteczna. Wydaje mi sie ze sa nikle szanse na ciaze. Zastosuj sie do informacji na ulotce lub tego co Ci lekarz powiedzial. Bedzie dobrze:-)

Czy taka sytuacja moze byc z odstawienia plastrow evra- brak okresu? Czy tez moze to byc ciaza? -prawdopodobienstwo zaciazenia istnieje.