Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym kapaniem??

kapiel a przeziebienie niemowlaka

Polecane posty

Gość co z tym kapaniem??

tak jak w temacie?? kapiecie swoje maluchu jak sa przeziebine czy tylko myjecie wacikami np i woda?? jesli kapiecie to codziennie czy jak?? bo moj synek ma 3 miesiace od soboty ma katar, w niedziele go kapalam od tamtej pory do dzis nie, i jak gadalam z kolezanka ze go dzis kapie to ona ze zdziwieniem ze jak to, ze on sie bardziej rozchoruje i ja juz sama nie wiem....

Gość co z tym kapaniem??
dodam ze codziennie go mylam wlasnie woda i wacikami

Gość jghbijk
Moja mala byla ostatnio przeziebiona i kapalam ja co drugi dzien bo jesli nie ma goraczki to mozna kapac

Gość co z tym kapaniem??
no wlasnie ja uwazam tak samo, maly nie goraczkuje, a i mu sie uleje, i kupke robil dzisiaj (nie robi codziennei) i same te waciki to tak salbo , nie ma to jak kapiel, oczywiscie bardzo krotka

Gość jghbijk
wykap malego potem opatul w kocy i bedzie ok :))

Gość edyta pe
no właśnie jak to jest z tym kapaniem? Moje dzieci 5 i 2 lata no czasem chorują i nawet jak nie mają gorączki to lekarz nie karze kąpać przez 3 dni. A szwagierka jak to ostatnio usłyszała to była zdziwiona jej lekarz powiedział że nie można kąpać dziecka tylko jak ma gorączkę jak zwykły katar to nie ma zastrzeżeń. Ale jak moje są przeziebione to też nie kapie

Gość jghbijk
jesli dziecko nie goraczkuje nie ma przeciwwskazan zeby nie wykapac nie trzeba kapac codziennie ale chociaz co drugi dzien

Gość co z tym kapaniem??
a ile powinna wynosic temp do kapieli?? bo mowia ze odpowiednia temp dla takiego malucha to 20 stopni, ale normalnie,

Gość zonaKraka
Codziennie kąpiel albo prysznic, jak był niemowlakiem również, nieważne czy katar czy nie... jak miał gorączkę również, tylko wtedy kąpiel chłodniejsza. Nie mam pojęcia jaka temp, na pewno chłodniejsza woda niż dla mnie bo synu nie lubi takiej ciepłej. Jakoś mi do głowy nie przyszło lekarza pytać czy wolno...

Gość a jak jest zapalenie oskrzeli?
to normalnie kąpać?

Gość ja zawsze kąpie, nawet jak
przyziebione. Nam zreszta lekarz jak corka byla malutka sama kazala kąpac, bo przy katarze wilgotne powietrze ulatwia oddychanie. Przy goraczce wrecz konieczie kazała kąpac, jak temp do 38stopni mowila zeby wykapac w cut chlodniejszej wodzie niz zwykle, zeby zbic temp. Dopiero jak jest wyzsza temp i kapiel nie pomaga to kazala podawac cos przeciw goraczkowego. zreszta dziecko tak samo sie poci jak dorosly, wiec kapiel zawsze odswoezy, jest rozdraznione przy chorobie, a taka kapiel troche wyciszy. A dla takiego malucha to woda ok 37 stopni powinna miec a w laziece 23-24 stopnie

Gość co z tym kapaniem??
wlasnie chodzi mi o temp pomieszczenia, my mamy teraz jakies 21 stopni, czasem 20, do kapieli dogrzewamy ale wlasnie nigdy nie jest wiecej niz te 23/24 stopnie, lazienke mamy malutka i nie ma jak tam z wanienka....

Gość ja zawsze kąpie, nawet jak
u nas zawsze jest 20-21, ale jak zamknieta lazienka to pewnie ze 22 na wieczor jest, do tego zawsze nalewam gorącoą wode, wiec troche naparuje w lazience i dopiero potem dolewam zimnej do tego. Zawsze jest dzieki temu troche cieplej w lazience

Gość a jak jest zapalenie oskrzeli?
no a jak jest zapalenie oskrzeli to kąpać?

Gość kalka123456
Jak jest zapalenie oskrzeli to sie jedzie do szpitala

Gość kalka123456
Szczególnie u małego dziecka - chcesz żeby miało zapalenie płuc albo inne powikłania? Zapalenie opon krtani itd.

Gość do jakiego szpitala?
zgłupiałaś?:O

kąpię dziecko niezależnie od stanu zdrowia. zdrowa, czy chora, z gorączką czy bez - zawsze do wanny

Gość jsas;ssa
ja podmywałam, krocze, paszki, pod szyjką. Lekarka tak zalecała, jak pytałam.

Gość ojtam ojtam
ja kąpałam i z katarem i z oskrzelami - lekarka powiedziała że para z kąpania ułatwia oczyszanie z noska i wogóle wydzieline rozrzedza - w łazience dawałam też oilbas do inhalacji - potem ciepło ubrałam i już