Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaa

Najlepszy kurier - jaki?

Polecane posty

Gość Maciej Król
Ode mnie wiele osób korzysta z usług https://www.fastpost.pl bo jak to się mówi, co kurier to obyczaj. Ale tutaj wszyscy zadowoleni są z cen i szybkości realizacji dostarczenia przesyłki.

Jedną z lepszych ofert na rynku ma na pewno Pogotowie Paczkowe https://www.pogotowiepaczkowe.pl/. Zajmują się wysyłką przedmiotów zarówno standardowych jak i tych o mniej typowych wymiarach czy gabarytach. Do tego niskie ceny i uczciwe podejście do klienta. Polecam

Gość gość
Jak wybrać firmę kurierską ( żeby cena nie była wysoka) ale blisko domu mieszkam na Mazurach w niewielkiej wsi. A nie mam ochoty jechać autobusem 1h do Mikołajek.

Gość KlaudiaNamczyk
Jeżeli korzystam z usług kurierskich to moim wyborem są zawsze Pakersi Wrocław i mogę ich jak najbardziej polecić. Zawsze miła obsługa na miejscu. Jedne z najlepszych cen, jeżeli chodzi o większe przesyłki i nigdy nie zdarzyło mi się, aby paczka nie trafiła na podany adres. Do tego ściśle trzymają się terminów.

Gość gość
DPD, tanio i zero problemow

Gość gość
Ostrzegam przed beznadziejną firmą kurierską: Latające Paczki Latającepaczki.pl Sp. z o.o. KRS: 0000611978 Agresywni, zawyżają ceny. Dzwonią już po opłacie i każdą dopłacać, wymyślają, że stawki się zmieniają itp. 200 zł drożej za ten sam kurs niż w DPD (potem sprawdziłam)! A doprosić się o zwrot pieniędzy? Najpierw się człowiek nasłucha. Wysyłają agresywne (i zdeka dziwaczne, wskazujące na problemy emocjonalne autora), maile, gdy człowiek prosi o zwrot kasy. Nie polecam. Lepiej znane firmy jak DPD, DHL. Taniej i jest jakis poziom oraz gwarancja, że paczka nie zniknie. tagi: OPINIE, Latające Paczki, kurier

Gość gość
W dn 19.09.2017 nr paczki 16932325023 kurier przyjechal tylko raz, byl wulgarny, uzywal slow "k***a" itd Nr paczki 16932325023 osobnik niekontaktowy, dziwne zachowanie. Napisalam do DHL aby mnie osobiscie przeprosil za to chamskie zachowanie. Zobaczymy czy beda kitowac czy tez tego chama zwolnia.DHL.

Gość gość
W dn 19.09.2017 nr paczki 16932325023 kurier przyjechal tylko raz, byl wulgarny, uzywal slow "k***a" itd Nr paczki 16932325023 osobnik niekontaktowy, dziwne zachowanie. Napisalam do DHL aby mnie osobiscie przeprosil za to chamskie zachowanie. Zobaczymy czy beda kitowac czy tez tego chama zwolnia.DHL.

Gość gość
Ja bym polecał kuriera ze strony www.kurierpolska24.pl . Szybko robią dostawę, śledzenie przesyłki faktycznie u nich działa a nie tak jak u innych firm, gdzie często jest to martwa usługa. Niby jest, ale tak naprawdę całe śledzenie polega na tym, że widzi się punkt startowy a potem od razu info o doręczeniu, bez pokazywaniu całej drogi. Tutaj jest wszystko aktualizowane i na bieżąco prezentowane.

Gość gość
Jakiś czas temu jak wysyłałam paczkę synowi do Portugalii to kuriera zamawiałam przez stronę www.kurierpolska24.pl . Wygodne rozwiązanie, nie trzeba nigdzie chodzić, wszystko można było załatwić online. Mają tam na stronie kalkulator, także z góry wiadomo ile się będzie za konkretną przesyłkę płacić. Trzeba by sobie spakować wszystko w karton, zważyć, wymierzyć i podstawić do kalkulatora żeby cenę wyliczyć i tyle.

Gość gość
Od czasu do czasu zdarza mi się coś wysłać kurierem do męża do UK i głównie zamawiam kuriera przez portal www.kurierpolska24.pl . Mają krótkie terminy, nie trzeba ani na kuriera długo czekać ani na samą dostawę potem mąż długo nie musi czekać w Anglii. Już parę paczek za ich pośrednictwem wysłałam i jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś zginęło albo dotarło roztrzaskane.

Gość czajek
Szczerze? Kurier to przeżytek :P. Lepiej nadać przesyłkę przez https://bliskapaczka.pl – odpalasz mapkę, sprawdzasz gdy znajduje się najbliższy punkt, nadajesz paczkę i ona wędruje sobie do odbiorcy, a właściwie do innego punktu położonego najbliżej niego.

Gość Tymoteusz1
Ja nie lubię ograniczać się tylko do jednej firmy, bo uważam, że nie ma to większego sensu. Sam zamawiam kuriera przez https://furgonetka.pl/ i bardzo sobie to chwalę. Okazuje się, że w ten sposób wysyłka kurierem może być nie tylko prosta, ale też tania. Warto zacząć korzystać z takich rozwiązań.

