Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mulinka@@@@

halloween-dlaczego kosciół jest przeciwny?

Polecane posty

Gość mulinka@@@@

pytam o powazne argumenty

Gość o11
wszystko co nie kościelne jest złe. Jak w średniowieczu kościół straszy ludz ...! ... zabrania ! Halloween to tylko zabawa. Przeszkadza - bo nie kościelne

Gość zew ryczacej gesi
Nie wiem, przecież te wszystkie szopki w święta odprawiane, typu: śpiewanie kolęd czy koszyczki z jajkami to też pogańskie wymysły przecież kościół na tym nie zarabia demony nie znają sie na zabawie one traktują to powaznie Autor „Biblii Szatana i twórca współczesnego satanizmu Anton Lavey stwierdził, że noc z 31 października na 1 listopada jest największym świętem lucyferycznym i w tym dniu sa składane ofiary z ludzi i zwierząt "Lecz po cóż to mówię? Czy może jest czymś ofiara złożona bożkom? Albo czy sam bożek jest czymś? Ależ właśnie to, co ofiarują poganie, demonom składają w ofierze, a nie Bogu. Nie chciałbym, byście mieli coś wspólnego z demonami. Nie możecie pić z kielicha Pana i z kielicha demonów; nie możecie zasiadać przy stole Pana i przy stole demonów". (1 Kor 10,19-22)

Gość SamaJa2
Bo kosciół nic na tym święcie nie zarobi :D

Gość zew ryczacej gesi
jest 1 dzień listopada dnie żywych i świętych 2 listopada jest dniem dusz które sa w czyscu

Gość o11
Halloween to wspaniała zabawa. Kościół niech przestanie ludzi straszyć. I zajmnie się swoimi problemami na przykład pedofilą wśród księży. Jak w zacofanym średniowieczu : ludzi diabłem staszyć. Zabraniać zabawy, przebierania. To chore.

Gość 2321321321321
Pewnei się boją, że ludzie zaczną obchodzic halloween, i przestaną chodzic na groby, i nasza tradycja wymrze. Ja jestem wielka amatorką halooween, dziś robię dynię, oglądam horrory, ale jutro pójdę na cmentarz i się zadumam obowiązkowo.. :p