Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocik

Chce schudnąć

Polecane posty

Gość kocik

Nie jestem otyła czy jakoś gruba ale przytyłam na brzuchu a nogi i pośladki to moja zmora.Ogólnie to wagi idealnej potrzeba mi 7 kg mniej i nie wiem jak szybko to zrzucić. Chciałam biegać ale o tej porze roku jest za zimno,rowerka nie mam,na basen jest możliwość chodzenia raz w tygodniu a ćwiczenia które mogę wykonywać w domu wyrabiają tylko i wyłącznie mięśnie np. A6w więc bez aerobów typu właśnie bieganie i basen nie schudnę... Nie jem słodyczy,żadnych fast foodów,zero ziemniaków i białego pieczywa plus mięso bez panierki i tylko chude piersi z kurczaka albo jakiś ryz itd. herbatę pije tylko zieloną a w dzień mało jem np. śniadanie 3 kromki chleba +herbata potem obiad np 4/5 pierogów ruskich nie czasem zjem słodką chwile(kaszka manna) na kolacje nic nie jem i pije tylko wodę. Czy odżywiając się w ten sposób schudnę przez pół roku? dodam że się nie głodzę bo tego głodu nie czuje i przyzwyczaiłam się do małych porcji.

Gość ololoanaz
powinnas schudnac

Gość gyrkasa
mnie tez brakuje do idealnej sylwetki - 5 kg tez mam okropny brzuchol i nie wiem co zrobic zeby go zlikwidowac ktos mi doradzil diete sb ale nie wiem czy na niej wytrwam

Gość gyrkasa
kupilam wczoraj te ciastka co tak reklamuja bel vita na sniadanie i kupiłam duze opakowanie zeby bylo na 6 dni i co? dzisiaj go koncze tak wciga ze sie nie da zjesc mało i jestem po nich głodna badziewie juz tego nie kupie ] od jutra musze cos ze soba zrobic pom,ysle dzis nad dieta jaks

Gość kocik
gyrkasa ja sądzę,że co do diety sb ciężko będzie ci o tej porze tymi produktami się odżywiać to jest taka bardziej na lato gdy to wszystko jest dostępne w sklepach. A co do diety ja stwierdziłam że jem to co mam ale mało i bez niezdrowych rzeczy i w sumie to kwestia przyzwyczajenia. Po prostu zacznij ograniczać jedzenie i nie masz się głodzić tylko po prostu jedź coraz mniej. Ja jeszcze niedawno byłam w stanie zjeść 3 kromki chleba z szyną na śniadanie a teraz po 2 jestem po prostu napchana i 3 nie potrafię wcisnąć bo po prostu jestem już najedzona. A jeśli będziesz stosować dietę t żeby nie mieć efektu jojo musisz na stałe wprowadzić takie nawyki inaczej i tak przytyjesz.

Gość kocik
A co do jedzenia rano to polecam pumpernikiel z chudą szynką,ogórkiem,pomidorkiem i sałatą. Pumpernikiel strasznie zapycha może jest kaloryczny ale tak sie nim najadasz że i tak dużo go nie zjesz ;) ja po półtorej kromki nie byłam wstanie zjeść więcej i to jeszcze zanim zaczęłam jeść tak mało jak teraz.

Gość gyrkasa
no dzis mozna powiedziec ze juz zjadłąm za duzo do tego wypiłam duzego kubusia ktory lezal w domu od tygodnie, po tych ciastkach mnie tak wzieło masz racje trzeba jesc zdrowo i o połowe mniej ale zeby tak wytrwac w postanowieniu, jak tyu tyle pokus na kazdym kroku juz chcialam nawet kopenhaska zrobic zeby tylko mniejszy miec zoladek w sumie to sie pogubiłam i od jutra zaczynam ,dzis to i tak sie objadłam

Gość gyrkasa
no fakt [pumpernikiel zatyka ja zjadłam 2 i mialam dosc ale to bylo kiedys tam , musze znowu go zakupic chociaz dla mnie zgubny jest chleb, pizza i słodkie czyli wszystko co najbardzioej tuczy

Gość kocik
A ja ci powiem,że właśnie tyle razy jadłam pizze a słodycze dostawałam zza granicy,że strasznie się przejadłam i nie mam już chęci. U mnie pokusą jest samo jedzenie bo ja lubię po prostu jeść coś co mi smakuje i mówię tu o samym obiedzie np dużo zupy, przed laptopem duży talerz kanapek albo kotlecik w panierce. Ale ograniczyłam i jem o wiele wiele mniej.

Gość yhyhyhy
jadłas pizze i chudłas? ja juz trzymam wage

Gość mmmyha
ja tez ale nie umiem lubie jesc i to jest ponad mnie

Gość kocik
Nie chudłam od pizzy mówię tylko że się nią przejadłam i aktualnie nie mam ochoty na nią i słodycze ;p

Gość yhyhyhy
rozumiem:)

Gość KoraPokora
ZAMIENNIKI!!! hamburger z fast fooda-> home made hamburger z czystego mieska, pelnoziarnistej bułeczki, warzyw, frytki-> gotowane ziemniaczki (nie za duzo) słodkie napoje-> woda, kupne musli-> domowej roboty musli bez cukru, lody-> sorbeciki ( np Grycana, tylko 40 kcal w gałce a z musem jabłkowym tworzą naprawdę przyjmeny małokaloryczny duet) majonez-> jogurt i tak mozna wymieniac do konca swiata, zamienniki kluczem do pieknej sylwetki :)) schudlam tak 6 kilo w 2 miesiace, zwiekszajac aktywnosc fizyczna z zera do 2 dni w tyg: )