Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zbulwersowana mama ucznia

Najgorsze wtopy i debilizmy psorów naszych dzieci

Polecane posty

Gość Zbulwersowana mama ucznia

Hej Kafeterianki! Polska szkoła to syf, kiła i mogiła :( Wieści od naszych pociech i od dzieciaczków sąsiadek są straszne. Polonistka nie zna polskiego, matematyk myli się przy prostym liczeniu, anglista nie zna podstawowych słówek w języku Szekspira tylko coś tam gawari pa russki, co drugi nauczyciel to albo gnój po Wyższej Szkole Gotowania na Gazie w Koziej Dupie albo dziad nie umiejący właczyć komputera :(, wszędzie horror i strata czasu! Ponieważ jesteśmy rodzicami, przejmujemy się tym i co dalej? Część koleżanek i kolegów co tydzień wybiera się do budy z awanturą. Początkowo wydawało mi się to mega przesąda bo niby przecież znamy tylko wersję dziecka, a dziecko widzi świat trochę inaczej, ale jak sama na własne oczy zobaczyłam w zeszycie dziecka, to przkonałam się, że istnieje polonista, który pisze „trzcionka zamiast „czcionka i poprawia dziecku „nienawidzić na „nie na widzić. Co gorsza, dzieci na to patrzą, widzą i się śmieją. I słusznie!

Gość Jak się na przyrodzie
uczy budowy komórki przez pięć lekcji bo w piątej podstawówki ma się nauczycielkę biologi z gimnazjum, to nie uczy o ukształtowaniu terenu, rzekach, sąsiadach, klimacie, UE i jej ustroju, czyli o współczesnym świecie co obejmuje podstawa programowa, bo chodzi o to na co się kładzie nacisk. Można dziecku na sprawdzian z historii kazać się nauczyć osi czasu na pamięć, z datami i wydarzeniami których nauka jeszcze nie obejmowała, jak upadek cesarstwa zachodniego czy wynalezienie druku przez Gutenberga, i twierdzić, że jak się będzie przerabiało, to dziecko akurat będzie o tym coś wiedziało, z osi czasu zakutej na pamięć ale wtedy w tym czasie nie przeczyta się ani nawet w telewizji niczego ciekawego z historii się nie przeczyta ani nie obejrzy.

Gość Popieram! Super temat
Ja także przeżyłam chwilę grozy, gdy odkryłam, że moje dziecko uczy totalna idiotka! 😡 Sama uczę polskiego dlatego wiem, kto się nadaje do tego fachu a tylko jest obsmarowywany gównem przez leniwą młodzież, a kto jest rzcezywiście - przepraszam za wyrażenie - zdrowo pierdolnięty! Otóż ta debilka mówi na lekcji sama do siebie żałosne teksty (schizofrenia czy jak???), pozwala dzieciom spać, bo ma w danej chwili słaby dzień (jak ja mam słaby dzień, to gówniarze napierdalają dwa razy więcej testów maturalnych niż zwykle :classic_cool: :P a do domu dostają wierszyk na blaszkę i dodatkowe lektury! :D i per saldoi wszyscy jesteśmy wygrani! Taka strategia win-win! :classic_cool:). Ale wracając do meritum: debilka zamiast uczyć to sobie je hot-doga, dzwoni do koleżanki czy opowiada o swoich, swoich byłych wychowankach etc? Aha, innym rodzicom (poza trzema) nic nie przeszkadza 😠 😡 i cieszą się, bo dzieci nie narzekają na panie :(. A, że potem korki albo niezdany egzamin-cóżI to jest żałosne :(.

Gość frgerger
takie pokolenie :O🖐️

Gość Bo psory to leniuchy
Normalni ludzie nie mają ferii ani wakacji, pracują także w weekendy i w święta jak trzeba, i nie widzą w tym nic dziwnego. Bez przesady, nauczyciele nie pracują nawet tych marnych 8 godzin 5 dni w tygodniu, tylko 2-3 godzinku, a wiekszosc prac sprawdzaja na lekcjach albo nic nie zadają :(