Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spirytysta

Kim jest twój anioł stróż?

Polecane posty

Gość do Jasowidz z Powidza
skad sa te skopiowane strony ? nie moge znalezc tego na ezosfera

Gość Benedykt XVIIIIa
pewnie od samego diabła skopiowane :)

Gość zew ryczacej gesi
wystarczy sie spytać anioła kto jest twoim panem jeżeli odpowie ze w prost ze moim panem jest Jezus i Maryja to jest ok a jeżeli będzie kręcił lał wodę np ze ci z góry to ma sie do czynienia z złym duchem i wystarczy powiedzieć najlepiej w imię Jezusa idź zły dychu do piekła to niestety będzie musiał usłuchać i bedzie musiał isc do piekła tok to mniej więcej wygląda

Gość smiech fioletowej krowy
jeszcze i trochę będziemy mogli cie nominować do nagrody Darwina warunkiem nominacji do "nagrody" jest śmierć kandydata w wyniku jego własnej głupoty lub okaleczenie się pozbawiające możliwości reprodukcji.

Gość zew ryczacej gesi
a co za różnica dobre anioły czynią wole Boga anioły nie maja płci bo sa wiatrem nie maja ciała ale za to maga przyjmować dowolny kształt materii jak kto ogladał stacje kosmiczna to wie o czym muwie chociasz ten z serialu to miał postać płynną anioły czy to dobre czy upadłe Jako czyste duchy, wolne od materii, nie są uwiązani, jak nasze dusze, ograniczeni przestrzenią. Poruszają się z szybkością myśli toteż w dobrym i złym mogą o wiele więcej, niż wy. Wolni od materii, mogą działać na materię w sposób nadzwyczajny, zadziwiający... Jako istoty duchowe nie są „oni widzialni. Mogą więc być przy tobie w wielkiej liczbie, ty tego nie odczuwasz, choć działają wiele dokoła ciebie Wszystkie Niebieskie Duchy są istotami jaśniejącymi i pełnymi mocy, znajdującymi się blisko Boga. Kochają Go, służą Mu, bronią Go i otaczają chwałą, W świetle Przenajświętszej Trójcy widzą wszystkie niebezpieczne i podstępne zasadzki zastawione na was przez złe duchy, walczące przeciw Bogu i Jego królewskiej władzy... Jesteście włączeni w tę wielką walkę i dlatego powinniście zawsze powierzać się ich niezawodnej opiece oraz często wzywać na modlitwie ich potężnej pomocy. bronią używaną przez demony jest zło, grzech, nienawiść, nieczystość, pycha, bunt przeciw Bogu. Bronią zaś uzywaną przez Duchy Niebieskie stojące u waszego boku jest dobro, Boża laska, miłość, czystość, pokora i ulegle poddanie się woli Pana, Zadanie Duchów Niebieskich polega również na umacnianiu was, leczeniu waszych ran, obronie przed zasadzkami Mojego przeciwnika, ochronie przed złem I prowadzaniu was po jaśniejącej drodze Mojej woli. Maria Królowa Aniołów zachęca nas do większej czci i przyjaźni z naszymi Aniołami Stróżami (29 IX 1981): „Módlcie się do swoich Aniołów Stróżów I przeżywajcie ufnie i spokojnie bolesne godziny oczyszczania. W orędziu z dnia 29 IX 1987 mówi: Wzywam was więc do Jedności z Aniołami i Świętymi Z Raju. Proszę was zwłaszcza o częstszą modlitwę do waszych Aniołów Stróżów, ponieważ są oni w tych czasach wezwani do wypełnienia względem każdego z was mocy Jego Boskiej potęgi... Archanioł Rafał umacnia was w waszej słabości, wylewa balsam na każdą bolesną ranę, uwalnia was od ciężaru zmęczenia i zniechęcenia, abyście kontynuowali walkę z tarczą wiary, w pancerzu miłości i świętości. ...Archaniołowi Rafałowi powierzono misję uczestniczenia w wielkiej walce w charakterze niebieskiego lekarza, aby wam dopomagał i leczył wszystkich tych, którzy zostaną uderzeni i zranieni. Jak przywrócił on Wzrok Tobiaszowi, tak też i milionom biednych dzieci które oślepił grzech, błędy i wielka ciemność waszych dni przywróci wzrok, aby mogły powrócić do wiary i kontemplowały Boski blask Prawdy... ...Archanioł Michał broni was przeciw wszystkim straszliwym atakom szatana... Wzywajcie go często przez bardzo skuteczną modlitwę egzorcyzmu (chodzi rnodlitwę ułożoną przez Papieża Leona XIII: Swięty Michale Archaniele, broń nas w walce...). ..Archaniołowi Michałowi powierzono rolę prowadzenia zastępów anielskich i Moich wiernych dzieci w bitwie z przywykłymi do wojny armiami szatana i tła; z siłami szatańskimi i masońskimi, zorganizowanymi już na szczeblu światowym w jedną wielką moc, aby walczyć przeciw Bogu i przeciw Jego Chrystusowi. Święty Michał będzie interweniował w tym celu, by pokonać starodawnego nieprzyjaciela, Lucyfera, który w ostatniej godzinie ukaże się z całą mroczną potęgą Antychrysta. Święty Michał ma za zadanie walczyć z nim, pokonać, zmiażdżyć go w jego królestwie ciemności i ognia. On ofiaruje waszej Niebieskiej Matce łańcuch, którym go zwiąże, i klucz do zamknięcia bram Czeluści, z której nie będzie już mógł wyjść, aby szkodzić światu (por. Ap 20,13). św. Michał Archanioł, pogromca złych duchów, szanując naszą wolność prosi nas, abyśmy jak najczęściej przyzywali jego pomocy, a wtedy on będzie odpędzał złe duchy i bronił nas przed atakami szatana. W orędziu (19 VII 1996) mówi do jednego ze swych czcicieli (zob. Któż jak Bóg nr 5/96 s.23): „Pan Bóg chce, abyście mnie przyzywali na pomoc w walce z szatanem. Wolna wola ludzi stoi na przeszkodzie wypędzania szatana z ich życia. Gdy jednak przyzywacie mnie i prosicie, abym was wspomagał w odpędzaniu szatana od was, od ludzi, poszczególnych narodów i krajów Archanioł Gabriel wzmacnia was i podtrzymuje, Prowadzi drogą odwagi i dawania heroicznego świadectwa o Jezusie i Jego Ewangelii. Od niego nadeszła niebiańska zapowiedź pierwszego przyjścia Mojego Syna na świat, on też stanie się promiennym posłańcem drugiego przyjścia Jezusa w chwale,.. Archaniołowi nazwanemu Mocą Bożą powierzono rolę głoszenia wszystkim boskiego powrotu Chrystusa w mocy Jego Boskiej potęgi

