Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cooo?

Do Pan gotujacych.

Polecane posty

Gość Cooo?

W lodówce mam ugotowaną kaszę jeglaną - gotowałam ja przedwczoraj. Czy mogę dodać ją do zupy czy lepiej już wywalić? Duzo jej zostało.

Gość w jakim wieku
jest Twoje dziecko? Jeśli niemowlak nie ryzykowałabym, jeśli starsze i przetrzymujesz w czystej lodówce (widziałam już różne rzeczy) i ładnie pachnie podałabym.

Gość ente
normalnie możesz dodać do zupy :)

Gość może wynies ptakom?
Chyba lepiej wywalić. Ale żeby nie było Ci tak całkiem szkoda,to może wynies ją gdzieś dla ptaków? One chętnie zjedzą. U nas koło bloku jest takie jedno miejsce na ogrodzonym trawniku,gdzie ludzie noszą chleb lub kasze, makarony itp dla ptaków.

Gość nie wyrzucaj ja bym zrobiła
jakąs pyszną zapiekankę z tej kaszy zależy co masz w lodówce i co lubisz Jeśli kasza jest sama, bez dodatków, to przez te dwa dni z kawałkiem nic jej się nie stało, nie przesadzajcie

Gość Cooo?
Kasza ma byc dla mnie do zupy i dla meza, ja karmie piersia :)

Gość Może odpowiem
zjedz ze smakiem :-) na pewno nic się z nią nie stało, zresztą poddasz ją jeszcze raz obróbce termicznej w zupie :) smacznego

Gość nie przesadzaj ja wszystko
dotuję na 2-3 dni i potem odgrzewam czy to zupa czy gulasz czy jakieś inne dania. Jak się dobrze przechowuje w lodówce i potem smakujesz i wąchasz czy są jeszcze zjadliwe to zjadasz. No chyba ze za dużo pieniędzy masz to wtedy można wywalać jedzenie. Mnie szkoda. A nie mam czasu żeby gotować co dzień świeże.