Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaa89

chłopak z którym się spotykam kupił mi perfum za 400zł... wypadało przyjąć???

Polecane posty

Gość przyganiał kocioł garnkowi
a jak się do kogoś zwracasz, polonistko od siedmiu boleści, to Cię nie uczyli, że się z dużej litery pisze? :P (mam tu na myśli zwrot "was" w Twojej wypowiedzi) :P

Gość gość urodzinowy 28
to nie kącik ortograficzny tylko forum, piszcie na temat

Gość ala987
Po cbolere sie czepiac specjalnie tak napisala ;p

Gość aż muszę to napisać
Damascenka Pewnie autorka tekstu i polonistka, to ta sama osoba Jesteś istnym demonem dedukcji.

Gość polonistko od 7 boleści
argumenty się skończyły, zaczęło się obrzucanie błotkiem?

pewnie, ze autorka i szanowna Pani Polonistka to ta sama osoba, a poznac mozna po debilnych znaczkach xD :D Wiadomo, ze to jakis styl graficzny sweet nastek:P

Gość aż muszę to napisać
a jak się do kogoś zwracasz, polonistko od siedmiu boleści, to Cię nie uczyli, że się z dużej litery pisze? (mam tu na myśli zwrot "was" w Twojej wypowiedzi) Nie z "dużej" tylko z "wielkiej". Pisanie zwrotów grzecznościowych z wielkiej litery nie jest obowiązkowe.

Gość aż muszę to napisać
EwelinaEwa pewnie, ze autorka i szanowna Pani Polonistka to ta sama osoba, a poznac mozna po debilnych znaczkach xD Wiadomo, ze to jakis styl graficzny sweet nastek Droga Autorko! Napisz coś koniecznie w tej samej minucie co ja, bo dziewczęta się nie odczepią!

Gość polonistko od 7 boleści
a wracając do meritum ja bym takiego prezentu nie przyjęła bo zobowiązuje do rewanżu (no, chyba że cię stać), a poza tym to hmmmm, jakby to ująć dla mnie to dość intymny prezent i przyjęcie go oznaczało by że może liczyć na coś więcej

Gość hellowen
A chodzilo tylko operfuma za 400 zl Sie narobilo........hahaha

"Pisanie zwrotów grzecznościowych z wielkiej litery nie jest obowiązkowe." xxx Zwroty grzecznościowe pisane wielką literą - A NIE Z WIELKIEJ LITERY, pseudopolonisyko - jest nieobowiązkowe jedynie w książkach, w literaturze.

"Pisanie zwrotów grzecznościowych z wielkiej litery nie jest obowiązkowe." xxx Zwroty grzecznościowe pisane wielką literą - A NIE Z WIELKIEJ LITERY, pseudopolonisyko - są nieobowiązkowe jedynie w książkach, w literaturze.

Gość hellowen
Autorko no pochwal sie przynajmniej co to za perfuma...

Gość hellowen
Autorko no pochwal sie przynajmniej co to za perfuma...

Gość aż muszę to napisać
... mała, będziesz teraz na siłę szukać zwrotu, aby się tylko przypieprzyć? Nie, pisanie wielką/od wielkiej litery nie jest obowiązkowe. W tym względzie występuje całkowita dowolność. Jeżeli kogoś szanujesz, piszesz od wielkiej litery. Jeżeli nie- piszesz od małej. Jeszcze jakiś problem, frustratko?

Gość energy value proteine
Hej polonistki proszę mi się tu uspokoić ;) Nie kłóćcie się już o te formy grzecznościowe, odmiany i archaizmy. Dziewczyna dostała cholerne pachnidło i dalej nie wie co robić ;)

Uważam że autorka powinna przyjąć prezent, w końcu nie dostała mercedesa tylko pachnące psikadło. Potem może się odwdzięczyć jakimś podarunkiem, właściwie pośród znających czasem funkcjonuje system prezentowy. Przynajmniej kiedy ja widzę coś fajnego to kupuje, wręczam temu komu może się to spodobać wraz z słowami "kiedy to zobaczyłam od razu pomyślałam o tobie". Przynajmniej mnie wydaje się to normalne i nie musi oznaczać od razu, że dana osoba liczy na coś więcej.

* znajomych, ah ta autokorekta

Dziewczyna powinna pachnidło przyjąć a nie robić z tego wielkiego halo :) Tak w sumie będzie pachniała dla niego, a zatem prezent po części jest również dla ofiarodawcy.

Gość Mundra jestem jak flondra
Polonistko, wyobraź sobie, że nie tylko Ty znasz zasady pisowni, natomiast nie wmówisz mi, że zwrot "ta perfuma" jest poprawny. No sorry Bejbe, ale nie jest poprawny, choćbyś się tu zesrała.