Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strzykawka od syropu

Jak podać dziecku lek kiedy nie chce Go przyjąć w syropie

Polecane posty

Próbowałam przez rurkę, z kubeczka, strzykawką. Za nic w świecie

A ile lat ma dziecko ,ja czasami przemycałam w serku czy w zupce ale pod koniec jedzenia żeby mi zjadło

Gość nowy zapach lata
ja syropy podaję w smoczku. odkręcam smoczek od butelki, wlewam do niego odmierzoną ilosc syropu i podaję dziecku - zazwyczaj kiedy jest głodne, wiec potem tylko przykrecam smoczek do butelki z mlekiem i dalej jemy :) u mnie po strzykawce pluł albo sie krztusił, a nie ma nic przyjemnego jak zachłysnięcie się gęstym syropem :/

Córeczka ma 2 latka

Gość ZASTRZYKI jak sa problemy
No niestety jak nie chce syrop to pozostają zastrzyki, moja tez zobaczyla co to znaczy miec zastrzyki,bo protestowala przty lekach,od tego czasu az sie kurzy jak lyka syro czy nawet antybiotyki

Od dawna już nie używamy butelek do mleka. Jemy z miseczki łyżeczką, a smoczka nie używaliśmy jako takiego

Gość wkrusz jej do tego
biszkopt albo czekoladę i chętnie zje.

Gość nowy zapach lata
aaaaaaaaaa to juz duza dziewczynka:) ja mam w domu niemowle. spróbowałabym podac jej syrop z deserkiem, albo piciem ale to chyba wazne jaki sie lek podaje. bo np antybiotyk chyba mozna z jedzeniem, ale juz np syropu na kaszel chyba nie bardzo

Więc podaj na łyzeczce z jakims jedzeniem najlepiej z tym co lubi ,albo mozesz dać z jakimś soczkiem tylko soczku na dnie a wiecej syropu

nie ma znaczenia jakie lekarstwo mi pediatra powiedziała że zawsze mozna dziecku dać soczek do popicia lepiej tak niz wcale .

Gość No to może...
Ja mieszam z mlekiem i mówię że to mleko z soczkiem :) bo przeważnie te lekarstwa dla dzieci są słodkie. Mi też pediatra powiedział że lepiej żeby wypił z mlekiem niż wcale.

moj synek tez ponad 2 latka ostatnio syropu nie chcial ale u nas na wszystko najlepsza jest swinka peppa :D wtedy wszystko mozna z nim zrobic:D