Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona... ..

30tys zł wystarczy na wykończenie domu?

Polecane posty

Gość zaniepokojona... ..

odliczajac drzwi, okna, hydraulike, ogrzewanie bo to już jest. chodzi o tynki, potem szpachlowanie malowanie i umeblowanie salonu, kuchni, lazienki i sypialni. ogolnie to jest kuchnia, mala lazienka, salon, sypialnia i jeszcze jeden pokoj ktorego nie bedziemy urzadzac tylko pomalujemy. nie mowie tu o najdrozszych rzeczach. jak myslicie wystarczy? no i oczywiscie wszystko robimy sami wiec dla fachowcow nie placimy

Gość Chusteczka haftowana :)
A jaki metraż domu? Podlicz sobie tutaj teraz ile za meble zapłacisz do każdego pomieszczenia.

Gość malamutek
no nie wiem , ja pare lat temu wydałam na remont 58 m 2 mieszkania 30 tyś , meble i wszystko inne z niskiej półki cenowej niestety

Gość zaniepokojona... ..
ok 100m2 meble tyle co do kuchni jakies 1500 bo juz upatrzylam, do salonu jakies 2000 i rtv i agd jakies 5tys reszta na te wykonczenie

Gość L4 na wory
Po najtańszym koszcie pewnie starczy, ale szału nie będzie, oj nie...

Gość zaniepokojona... ..
10 tys na wyposazenie meble itp a reszta na materialy podlogi sciany itp to malo? 20 tysi na to?

oczywiście, zależy, na jakim poziomie chcesz to wykończyć bez fajerwerków, ale całkiem przyzwoicie wystarczy oczywiście, można kupić płytkę do łazienki 120 zł za sztukę można też na wyprzedaży czy promocji kupić po 349 zł za metr koszt wykończenia może byc 15 tys, może byc i 150 ale jak dobrze poszukasz i nie masz jaśniepańskich nowobogackich aspiracji - to spokojnie w tych 30 tys się wyrobisz 1

Płytki za 349 m2? po co, równie porządne można mieć za 60 - 100 zł za m2. Nie musi kłaśc gresu na podłogi. Bez przesady. Tynkowanie chyba wychodzi drogo, ja bym radziła obłożyc sciany płytami rygips, mniej bałaganu i sciany równe, poza tym płyty są smiesznie tanie. Ekipa za położenie płyt, gładzie i podkład pod malowanie weźmie koło 20-30 zł za metr. Jak masz faceta który nie ma 2 lewych rak sam może to zrobić. Największy koszt to łazienka. Jeśli rozsadnie pomyślisz uda ci się zmieścić,

dużo planuj, poluj na promocje, ja tak robię, przed nami także duuży remont, skromnie mi wyszło 70tys, tyle że będziemy robić stopniowo, np łazienka wyliczyłam 3tys, gdzie kabina pryszn.1200łz, meble 600zł, 600zł płytki,w tym już liczę klej i fugi, kuchnia meble 1500zł, płytki na podłogę z 700zł, płytki koło mebli ze 400, reszta (jakieś kleje, fugi itp liczę z 1tys, pokoje: meble 2tys panel ez 1tys, farby tapety liczę z 600,plus reszta 1tys i to razy 2, i u mnie dochodzi centralne bez pieca bo jest, hydraulika, okna(już kupione) i za kilka lat ocieplenie domu,ale to już kiedy indziej, też robotników nie najmujemy bo mąż jest budowlańcem, muszę kupić żyrandole, karnisze, nie mam parcia na drogie meble, mi się podobają takie do 2tys. nie za 6tys na miarę,

Gość zaniepokojona... ..
na sciany kafelki moga tez byc za 30zl za metr juz na podlogi powinny byc lepsze nie bede wydziwiac chcialabym zeby to jakos wygladalo ale tanim kosztem ludzi nie wynajmujemy wszystko robimy sami a regipsy sa slabe wolimy tynki i duzo nie zaplacimy bo zwir jakies 300zl cement i wapno jakis 1000zl takze nie duzo no mamy jeszcze jakies 10tys do tego ale mysle zeby ich nie wydawac i w tych 30 sie zmiescic wstepnie liczylam to wychodzi 20tys ale wiadomo jak to pozniej w trakcie wszystko dochodzi to i pewnie 30 wyjdzie

miało być po 30 zł za metr kwadratowy, pomyłka literówka mi wyszła 1

Gość zaniepokojona... ..
a co wy na to zeby niektore rzeczy zamawiac na allegro? np wanne zlew czy okap? albo nawet lozko czy cos?

