Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do pomocy finansowej

co na to antyabrocjonisci

Polecane posty

Gość do pomocy finansowej

http://www.fakt.pl/Matka-zabila-dzieci-bo-ludzie-by-dokuczali-Matka-zabila-dzieci,artykuly,184438,1.html http://www.fakt.pl/Matka-urodzila-coreczke-a-potem-ja-udusila-i-zmielila-Zwloki-coreczki-rozdrobnila-w-maszynce-do-mielenia-miesa,artykuly,170144,1.html http://www.fakt.pl/Matki-Gabrysia-nie-bedzie-na-pogrzebie-Magdalena-R-nie-chce-byc-na-pogrzebie-Gabrysia,artykuly,169145,1.html http://www.fakt.pl/Matka-dala-wlasne-dziecko-psu-na-pozarcie,artykuly,184068,1.html dlaczego nie pomogliście wcześnie finansowo tym matkom, bo zapewne te kobiety zrobiły to z biedy i zapobiegliście tym zbrodniom, umiecie tylko zakazywać, nie tędy droga

Gość tgdrtgtr
A dziś było o matc co 2 noworodków zakopała w piwnicy. Ciekawo ile jeszcze musi być trupów aby doszło do ludzi, że nie każda kobieta jest stworzona do bycia matką (a oddanie dziecka do adopcji to takie samo wielkie zło jak aborcja).

Gość zaden argument
po co za gumy?jak baba ze wsi nie wie jak jej uzywac no to niestety nic na to sie nie poradzi.pozatym mozna dziecko oddac a nie ZABIJAC!!

Gość szalonaaaa
co za durnoty wprowadziły zakaz aborcji, seks był, jest i będzie i nie mam zamiaru zrezygnować z seksu tylko dlatego, ze może być ciąża, zabezpieczam sie i to pożądanie i niech ci anty wymyślą 100 % antykoncepcję i wtedy zakazują, nie mam zamiaru żyć w celibacie w małżeństwie, bo jakaś idiota chce mi zakazywać, to księża są świadomi idąc za księży, że mają zakaz, ja mam spełniać obowiązki małżeńskie tj., dawać mężowi a nie dawać po to aby rodzić, także precz od mojej dupy, był seks, jest i będzie

Gość a ja jestem przeciw
aborcji ,a cala reszta mnie nie nie obchodzi chociaz ubolewam,ze odbiera sie zycie nienarodzonym.nie bede dyskutowac,bo kazdy ma swoje zdanie i kazdy za swoje postepy odpowie,wiec tyle w temacie.pozatym jak sie obejrzy film o aborcji,kiedy ten malutki niby plod,ktory ma raczki i nozki i cala reszte ucieka przed igla,to daje do myslenia..no ale ja niegdy bym nie zabila swojego dziecko obojetnie czy ma ono 2cm czy 4400 gram i tyle.zycie jest dla mnie swiete od momentu poczecia

Gość precz z zakazami
każdy ma sumienie i niech robi według własnego sumienia, precz z zakazami

Gość To zależy ...
Popieram! Już wcześniej o tym pisałam, że antyaborcjoniści nie powinni tylko decydować, bo decyzja to za mało, pociąga za sobą konsekwencje, okrutne dla matki, a dla dziecka jeszcze gorsze, powinni płacić miesięczne składki na dzieci, których matki zostały zmuszone do rodzenia. Osoby, które są za aborcją powinni być zwolnione z tego obowiązku, bo jak dotąd za decyzje antyaborcjonistów płacą ze swoich podatków wszyscy, nie wiem dlaczego i z jakiej racji!!

Gość Ciagle tylko ten Pseudonim...
Dupy kazda potrafi dac, tylko konsekwencje tego poniesc to nie bardzo. Mamy XXI wiek, wiec nie mowcie ze nie da sie zabezpieczyc :/ A jesli nie potraficie to poprostu trzymajcie nogi przy sobie :/ Chociaz po co? Najlatwiej zabic... Co za roznica przed czy po porodzie... Te wszystkie co sa za aborcja - ciekawe gdyby o wasze zycie chodzilo. Ciekawe czy gdyby jutro przyszla wasza matka i uznala "chce cie zabic, za duzo mnie kosztujesz" to czy nadal bylibyscie za zabijaniem. Przeciez matka ma nie tylko prawo do macicy, do wolnosci tez. Wiec rozumiem, ze z wlasna smiercia bylybyscie pogodzone i jeszcze pewnie mamie noz podaly... KOSZMAR LUDZIE!

