Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a6w

ostatni tydzien szostki weidera

Polecane posty

Gość a6w

witam zostało mi już tylko 5 dni. zrobiłem a6w systemem z jednym dniem przerwy w tygodniu i już prawie kończę. niestety, system ten nie spala tłuszczu z brzucha, ale mięśnie wzmacniają się niesamowicie! teraz jeszcze cykl na spalanie tłuszczyku z brzucha i będzie drabinka!!! naprawdę warto się przemęczyć, choć dziś już ćwiczenia zajmują mi ok 1,5 godziny dziennie, ale warte to jest wysiłku!

Gość jestem pełna podziwu
szoke 1,5 godziny dziennie ? od ilu dni ćwiczysz to a6w ? szkoda tylko że idzie zima i wtedy łatwiej przytyć, wtedy nikłe szanse że kaloryfer utrzymasz do sezonu plażowego podrywu

Gość a6w
Hej utrzymam:) ale i tak jeszcze musze troche popracowac. ale te 7 tygodni bylo trudne. mimo wszystko polecam, choc w ostatnim tygodniu mialem juz dosc, ciagle po głowie chodziło mi żeby to walnąć i już cieszyć się że skończyłem, ale udało się do ostatniego dnia.

Gość heeeehhhhe
Gratuluję głupoty i rozwalania sobie kręgosłupa.

Gość a6w
a ja Tobie siedzenia przed kompem i objadania sie chipsami! po co tu zaglądasz?

Gość zona gina
ciekawe co to za cykl, który miejscowo spala tkankę tłuszczowa, bo z tego co mi wiadomo jeszcze takiego nie odkryto poza inwazyjną interwencją :o

Czytałam gdzieś, że żeby utrzymać efekty trzeba robić te ćwiczenia potem z któregoś tam dnia. Chyba 3 serie po 14 powtórzeń. Ja robiłam A6W trzy razy, po 1 razie efekty były, potem już nie. No i fakt, plecy bolały.

Gość a6w
ok, zona gina- nie chodziło o cykl na brzuch, chodziło mi o ćwiczenia na spalania tłuszczu na całym ciele. ale głównie chodzi mi teraz o brzuch, z którego muszę pozbyć się resztki tego syfu. ale ok, masz rację

Gość kkkkhhhddddd
jakie to cwiczenia?

Gość heeeehhhhe
To źle mi gratulujesz, bo akurat ja sport uprawiam często i naprawdę, a nie tylko na jeden mięsień. I poczytaj sobie, jaką krzywdę robisz: http://www.mnbbc.com/forums/showthread.php/160-FAQ-Technikalia-Cwiczen-Silowych?p=17709&viewfull=1#post17709 "Minusem cwiczenia miesni brzucha jest niszczenie kregoslupa i patologia sylwetki. Tu nie ma ale - regularnosc prowadzi do kontuzji i robienia sobie krzywdy. Jak kazdy wie - kregoslupa zlozony jest z kregow i krazkow miedzykregowych. Trenowanie w pozycji bezpiecznej/technicznej rownomiernie rozprowadza sile, ktora odzialuje na nie pionowo, nie powodujac patologii. Jesli lamiemy pozycje techniczna - w tym wypadku - wykonujemy cwiczenie izolowane na miesnie brzucha - powodujemy wyginanie sie kregoslupa pod wplywem sily fleksyjnej, co pociaga za soba nacisk lokalny na jeden kraniec krazkow miedzykregowych [maslo maslane - ale takie jest polskie nazewnictwo]. Efektem jest trwale uszkodzenia krazka lub dyskopatia. Tu nie ma ale - prosta zasada fizyki - lokalne a nie globalne odzdzialywanie sily zawsze doprowadzi do odksztalcenia sie materialu na ktory dziala sila. Od strony bezpieczenstwa, przyszlosci i kontuzji - cwiczenie izolowane na brzuch - zdecydowanie NIE. Od strony sylwetki - znakomita wiekszosc osob cierpi na pochylenie do przod. Pochylona glowa, wypchniete barki, rozjechane lopatki, skorcz miesni piersiowych, garb, dolny kot, bajlzel w biodrach, poskarane miesnie dwuglowe uda, zanik posladkow - cwiczenia izolowane na miesnie brzucha POGLEBIAJA POWYZSZE WADY. To co odczuwa osoba cwiczana brzuch cwiczeniami izolowanymi jest calkowicie naturalne i jednoczesnie mylne. Czemu? Kazde cwiczenie fizyczne ktore trenuje miesnie brzucha w jakikolwiek sposob - doprowadzi do ich wzmocnienia i usztywniania - co ZAWSZE spowoduje spadek obwodow. Sciana przednia sie umocni i wnetrznosci nie beda juz wygrywaly podczas napierania na miesien. Nie ma to absolutnie zadnego zwiazku z procesem redukcji tkanki tluszczowej. To prosta fizyka/mechanika. Jak pisalem wyzej - cwiczenia izolowane nie sa wskazane bo sa niebezpieczne i dzialaja na nasza zgube. Pamietajmy - miesnie brzucha naleza do miesni rdzenia - tak samo jak i prostowniki grzbietu. Obie grupy wzajemnie sie rownowaza. O tym ze spowodujesz mega kontuzje robiac martwy ciag z garbem wie kazdy - ale o tym ze taki sam porzadek [scisniecie izometrycznie nie izotoniczne] musi zapanowac w miesniach brzucha to juz sie niestety "zapomina". Popatrzmy na siebie z profilu. Najszczesciej prostowniki sa naciagniete stad MC i przysiad ida slabo a miesnie proste brzucha sa poskracane i slabe. Jak dodatkowe kontrakcje miesni brzucha maja pomoc w uzyskaniu lepszej sylwetki i wiekszej, zgrabniejszej masy skoro ten miesien jest nonstop w patologicznej kontracji??? Tu nie ma logiki, tu jest papka z mass-mediow."