ja wszystko sobie rozpisałam na kartce, jaki metraż jeżdźę po sklepach i sprawdzam ceny jak coś jest w fajnej cenie to kupuje, wszystko powoli i stopniowo, moja szwagierka teraz remontowała kuchnię, pokoje 2, łazienkę i pralnię, nie zmieścili się w100tys ale ona musi mieć wszystko drogie, to zależy jakie kto ma upodobania,

my wanny mieć nie będziemy, ale fakt na allegro jest taniej, tylko podlicz wraz z przesyłką bo często wychodzi więcej niż w sklepie, ale tego jednak nie widać tylko to co masz na zdjęciach,

Gość zaniepokojona... ..
ja nie musze miec nic drogiego moze orpcz podlog bo wiadomo lepiej raz a porzadnie np panele chcialabym grubsze za jakies 50zl za metr i kafelki na podloge tez lepsze a reszta jak najtaniej meble wszystko bede brala jak najtaniej np kuchenke widzialam za 800zl pralke tez i drozszej nie potrzebuje wanne za 500zl przeciez te rzeczy nie musza byc drogie

Gość gość
Hej, proszę was o pomoc. Znacie może jakąś dobrą ekipę budowlano- remontową z okolic Olsztyna. Bardzo proszę was o pomoc.

Gość gość
Moim zdaniem wszystko zalezy od tego, jak się będzie gospodarować pieniędzmi. Ze swojej strony mogę polecić dobrą hurtownię http://www.far.pl/ - tam znajdziecie cały osprzęt elektryczny, dzięki czemu trochę na pewno zaoszczędzicie.

Gość gość
No oczywiscie,ze wszystko zależy od tego jak sie zarządza budzetem przeznaczonym na remont ;) ja mogę coś podpowiedziec w kwestiach wykańczania ścian - czyli kładzenia tynku - firma http://firma-tynk.com profesjonalnie się tym zajmuje i z tego co kojarze to wcale jakichs horrendalnych sum sobie nie życzą;)

Gość gość
To zależy co chcesz w to wliczyć, dodaj do tego jeszcze koszty ekipy remontowej

Gość mareczek12
Wszystko zależy jaki metraż, jaki standard itd. Polecam podpytać się tutaj: http://completehome.pl/kontakt Oferują dosyć wysoką jakość w dobrych cenach - kwestia dogadania się.

Gość gość
Wyszukaj sobie: kalkulator budowlany w kalkulatorze podajesz wymiary kazdego z pomieszczeń i materiały - kalkulator poda ci najniższą , średnią i najwyzsza cene z twojego miasta

Gość gość
Wiele zależy od tego skąd będziemy zamawiać produkty do wykończenia domu. Osobiście mogę wam polecić firmę www.sylmag.com.pl Możecie zakupić od nich drzwi, okna, parapety i inne rzeczy niezbędne przy wykończeniu domu. Oferują swoje produkty w bardzo dobrych cenach.

Gość gość
można zrobić to tanio albo dobrze , ciezko znalezc tutaj kompromis...ja chcialam dobrze i zglosilam sie do Perfect Constrution - jestem zadowolona

Gość gość
Myślę, że spokojnie mógłbyś skorzystać z usług Perfect Construction :) Na pewno się uda coś fajnego wynegocjować

Gość Magdalena

To zależy, ale np. ja osobiście korzystałam z pomocy firmy wykończeniowo-projektowej z Krakowa - DD Projekt. Muszę przyznać, że była bardzo zadowolona z efektu, bo projekt zrobili ŚWIETNY, a do tego ja sama nakreslilam ograniczenia finansowe. Zmieścili się co do złotówki w moim kosztorysie.