Gość do a ja jestem przeciw
to ni usuwaj, kto ci karze, nikt ciebie nie zmusza i nikt nikomu nie powinien zakazywać, może mieć inną teorię jak ty, jak kto za przeproszeniem trzyma "place w dupie" to nie można komuś tego nakazywać, że ma tak samo robić. Jakbyś sie czuła, jakby weszło prawo, że należy usuwać, bo nap. wykryto by u ciebie jakąś chorobę czy coś podobnego i ciebie zmuszano by do usuwania.

Sprawa sumienia? To moze niech nie bedzie sadow i policji? To sprawa mojego sumienia czy kradne, zabijam, oszukuje... Sprawa sumienia... Co za bzdura! Prawo w tym wypadku jest po to by chronic tych ktorzy nie maja nic do powiedzenia. Kobieta jest Pania swojego ciała... DZIECKO TEZ!

Gość To zależy ...
...18:03 ...Ciagle tylko ten Pseudonim....... A ty żyjesz w XXI w i mądrzysz się, tylko nie wiem czy wiesz, że nie ma 100% środka antykoncepcyjnego, kobieta zabezpieczona biorąc inne leki może zajść w ciąże, przy zmianie klimatu również, przy przeziębieniu, osłabieniu też. Mam nadzieje, że nie jesteś facetem, bo jeśli tak, to powinieneś stąd wylecieć z HUKIEM.

Nie jestem facetem. Ale tez nie rozumiem jak mozna wpasc w dzisiejszych czasach... Tzn. rozumiem ze sa wyjatki, ale uwazam ze mozna pogodzic sie z konsekwencjami. A co do tabletek to zawsze jak bylam chora, bralam antybiotyki czy mialam inne powody z ktorych tabletki moglyby nie dzialac to poprostu uzywalismy z chlopakiem gumki. Wojna miedzy Anty- i Pro-Aborcyjnymi bedzie sie toczyc zawsze, wiec ten topik to kolejne zbedne pole bitwy...

Gość jest 100%%%
mozna podwiązać jajniki i macie 100% pewności, że ciązy nie bedzie.

Gość fgtg
Ale sterylizacja w naszym kraju jest ZABRONIONA. Więc skoro SKUTECZNA antykoncepcja jest zabroniona i według naszego prawa jest przestępstwem to czego oczekujecie?

RACJA! "Jest 100%" dzieki za post!

To walczcie o prawo do podwiazywania jajnikow, a nie o prawo do zabijania!

Gość wielodzietnaaaaaa
Jakbym wiedzial ze rozpizgam moje dziecko o sciane lub zatluke je na smierc(a kazdy bardzo dobrze wie jak reaguje na sytuacje stresogenne) to tez bym wolala usunąc dziecko niz za zywce je skatowac

Gość fgtg
Ja mam walczyć?? To wy wybieacie tuska i tą jego całą mafie a nie ja. To wy utrzymujecie kościoły,pedofilów w sukienkach, a nie ja. Nie odpowiada wam - przestańcie sponsorować i dopuszczać do władzy tych ludzi.

Gość hdhdsa
Decydowanie za kobietę w sprawie aborcji, to DYKTATURA, a nie wolność wyboru!! Moi drodzy dziecko nie wychowuje się tydzień ani dwa, tylko 20 lat a często i dłużej!! To wy się do tego przyczyniacie, niby ratując istnienie, bez finansowego pokrycia w życiu (!), ale jakże często niszczycie na zawsze życie kobiety, która MUSI żyć według waszych, a nie swoich przekonań. Jak możecie spać spokojnie!

Gość E tam takie gadanie
która chce i tak usunie - tabletki poronne można kupić nawet w internecie za parę groszy, nie mówiąc o pobraniu druku ubezpieczenia z ZUSU i udaniu się do Czech lub na Słowację celem DARMOWEGO zabiegu przerwania ciąży, za który NFZ musi i ZWRACA naszym sąsiadom pieniądze :D.

