Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Widnokrąg

Czarna książka kolorów. Rozwija wyobrażnię dla rodziców i dzieci

Polecane posty

Na rynku pojawiła się niedawno nasza książka "Czarna książka kolorów". Jest to wydawnictwo zupełnie wyjątkowe. Książka jest cała czarna, a jej tematem są kolory, widziane przez Tomka, który nie widzi. Każda strona opowiada o innym kolorze i o doświadczeniach, jakie są z nimi związane. Czerwony jest kwaśny jak truskawka albo boli kiedy się Tomek zrani. Każda strona jest pełna wypukłości, dzięki czemu dzieci mogą same poczuć jak "widzi" świat taka osoba. Tutaj znajdziecie opis tej książki http://www.wydawnict...icle-12&lang=pl dostępna jest w sklepach internetowych i stacjonarnych księgarniach. Na blogu "DecoMarta" pojawiła się fajna recenzja tej książki, w której blogerka urządza zabawę w odkrywanie kolorów ze swoim synkiem > http://decomarta.blogspot.com/2012/10/czarna-ksiazka-kolorow-i-konkurs.html Zapraszamy też do odwiedzenia z dziećmi zaprzyjaźnionej "Niewidzialnej Wystawy" > http://niewidzialna.pl/ Wrażenia pozostaną na długo w pamięci, ponieważ zwiedzamy tam kilka pomieszczeń, w których jest kompletnie ciemno i odkrywamy świat za pomocą innych zmysłów. Co sądzicie o takim wydawnictwie? :)

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Mam te ksiazke, tylko ze w jezyku angielskim. Jest niesamowita. Jedna z ulubionych pozycji moich dzieci. Ponadto jest przystosowana do potrzeb czytajacych Braille'm.

A ta wystawa zapowiada sie bardzo interesujaco! :) Chyba sie wybiore. Chociaz ma bardzo osobliwy regulamin.

Teraz sie przyjrzalam okladce tego polskiego wydania i jest zupelnie inna niz moja. Czy wewnatrz ksiazki rowniez jest tyle zmian?

Książka na pewno różni się tłumaczeniem na polski i delikatnie okładką, ale poza tym nie powinno być różnic :)

Gość super tylko co ta ksiazka ma n
a celu? Obejrzałam sobie kilka zdjęć w necie i opisów i co? Niby jak to rozwija wyobraźnie? Taki nowy trend jak paskudne lalki szmacianki albo pluszaki wyglądające jakby je zrobil 3-latek z niewielką pomocą babci? Ok uwrażliwia dzieci na problemy osób niewidomych ale co ponad to? Równie dobrze moze dziecko zamknąc oczy i ja powiem kolor a ono mi powie co się z nim kojarzy. Powiem ci co moje dziecko powie: zielony- trawa, listki, niebieski- niebo, woda. Czesto się tak bawimy i u czlowieka widzącego te skojarzenia nasuwają się same. W jaki sposób czerwień ma się kojarzyć z kwaśnymi niedojrzałymi truskawkami? Kwasne i niedojrzale są zielone.

Gość ojeju kobieto, widzialas
recenzje i nie widzisz jak ta ksiazka jest wydana? widzialas rysunki? widzialas jak sa zrobione? to jest wlasnie wartosc tej ksiazki, a nie tylko sam tekst. podejrzewam, ze jestes typem matki czytajacej dzieciom martynke, kupujacej nudne plastiki fiszera, a naj&$^%#istsza maskotka pod sloncem jest dla ciebie szczeniakczek uczniaczek, albo inne pstrokate, grajaco-gadajaco-swiecace cos. period.

Gość własnie widzialąm i mysle
ze to taki kolejny gadżet dla trendy mam trendy dzieci. Nic nie wnosi i tyle, ale warto ją mieć żeby być cool i na topie. A hasła ze to ulubiona książka dzieci są chyba reklamą. Czytam dzieciom dzieci z bullerbyn, a ich ulubiona książka to przygody kota Filemona. Nie wiem w jaki sposób miałaby je rozwijać czarna książka o tym ze kwaśne, niedojrzale truskawki są czerwone.

Gość posoczniczka
Rozwija czy nie rozwija - ale podejrzewam, ze jest to jakieś tam po prostu inne doświadczenie. Nie wiem, po co na ten temat wydziwiać. A czy niewidomemu kwaśna truskawka wydaje sie zielona, czy czerwona, to tylko on wie