Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśkaa.

Co pomogło Waszemu dziecku na silne zaparcia ?

Polecane posty

Gość Baśkaa.

Syn ma rok,stosowałam śliwki suszone, probiotyki, Lactulosum (syrop przepisał lekarz pediatra),czopki glicerynowe (wypiera w całości a kupa nie wychodzi). Dziecko załatwia się kilka razy w jeden dzień ale taki dzień mamy raz na 2 tygodnie. Czy jest tu ktoś,czyje dziecko też miało taki poważny problem i co Wam w końcu pomogło ?

Gość ojtam ojtam
może zmień mu mleko? coś widać w diecie mu nie pasuje - może gluten? u nas suszone śliwki, winogrona, pełnoziarniste pieczywo i niema problemu

Gość to przesrane
Mojej koleżanki córka ma ten sam problem. Kiedy w końcu dała się namówić na wizytę u gastroenterologa to się okazało że winna była zła DIETA dziecka i mamusi która karmiła piersią do 1.5 roku. Jak dajesz mm to ponoć Bebilon powoduje takie problemy.

Gość Tak się zastanawiam na
A może tak Twój mąż zainteresowałby się zaparciami swojego dziecka? Dlaczego żaden facet nie zakłada na forum tematu dotyczącego kup swoich dzieci? Bo oni mają to w dupie.

Gość mamama27
nan ma dużo żelaza i powoduje zaparcia podobno - może za dużo kaszek ryżowych? daj kaszki zbożowe albo kukurydziane - poczytaj jakie produkty działają zapierająco

Gość Baśkaa.
Mój mąż pracuje, 6 dni w tygodniu do ok 18-19. W niedziele też pracuje przez kilka godzin w domu w biurze. Co do zaparć to chyba znowu wybiorę się do pediatry. Już po raz trzeci z powodu zaparć. 1sza wizyta zaleciła urozmaicić dietę i probiotyki. 2 wizyta Lactulosum. 3wizyta Lactulosum +czopki. Mały nie je ryżu,je kasze, owsiane pł. itd . Patrząc na jego dietę to dziecko nie powinno mieć zaparcia.

Gość Baśkaa.
Nikt nic nie doradzi ?

Gość ksdjvnjdfv
Na mojego 14-miesięcznego synka świetnie działa starte jabłko, robi po tym w pampersa że hej, a jak kilka dni nie daję jabłka to nie robi mi ze dwa,trzy dni i jak już to się męczy. Jeszcze działa na niego kaszka śliwkowa Nestle Zdrowy Brzuszek, ale nr 1 to starte jabłko.

Gość jakas taka mama
mój mały też tak miał i co jakiś czas pediatra kazała termometrem pomagać i efekty były.

Gość jakas taka mama
mój mały też tak miał i co jakiś czas pediatra kazała termometrem pomagać i efekty były.

Gość taka jest
A ja kiedyś wyczytałam, żeby dawać sok z pomarańczy. Taki świezy,z tymi wszystkimi frędzlami. I u mojej córki to sie sprawdziło. Stosuję to od 3-go miesiąca życia i zawsze pomaga. Kupa jest po jakiś 2 do 3 godzin.

Gość taka jest
termometrem mozna uszkodzić zwieracz i przebić odbytnicę. Dziecko przecież sie broni!

Nie wiem do mnie takie cos nie przemawia, jak to dziecko ma robic kupke raz na 2 tygodnie? Roczniak? no ewidentnie jest cos nie tak, moim zdaniem nie lekcewaz tego i nie pozwol sie zbyc lekarzom. Lekarstwa nie pomagaja, sliwki nie, ma lekka diete i nadal takie zaparcia? moze powinnas zrobic jakies usg?

Moze jestem przewazliwiona ale znam jedna historie chorobowa, ktora zaczela sie zaparciami. Dzieciak mial 2 lata, wszystko dobrze sie skonczylo ale bylo bardzo zle.

Gość jakas taka mama
taka jest przeciez nie wsadzasz mu całego tylko ten czubek i robisz to bardzo delikatnie.

Gość Baśkaa.
Termometrem nie wyobrażam sobie boję się, że coś mogę uszkodzić. Mały i tak już popłakuje i wykrzywia się jak robi kupę. Chciałabym spróbować jeszcze jakiegoś sposobu zanim w poniedziałek po raz kolejny pojadę do pediatry. Gdyby ktoś miał wskazówkę piszcie :-)

Gość Domama
Nie czytałam postów wyżej, ale próbowałas masować brzuszek? Staraj się dawac duzo owoców i warzyw. Ogórki kiszone, jabłka. Słonecznik siemie lniane , możesz dawac prazone do jogurtu lub ugotowac i dać tą maź do mleka czy czegoś tam Ostatnio czytałam o http://www.naturanet.pl/olej-z-czarnuszki-egipskiej-250-ml-bio-id-151.html nie wiem czy można rocznym dzieciom, czytałam z innych powodów.

Gość Baśkaa.
Domama dzięki :-)

a co on je może za dużo cukrów ? za mało wody może wprowadź do diety na śniadanie płatki owsiane

Gość hannnka
mialam z synem ten sam problem, tez dawalam laktuloze i czopki, az sie okazalo, ze dziecko ma lamblie. Gdy to wyleczylam, zaparcia zniknęły

zrobisz jak uwazasz ale ja bym sprawdzila co jest nie tak a nie kombinowala. Masz przepisane lekarstwo na zaparcia i to malemu nie pomaga, nie dziwi cie to? Mozesz probowac zmieniac diete ale najlepiej zrob to z pediatra, przejdz jego jadlospis, sprawdz z lekarzem co moze powodowac takie zaparcia, ale rozumiem 3, 4 dni a nie 2 tyg. Dziecko musi sie strasznie meczyc i to nie jest normalne

No wlasnie hannnka ja znam przypadek gdzie dziecko mialo ponad miesiac zaparcie i okazalo sie, ze ma raka na watrobie. Pewnie, ze to u autorki to nie to ale wiem, ze takie zaparcia nie sa normalne i w takim przypadku zmiany diety to sobie mozna wprowadzac jak wiem, ze nic sie nie dzieje z organizmem.

Gość hannnka
uniwersal ale pojechalas..... nie mozna miec miesiac zaparcia.... i z tym rakiem wyskoczylas....

Gość hannnka
do univeral lamblie to są pasożyty (robaki) a nie choroba....

Dziewczyno to jest fakt, ja sama nie moglam uwierzyc. Pracuje z ojcem tego chlopczyka, dziecko mialo zero objawow. Zlekcewazyli go lekarze pierwszego kontaktu, "jedyne" co mial to zaparcie na ktore nic nie pomagalo do tego jeszcze slizgal sie na zjezdzalni i zaczal strasznie plakac, okazalo sie ze ma bardzo wysokie cisnienie. Sluchaj to jest przypadek 1 na tysiace ale fakt jest, ze nie mozna takich rzeczy lekcewazyc. Chlopczyk jest caly zdrowy ma teraz 6 lat, jest po przeszczepie watroby i chemioterapii.

Gość Baśkaa.
Dzięki za wpisy. Dziewczyny wszystko jest możliwe jako matka nie mogę lekceważyć objawów. W poniedziałek pojadę do pediatry(jutro umówię się na wizytę prywatną). Faktem jest,że mały jest jeszcze na cycu i bardzo mało (prawie w ogóle) nie pije wody,kompotów,herbatek.