Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corolaaaa

Strasznie boję się o moje zdrowie. Co mam robić?

Polecane posty

Gość corolaaaa

Mam dopiero 17 lat, a przejmuję się chorobami jak starsza osoba. Jak jestem chora to nie śpię po nocach, boję się, że to coś poważnego np. rak. To już jest chyba jakaś nerwica. Nie chcę o tym myśleć, ale cały czas myślę. Nawet po wizycie u lekarza, gdy ten stwierdzi, ze to nic poważnego, przepisze jakieś lekarstwa to ja i tak nadal się boję, że pewno nie zauważył czegoś. Potrafię całe noce nie spać. Uspokajam się w myślach, że to na pewno nic poważnego skoro lekarz tak powiedział, że wiele osób na pewno ma takie objawy, ale za parę minut znowu ten paniczny strach, że to nowotwór albo jakaś inna poważna choroba. Ostatnio dostałam na stan zapalny lekarstwa, które nie pomagały. Przez tydzień nie spałam w nocy.. Mam dość tego. Potrafię nie spać kilka nocy, ciągle myślę o tym, że jestem poważnie chora. :| Co mam robić?

marsz do psychologa:) to początki hipochondrii :) nie jesteś chora, psycholog lub psychoterapeuta pomoże Ci zrozumieć, że Twój lęk jest irracjonalny, wtedy przestaniesz się bać

zdrowa dieta bezsprzecznie, ale nie daj sobie wkręcić ;) idź do psychologa, bo będziesz miała potem wielkie problemy, nie ze zdrowiem, a z psychiką ;) Znam taką kobietę z hipochondrią, która codziennie pobiera sobie krew ze strachu przed chorobą