Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamammamama

niedługo zostanę łysa. poradzicie coś?

Polecane posty

Gość mamamammamama

4 m-ce po porodzie i włosy wychodzą mi setkami, codziennie zbieram je z łóżka,podłogi,łazienki,zewsząd tworząc wielki kłębek. przy myciu,czesaniu wychodzą pasmami. fryzjerka była w szoku jak poszłam na czesanie na mokro i prostowanie. obcięłam, bo miałam długie, ale nadal się sypią. co robić? polecicie coś na skórę głowy lub doustnie albo to i to?

Gość ZaniedbanaMama
Witamina A i E i duuuuuuzo marchewki?

Gość No cóż..
Hormony. Przyjmujesz suplementy ciążowe? Po porodzie jadłam w oczekiwaniu na 4 miesiąc właśnie-bo nie chciałam znaleźć sie w Twojej sytuacji.

Gość mamamammamama
przyjmowałam całą ciążę + karmienie (tylko 6tyg niestety karmiłam). potem zaprzestałam i się zaczęło. w dodatku dieta, problemy ze zdrowiem dziecka, stres, nerwy:/

Gość kassika
w takim stanie to lepiej idź do dermatologa, przepisze ci płyn do smarowania skóry głowy. Najczęściej jest na sterydach, ale i tak nie karmisz więc nie ma to znaczenia. Delikatny meszek zaczyna pojawiać się już tydzień - dwa po rozpoczęciu kuracji. Używałam już 3 razy. Nie ma efektów ubocznych:) W aptece kup szampon Dermena, nie trać pieniędzy na inne produktów do włosów tej firmy, szampon w zupełności wystarczy (ok. 30-40 zł o ile dobrze pamiętam). Na wszelki wypadek zrób sobie też badanie hormonów tarczycy TSH (z krwi).

Gość skorek zielony
Zrób morfologię,bo to może być niedobór żelaza. Ja dostałam sorbifer i w 3 tygodnie minęło.

Gość emcekwadrat
mam to samo:( chyba trochę pomogły mi tabletki vitapil

Gość olllllll
mi pomogl olejek arganowy

Gość proponuje zbadać
tsh, byc może to niedoczynność tarczycy

Gość mamamammamama
dzięki, tak więc pójdę we wtorek do internisty i powiem o wszystkim. ja oprócz tych włosów też jestem bardzo słaba, miewam zawroty głowy, mroczki, nie mam apetytu, często mi niedobrze - to nie ciąża:)

Gość skorek zielony
Objawy przypominają anemię. Warto też zrobić hormony choć jak się wtedy człowiek czuje nie wiem.

Gość kassika
w poniedziałek idź na tsh żebyś we wtorek u internisty miała już wyniki, nie ma sensu zwlekać. Niestety znam ten problem i chodzenie prawie łysą jest prawdziwym koszmarem dla psychiki:)

Gość tak są do d....
to jest normalne i samo minie;)nie zostaniesz łysą babą;))

Gość powiem ci ze mnie dopada
mialam tez tak samo.mowia ze to od karmienia piesia,ale chyba nie tylko.samo minelo

Gość tylko i tylko
Wax Henna Treatment, taka odżywka z apteki. Stosują ją ludzie po chemioterapii. Włosy przestają wypadać i rosną nowe. Uratowała moje włosy, naprawdę z całego serca polecam!

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
wax odżywka i revalid kapsułki

Gość Szpindlerowy mlyn
To jest zupelnie normalne, wlosy w duzo mniejszym stopniu wypadaja w ciazy i kilka tygodni po porodzie 'nadrabiaja' zaleglosci

Gość sinusoida0
szampon dermena kup-odbudowuje- wyrastaja nowe wlosy juz po 1 opakowaniu.ja tak mialam polecam:):)

Gość jeśli piszesz ze masz takie
objawy to typowy objaw niedoczynności tarczycy.

Gość mamamammamama
dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi. w pon pójdę zrobić morfologię i tsh i jeśli będzie wszystko ok, to kupię polecane przez was kosmetyki, a coś do łykania w dodatku? jakieś witaminy? u mnie też dodatkowo negatywnie działa dieta+stres:/

Gość mamamammamama
Was* oczywiście:)

Gość ja sobie bardzo chwalę
sproszkowany kiełki jęczmienia i glonów. Nazywają się Jeczmień i chlorella Green ways. Tylko że niestety dystrybucja tego produktu nie jest w Polsce popularna, jest bardzo niszowa i tu zaczyna się problem. Witaminy kupione w aptece to jest produkt sztuczny i organizm nie bardzo je przyswaja.

Gość mamuśka miluśka
jedz dużo kasz mają witaminy z grupy B mnie pomogło. Zaczęły wypadać w 4 miesiącu po porodzie trwało to ze 2 miesiące ja cały czas karmię piersią a włosy wypadają już normalnie jak przed ciążą, przy czesaniu kilka a nie garściami jak wcześniej.

Zrób sobie najpierw badania wszystkie,jeśli one wyjdą ok to to jest ''łysienie poporodowe'' które dotyka sporo kobiet.Poprostu za sprawą burzy hormonalnej w ciąży to co miało wypaść podczas ciąży-wypada po porodzie kiedy hormony są na normalnym poziomie,dlatego też wiele kobiet,m.in. ja-zauważa że w ciąży ma piękne,gęste i zdrowe włosy.A 3 miesiące po,jak szłam myć głowę to wyłam pod prysznicem bo normalnie wychodziły mi pasma włosów szerokie na ok.1cm,wiecznie zatkany odpływ,ciucy przybierały kolor blond,mąż kupił odkurzacz z funkcją ''pets''Jak szłam rodzić to włosy miałam do pasa,potem musiałam opitolić się na boba,bo taki smętny szczurzy ogon zwisający z tyłui głowy zamiast prawdziwych włosów-wyglądał obrzydliwie.

Gość mamamammamama
witajcie. odebrałam wyniki i tsh,morfologia wszystko ok. zrobiłam dla pewności beta hcg i ujemny. czyli co? hormony szaleją po ciąży i się to unormuje? wystarczy szampon+witaminy?