Gość gość
sytuacja się zmienia, na gorzej. Jest określenie, że tanie mięso, to psy jedzą. Najlepiej jeżeli klient ma do wyboru kilka opcji, w tym priorytet polecony, polecony, pocztex 24 i pocztex 48 godzin. I wtedy może wybierać jak chce. Są złe zjawiska, które wymagają likwidacji. Większość przesyłek docierała dobrze, na przykład otrzymałem monitor. Ale jakikolwiek problem podważa sprawę. Co jest podejrzane i zwiastuje problem? Brak wyboru kuriera przez klienta, niewielka cena, nieznana nazwa kuriera, i teraz dokładna nowość- podważanie możliwości reklamacji(???) przesyłki, jeżeli nie jest to zgłoszone kurierowi. Reklamacja dotyczy transportu, nie towaru. Samo włączenie telewizora trochę trwa(!!!), a kurier nie proponuje tych rzeczy poprawnie(wcale), a to ważne.

Gość juliaaa90093
Ciężko określić, który kurier jest najlepszy. Ja powiem szczerze, że zawsze szukam tych najtańszych ofert. A takie zdecydowanie można znaleźć w serwisie https://www.sendit.pl/ gdzie nadaje się paczki online.

Gość melodia33
Cięzko jest stwierdzić, który jest najlepszy. Ja pozostawiłabym to subiektywnej ocenie, sama mogę tylko podesłać https://www.brokerkurier.pl/kurier-gls info o GLS, który na polskim rynku już jest bardzo długo, a swoje siedziby ma już w ponad 40-stu krajach. Wszystko zależy od tego gdzie i kiedy chcesz posłać swoją przesyłkę :)

Lepiej korzystać z ofert brokerów, ponieważ są znacznie korzystniejsze aniżeli oferta bezpośrednio u kuriera. Zerknijcie na platformę ebox24.pl - myślę, że was zainteresuje ta oferta. A tutaj https://www.ebox24.pl/jak-zamowic-kuriera-do-domu przeczytacie, jak szybko i łatwo można zamówić taniego kuriera do domu.

Gość gość
Możesz też sprawdzić ofertę www.tuwysylam.pl. Korzystam z ich usług odkąd prowadzę sklep internetowy i jak dotąd jestem zadowolona z naszej współpracy.

Gość KamilQa

Z firmami kurierskimi bezpośrednio nie współpracowałam. Natomiast, jeżeli chodzi o brokerów dużo tego na rynku, wybór ogromny. Korzystałam z kilku firm pośredniczących, na ten moment wysyłam przez Zlapkuriera.pl. Jak do tej pory wszystko idzie pomyślnie, jedynie mogli by dodać do oferty szybszy zwrot z pobrania.

Gość PIO

PROSZĘ UWAŻAĆ na firmę SPEEDPAK i kuriera GEIS. Kusza tanią przesyłką, a potem szukają dodatkowych opłat wielokrotnie przewyższających wartość usługi. Człowiek wybiera z listy co chce przewieźć, podaje wymiary i wagę z zapasem, do tego działając w dobrej wierze dwie przesyłki do jednego adresata wysyła oddzielnie (czyli dodatkowy zarobek dla firmy kurierskiej), a potem okazuje się, że strona www źle wylicza i klient ponosi wysokie kary. Na nic zdaja się tłumaczenia, a za plecami moje dane są przekazywane do adwokatów windykujących, którzy straszą sądem. Dodatkowo, za nieterminowość dostarczenia przesyłki nie poczuwają się do odpowiedzialności. Opracowany system dojenia klienta opanowany do perfekcji.

Gość lukrecja

Dobrze wiedzieć. Naciąć się teraz można na kazdym kroku. Ale jak chodzi i pośredników to ja akurat miałam szczęście i trafiłam na FastPost - konkurencyjni cenowo  przede wszystkim. Jak wpiszesz co tam potrzebujesz w porównywarkę na ich stronie to dostajesz ekspresowo wycenę i to się sprawdza faktycznie bo już kilka razy przez nich wysyłałam też zagranice. Ceny mają nizsze jakbyś sama zamawiała u jakiegoś kuriera. Mąż wysyłał przesyłke paletowa nawet raz i tez wszystko ok i taniej. Ale co tez ważne jak potrzebujesz coś sie dowiedzieć czyli jak z tym ubezpieczeniem czy pobraniem  albo jak zapakować i przygotować paczke to we wszystkim rzetelnie pomagaja. Teraz to juz wszystko mniej wiecej wiem ale przy pierwszej wysyłce to sporo miałam watliwości a oni we wszystkim doradzili bardzo konkretnie i wyjasnili co trzeba

Gość oliwka89

Korzystam z serwisu Fastpost, tam jest łątwo wyszukać odpowiednią firmę kurierską, wpisuje się wymiary paczki i wyszukuje. Takie rozwiązanie jest dla mnie najlepsze http://www.fastpost.pl/