Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wypadające włosy

Wypadające wlosy

Polecane posty

Gość Wypadające włosy

Bardzo sie martwię, bo od dłuższego czasu wypada mi mnóstwo włosów. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Na poczatku myślałam, że tak na lato, bo gorąco. Ale teraz jest zima i nie widze zmian na lepsze. Przeczesując włosy palcami, wyciągam ich okropna ilości i wlaściwie boję sie, że to by sie nie skonczyło aż do wyłysienia. Mam juz chyba o polowe mniej włosow niz pół roku temu. Co mi pomoże?

Gość Wypadające wlosy
UP

Gość Pomocna dłoń :)
Przyglądnij się swojej diecie, środkom pielegnującycm włosy, farbom. Do diety wrzyć więcej surowych warzywek owoców, nasion, pestek, szampony zamień na te bez parabenów, silikonów, smarój głowę olejem kokoswym, farby zamien na henne, a zobaczysz wielką poprawię :)

Gość Wypadające wlosy
Jem tak jak zwykle, nie farbuje włosów, a wczesniej farbowalam, uzywam tych samych kosmetykow. Kiedyś nakładalam gumę, żele, pianki, lakiery i nie wypadały mi tak jak teraz, gdy uzywam tylko szamponu i odzywki. Od czasu do czasu jedwab. Zmienilam szampon i odzywke i nie widze zadnej poprawy:( A wiecie cos na temat olejku ajurwedyjskiego do wlosow? Dziala, nie działa?

Żadne olejki tu nie pomogą kochana ! zbieraj się do lekarza i to czym prędzej bo pózniej nie odbudujesz już strat :( wybierz się do dermatologa on pewnie zaleci ci badania ogólne z krwi czy czegoś Ci nie brakuje i może Cie też skierować na badania hormonalne :) jeśli mieszkasz w większym mieście np. Warszawie czy Krakowie to wybierz się do Trychologa.

na włosy ponoć pomocne są pestki dyni, bo mają dużo magnezu. Ja też walczę z wypadaniem włosów. Poza tabletami i dietą, zaczęłam stosować szampon wzmacniający cebulki Wardi Shan z mydlarni u Franciszka. Będąc ostatnio u fryzjerki powiedziała mi, że jest taki specjalny zabieg na skórę głowy, był to koszt ok.200 zł (wliczony koszt preparatów), ale na razie się nie zdecydowałam, bo to jednak dosyć sporo kasy.

Tak tylko żeby dermatolog stwierdził łysienie to musiałaby być dosłownie łysa. Da jej loxon po którym wyłysieje do końca;) Dobry jest alpicort na recepte oraz szampon i żel dermena bez recepty:)

Można polecić wiele specyfików od suplementów, po wcierki, ale jak sprawa jest tak zaawansowana lepiej iść do lekarza. Wypadanie włosów może być objawem czegoś poważniejszego.

Gość gość
Witam, Mam do odsprzedania Alpicort E (3/4 opakowania) oraz Loxon 5% również większa część opakowania. Cena za ten pierwszy 35 zł, za drugi 20zł. W przypadku zainteresowania, prosze o kontakt pod adresem mailowym anita_an@poczta.interia.pl Pozdrawiam