Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gergwerg

Rajstopy pod spodnie do przedszkola?

Polecane posty

Gość gergwerg

Jest zimno ale dzieciaki wychodzą na krótko. Dotąd więc wkładałam mojej 3-letniej córce albo spodnie, albo rajstopy czy getry. Jednak dziś przedszkolanka z własnej inicjatywy założyła córce jeszcze spodnie (z zapasów) na ciepłe rajstopy. To miło że się troszczy, tyle że po spacerze dziecko już w tych spodniach na rajstopy zostało i było mu pewnie za ciepło i niewygodnie. Niestety córa ma 3 lata i jeszcze sama nie zgłosi że ma problem ani z dwiema warstwami sobie nie poradzi. Co więc robić? A raczej: jak wy ubieracie obecnie najmłodsze dzieci na cały dzień do przedszkola?

Gość na droge rajtuzy i
spodnie, w przedszkolu ubiram spodniczke - a spopdnie do szafki, jak wychodza to pani ubiera jaj spodnie a po powrocie spodniczke. Albo getry i tunika a na droge spodnie

teraz były minusowe u nas temperatury (-4 rano) to zakładałam jej getry lub rajstopy i na to spodnie. w przedszkolu zdejmowałam spodnie zostawała albo w samych getrach albo jak miala rajstopy to zakładałam jej spodniczke. jak idą na spacer to wkłada dodatkowe spodnie

Gość gergwerg
Aha! Dzięki! Zaskoczyło mnie że panie wyciągnęły z worka spodnie mojej córki takie na zmianę, na wszelki wypadek bo nie spodziewałam się że można je obciążać dodatkowo pomaganiem dziecku we wkładaniu spodni. Skoro więc tak rozwiązujecie sprawę, to będę robić tak samo jak wy. {czesc]

Gość gergwerg
A, skorzystam z okazji i podpytam bo wspominacie o rajstopach i spódniczkach lub getrach... Czy to głupio waszym zdaniem włożyć dziecku rajstopy i po prostu jakąś górę do tego, niekoniecznie dłuższą? Zawsze nawet do legginsów zakładałam małej dłuższe bluzki koszulowe czy tuniki ale czasami byłoby mi łatwiej do rajstop coś na górę, nawet nie zakrywającego tyłka i bez spódniczki. Wiem, bzdetne te pytanie ale jak się komuś chce, to proszę odpisać. :D

dziwnie tak w samych rajtkach. mają klin na pupie... nie ładnie to wygląda. chociaz jakas dłuzsza bluzeczka pupe zasłaniająca

Gość PGR jak sie patrzy
Autorko ty sie PeGeRu wyrywalas czy nadal tam mkeszkasz? nie rob dziecku wiochy bo go na wysmiewiska wystawiasz :o

Gość gergwerg
No OK, macie rację. Głupieję od kombinowania co dziecku włożyć żeby nie miało guzików, wiązań, paska (wymóg przedszkola), łatwo się wkładało i zakładało itp. :D

Gość emcekwadrat
No jak rajstopy i krótka bluzka? Jak to wygląda? Sama się tak ubierz:( Litości...

A nie mozesz po prostu powiedzieć córce, żeby w takiej sytuacji sama zdjęła sobie po spacerku te spodnie???? Ma trzy lata, a trzylatki które znam juz same sie ubierają, zwłaszcza te przedszkolne.

Gość Autorko...
Zrób tak jak ja Wyszukuj jak nawięcej tunik. W jakim rozmiarze teraz Twoja córcia?

Nie wyobrażam sobie posłać dziecko do przedszkola w samych rajstopach i bluzce :o moze sama sobie tak chodź np w pracy :p

Gość posoczniczka
Ja casek córce zakładam rajstopy, koszulkę jakaś niekoniecznie długą i na tyłek spodenki dżinsowe