Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adsadsa

Maść na gojenie ran pooperacyjnych.

Polecane posty

Złamałam nogę. Operacja. 10 dni później zdjęte szwy. Jedna z ran trochę sączyła więc dostałam antybiotyk. Przestało sączyć. Ale został brzydki strup który jakby to określić daje uczucie ciągnięcia szczypania :o Dziwne uczucie. Jaką maścią można przyspieszyć gojenie rany?

Gość rybkadwa
Poki jest strup to się niczym nie smaruje, jedynie można decynfekować. Ja przykłądałam płatki kosmetyczne nasączone herbatą z szałwi, która działa ściągająco i przeciwzapalnie.

Gość niee wieeem
Najlepiej zajdz do apteki i zapytaj. A gdy juz bedzie taka możliwosc kup masc/krem na bazie silikonu. Nie będziesz miała uczucia ściągniętej skóry a efekt moze byc zadowalający :) Zycze powrotu do zdrowia!

Gość rybkadwa
Nie no skąd, ja przykładałam na kilka minut i potem te płatki wyrzucałam.

Gość rybkadwa
Co do maści na blizny to faktycznie najlepsze sa silikonowe, teraz można dostać maści po ok. 30 zł Dermabliz silikon lub Bliznasil, ten sam skład co droższe Veraderm czy Dermatix. Ale jak masz skłonność do bliznowców to blizny nie będa ladne niestety.

Nie mam skłonności, miałam wcześniej dwie operacje i elegancko się goiło. Ale skoro póki jest strup lepiej tego nie ruszać użyję szałwii a potem zobaczę jak to się będzie goić :)

Gość rybkadwa
Jest jeszcze taka maść Solcoseryl, tego nie stosowałam ale podobno jest dobra, tylko ma zadziwiający skład :P