Wy to znaczy kto? Raz w zyciu zdazylo mi sie pojsc na wybory i moim wyborem nie byl Tusk, ale to nie ma nic do rzeczy! Jak walczyc? Tak jak walczycie o aborcje! Ciagle slysze: "Mamy prawo do aborcji", "To nasze ciało" i inne Pro-aborcyjne hasła i kampanie! NIGDY nie slyszalam "Mam prawo sie wysterylizowac", "Moje jajniki, moja decyzja" czy cos w tym stylu. Nie chcecie dzieci, ale zamiast walczyc o to byscie ich nie mogly miec chcecie przekonac swiat do tego by uznal zabijanie za dobre i dal wam na to przyzwolenie! A tak w ogole to skoro mozna usunac dziecko na czarno to pewnie mozna tez podwiazac jajniki... Droge "Panie swojego ciała i macicy".

Gość Spierdalajta
przeczytajcie to idiotki jak będzie aborcja to idiotki będą się walić z każdym debilem który ma fajne ciało, ale na ojca się nie nadaje. natura jest idealna i w czasach gdy nie można było robić aborcji trzeba było sobie szukać porządnego chłopa który nie uciekłby po spłodzeniu dziecka - I WTEDY PORZĄDNI LUDZIE SIĘ ROZMNAŻALI a dzisiaj patologiczne idiotki będą sobie szukały chłopa do seksu i nie daj Boże nie zaborcjują dziecka na czas i przylezie na świat kolejne patologiczne gówno

Gość hdhdsa
Ty powyżej idź się leczyć i kalecz tematu. ............. Ciagle tylko ten Pseudonim... jednak mam wrażenie, że nie jesteś kobietą!

Gość fgtg
Ja o aborcję nie walczę - mogę jej dokonać w co 2 gabinecie, w tych samych gdzie wy chodzicie na kontrolę podczas ciąży. Mogę usunąć ciąże tabletkami za parę groszy. Tu nie ma o co walczyć, bo aborcja była, jest i będzie czy tego ktoś chce czy nie. Wy nie macie pojęcia, że wokól was jest zupełnie inny świat, że ten lekarz który na głowie stawał aby waszą ciążę utrzymać od samego początku, innym kobietom funduję skrobanki w super cenie 399,99zł ;) Taka tajemnica poliszynela. Więc skoro ta aborcja już jest to czemu nie może być legalna, robiona oficjalnie? I do tego wtrącają się ci którzy najwięcej pomagają matkom i dzieciom - politycy i kościół. W naszym kraju walczy się jedynie o to co jest w macicy - potem spadają wam klapki na oczy i problemów z dziećmi ne ma.

Gość hdhdsa
i nie kalecz tematu. poprawka.

Obrazasz mnie mowiac ze nie jestem kobieta... Jestem i to troche przewrazliwiona starajaca sie o dziecko. Wiem, ze aborcji mozna dokonac wszedzie no i co z tego? Mimo to uwazam ze jak sie nie chce miec dzieci to nie powinno sie ich tworzyc i usowac! Mowicie ze chcecie 100% pewnosci: ktos napisał: podwiazac jajniki. Ale wy i tak wolicie walczyc do prawo do legalnej aborcji zamiast o prawo do podwiazania jajnikow. Moze mi ktorach z was wytlumaczyc co jest lepszego w zabijaniu (przepraszam: aborcji...) niz w podwiazaniu jajnikow?

Gość fgtg
Bo nawet podwiązanie jajowodów jest wadliwe - wskaźnik Pearla to 0,5 czyli mniej więcej tyle ile dają tabletki antykoncepcyjne ;)

Gość hdhdsa
Osoby, które mają trudności z zajściem w ciążę, nie powinni decydować w ogóle o aborcji, bo nie wiedzą o tym, że są kobiety tak płodne, że są przerażone tym faktem, bo nie chcą mieć 15-stki dzieci, tylko 2-je. Kobieta nawet nie wie, kiedy środki anty - mogą nie zadziałać. O niektórych kobietach mówi się, że wystarczy, że usiądzie koło spodni i już jest w ciąży, bo jest tak płodna, więc nie decydujcie za kogoś, bo NIE MACIE DO TEGO ŻADNEGO PRAWA!

Gość fgtg
Nie od dziś wiadomo, że wiele kobiet starających się o dziecko to chodząca macica myśląca pochwą ;)