Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2,5 latek

Dziecko broni się przed wycieraniem noska

Polecane posty

Gość 2,5 latek

Leci mu dosyć gęsty katar. Nawet nie da sobie dotknąć chusteczką pod noskiem nie mówiąc o wpuszczaniu kropelek. Jak Mu pomóc? Bardzo się męczy

Gość upierdolic leb z kablami
i bedzie spokoj.

mój ma 9 m i juz sobie nie daje nic przy nosku robic hehe ... kłade go,przytrzymuje mu rece,zakraplam nos a potem frida wyciagam przy zabiegu płacze a potem zadowolony jest

Gość mama 3 latki
pewnie ma obolałe pod noskiem może powiedz, zeby samo wydmuchao nosek, niech samo trzyma chusteczkę,ty mozesz mieć drugą i też udawać , ze dmuchasz, powiedz że wtedy będzie lepiej sie oddychało, kropelki- u nas tez nie da rady zakropić, ale jak usnie to smaruję maścią majerankową powodzenia

Gość a teraz zadaj sobie pytanie
jakiś niedorobiony jak jego matka :O

Gość byc moze nie chce.....
wycierac noska bo ma obtartą skore pod nosem ( zaczerwnienienie ) a to boli. posmaruj nosek i pod noskiem tlustym kremem ( ale nie nawilzajacym ) i nie powinien tak sie przed tym bronic .

Gość posmaruj mu
nosek kremem od dupki. Zrób to swoją lewą łapką, a potem podrap mężusia po jajeczkach - tą samą rączką.

Mojej też fridą wyciągam, ale krzyczy przy tym i się wyrywa. A chusteczką kiedyś nie lubiła i uciekała, ale zaczęłam ją uczyć tak na sucho, jak nie miała kataru żeby nosek sama sobie wycierała (tak samo po każdym posiłku dawałam chusteczkę żeby buzię wytarła) i teraz jak ma katar to czasami nawet sama bierze chusteczkę i pociera o nos :D Wydmuchiwać jeszcze nie umie, no ale ma 1,5 roku i dopiero zaczynam ją "uczyć" jak się dmucha buzią jak jest coś gorące, będzie jak znalazł na 2 latka do dmuchaniu świeczek na torcie :)

Gość matka 2,5 latka
u nas zakraplanie nie wchodzi gre, a maly ma katar, bo chodzi do przedszkola. on wydmuchuje sam, nie boli go nosek i sam mowi, zeby wydmuchac jak czuje, ze mu leci, ale ja czesto smaruje mu nosek mascia majerankowa i chyba dlatego go ten nosek nie boli. dobra tez jest wazelina, kremy tak nie dzialaja. dobra wazeline robi oriflame, jest sprzedawana w takim malym buklaczku moze 5mil - starcza na dlugo. uzwyam jej i masci majerankowej dla mnie jak mam zaczerwieniony nos i ladnie natluaszcza i przynosi ulge w bolu.

Gość kiki i koko
broni się...przed wieloma rzeczami w życiu będzie sie bronił a ty nie będziesz wiedziała co zrobić zastanawia mnie jak ty sobie z większymi problemami w życiu poradzisz

Byłam kiedyś z moim synem ( z podejrzeniem o guza mózgu ) u neurologa i był badany również ,przez laryngologa , który mi powiedział ,żeby nigdy nie kazać wydmuchiwać kataru z nosa , bo jeszcze bardziej zatykamy wszelkie kanały i otwory w jamie ustnej i w ogóle całej głowie .

Gość 2,5 latek
Właśnie stosuję maść majerankową i wydaje mi się, że przez to udaje się uniknąć tego zaczerwienionego i bolącego noska. U niego to już chyba taki odruch. Wydmuchują misie, ukochane maskotki, ja, bo też mam katar, a on za Chiny. Przecież na siłę nic nie zrobię. Nie chce nawet dotknąć a co dopiero mówić o dmuchaniu. Fridę mam ale też nie da rady.

Gość alinkkkkka
u nas dzieki Bogu juz sam wydmucha ,ale by tez i taki okres jak u ciebie .Ja zawsze psikłam woda morska zeby wydzielina nie byla taka gesta ,a po chwili czyscilam frida -niestety maz musiał trzymac ,a ja odciagałam -innej rady nie bylo.Masc majerankowa pod nosek

Gość 2,5 latek
Daje cały dzień podtykam ;) ale nie ma szans. Tłumaczę, proszę, pokazuję.On wykręca głowę , mówi nie i zaczyna marudzić