Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niby taka bieda........

Podobno taka bieda w Polsce... a ludzie kupują auta, telewizory 52cale itp....

Polecane posty

Troche to dziwne, niby tak wszyscy jęczą stękają ze pracy nie ma, ze malo placą, ze bezrobocie, ze rząd to gówno, ze wszystko to gowno.... Wczoraj przyjechałam do rodziny z mamą, niestety pospieszylismy sie a oni nie wrócili z pewnego miejsca... wiec poszlysmy do centrym handlowego pochodzic te 3 godziny zanim wrócą i tak sobie patrzylam np w Euro Rtv i Saturnie jak ludzie kupuja telewizory.... siedzialysmy przed tym sklepem na ławce ponad godzine i przez ten czas 5 osob wyszło z telewizorami 42 i 52cale :O dwie osoby z laptopami, patrzylam na innych : dzieciaki z drogimi dotykowymi telefonami, na parkingach spotkac grata to rzadkosc...w Polsce rządzi zdecydowanie Audi i Volkswagen... no i tak sobie mysle gdzie ta bieda? gdzie ci wyciskani przez rząd jak cytryny obywatele? Bo ja widze zadowolonych zamoznych ludzi

Gość kato
niektórzy zyją na kredyt. Co do aut, to popatrz ile jest z salonów. To są ci bogatsi. Reszta jeździ złomem przywiezionym z Niemiec za paręnaście tysięcy.

tak ale dla mnie samochód + telewizor = bogactwo

Gość kato
jeszcze sie swego dorobisz, niejeden dzisiejszy kowboj szos jeździł mpekiem.

Gość gość urodzinowy 28
tak duzo widzisz tych audi i plazmy? To teraz idz do biedronki i zobacz jak biedota kupuje najtansze produkty i jeszcze oglada i liczy co sie bardziej oplaca.Potem wsiadz do komunikacji miejsckiej w godzinach szczytu jesli ci sie uda, popatrz na tych ludzi, tacy bogacze tak sie gniotą? Kase mają rząd i ich pociotki a takze budzetowka a cała reszta spoleczenstwa musi na nich robic i goowno ma z tego.

Gość bbbbbbbble lbllb
Nie wiem ile masz lat ale pewnie mało.. 1. dla przecietnego szaraczka polaczka nowy telewizor to mus, trzeba miec i juz, nawet na kredyt, takie wiesniackie myslenie. Dom lepianka , nieotynkowany łyse pustaki ale satelitka Polsatu czy cyfry+ musi byc !! :D Ludzie wolą chodzic w starych szmatach ale musza miec pełen pakiet tv. Poza tym te telewizory nie sa takie drogie, 40 calowy mozna miec za mniej niz 2000 w promocji. Widzialam nawet 37 za 1300 i tanieją 2. Samochody w 90% sprowadzane z Zachodu, harują jak woły na budowie, w sklepie czy magazynie i mają te 30-50tys na ładniutkie Audi. W Polsce auto dobrej drogiej marki = bogactwo, zobacz jacy ludzie siedzą za kierownicą :O czesto łebki, podpite ryje, bydło. Na BMW prosto z salonu za 200-500tysiecy malo kogo stać. Zadną tajemnicą jest to, ze Polacy pracują zagranicą, tam zyją jak najgorsze dziadostwo by tu przywiesc jak najwiecej 3. Telefony są brane na abonament (czyli tez taki kredyt, spłacasz operatorowi tel w abonamencie)

Gość jkjkhji7yiu
Ja się zgadzam z autorką bo widzę dokładnie to samo na ulicach.Mało tego u sąsiada każdy ma po 2, 3 samochody i to nie byle jakie jak jadę do miasta na zakupy to korki kurwa od tatr po morze tyle tych aut jeździ a w środku młodzi, starzy no po prostu norma.Na parkingach same terenowe BMW, jakieś Volva, Audi.Ludzie kupują pełne koszyki towarów spożywczych, telewizory, komputery, no dosłownie wszystko.Też mnie to zastanawia bo tak się gada że bieda a jednak żeby przejechać do miasta 15 km muszę odstać w korku 15-30 bo wszędzie się wpierdalają z każdej strony auto, na mieście nie ma nawet gdzie zaparkować, wszędzie pełno ludzi.

Gość no wlasnie i tak jest
Zgadzam sie z autorką :( bogactwo az kłuje w oczy, malo kto jezdzi starym autem wiekszosc wlasnie audi mercedesy volvo jeepy , w sklepach odziezowych małolaty wydają na ciuchy tyle ile ja zarabiam w miesiąc, idzie taka z kolezankami i placi 500zl w drugim sklepie kolejne 500, w trzecim to samo no szok, młodzi faceci podobnie :O A uczciwie pracujący człowiek co ? musi kisić dupe w autobusie