Gość zew ryczacej gesi
W orędziu z dnia 2 X 1992 Maryja mówi do ks. Gobbi: „W tym ostatecznym okresie oczyszczenia i wielkiego ucisku szczególnie i mocno ujawniają się Aniołowie Pana. Weszliście w najboleśniejszą i najtrudniejszą fazę walki pomiędzy duchami dobra i duchami zła, pomiędzy Aniołami i demonami. To straszna walka, tocząca się wokół was i ponad wami. Wy, biedne ziemskie stworzenia, jesteście wnie wciągnięte i dlatego odczuwacie szczególnie silnie zasadzki, zastawiane na was przez złe duchy, które pragną wadzić was na drogi grzechu i zła. W tych czasach działanie Aniołów Stróżów musi więc stać się Jeszce silniejsze stale, Módlcie się często, słuchajcie ich z uległością, idźcie za nimi w każdym momencie. Oddawanie czci i chwały Aniołom Pańskimi powinno ię rozszerzać w Kościele i stawać bardziej uroczyste. Oni mają zapowiedzieć wasze bliskie wyzwolenie. To rb zadanie. Waszym Aniołom Stróżom powierzone jest zadanie ochraniania was przed wielką, otaczającą was ciemnością. Mają wam pomóc zawsze kroczyć w świetle prawdy, swiętości, czystości, pokory, ufności i miłości. Aniołowie Stróże mają również za zadanie bronić waszego życia. Jak liczne i podstępne są zasadzki z:astawiane każdego dnia na was przez złe duchy, by doprowadzić dusze do wiecznego potępienia. Ich działanie bardzo się obecnie nasiliło poprzez środki masowego przekazu, takie jak prasa i telewizja. Podstępnie i przebiegle propaguje się zło pod pozorem dobra; grzech jako doświadczenie osobistej wolności; przekraczanie Prawa Bożego jako nową zdobycz biednej, zepsutej ludzkości. Jakże silne i stale są ataki złych duchów. Usiłują one zadać wam cios, godząc nawet w wasze życie fizyczne przez wypadki, nieszczęścia, zamachy, choroby, klęski, przemoc, wojny, rewolucje. Waszym Aniołom Stróżom zostało powierzone zadanie chronienia was we wszystkich tych nieszczęściach, strzeżenie was przed tymi zasadzkami oraz doprowadzenie do życia, dzięki ich niezawodnej i mocnej opiece. Aniołowie Stróże mają za zadanie walczyć razem z wami w tej samej bitwie, abyście odnieśli zwycięstwo. W wielkiej próbie, która właśnie nadeszła, jeszcze silniejsza i bardziej krwawa staje się walka pomiędzy Niewiastą obleczoną w słońce a czerwonym Smokiem, pomiędzy siłami zła i dobra, pomiędzy Chrystusem i Antychrystem. Ta bitwa rozgrywa się przede wszystkim na płaszczyźnie duchów: duchy dobre przeciw duchom złym; Aniołowie przeciwko demonom; święty Michał Archanioł przeciw Lucyferowi. Jesteście uwikłani w wielką walkę, która nieskończenie przekracza wasze siły. Powinniście więc być szczególnie złączeni z Aniołami, Oni są wam bliscy w tych zmaganiach i posiadają ogromną moc w tej bitwie. Pomagają wam walczyć i prowadzą was do pewnego zwycięstwa.

Gość zew ryczacej gesi
to ja merkaba

Gość zew ryczacej gesi
a tu jest jak kontaktować się i jakie warunki trzeba spełnić Św. Michał Archanioł: Bracie, muszę ci wyjaśnić co do sposobu komunikowania się z nami. Nie jest to takie trudne, jak tobie i innym może się wydawać. Wystarczą twoje pragnienia i zwykła prośba, a nasza uwaga zwrócona jest ku wam. Potrzebne są główne warunki: wiary, pokory, ufności, a przede wszystkim łaski. Jasnym j est, że człowiek przez grzech wyłącza się automatycznie z obcowaniem świętych i nie nawiązuje z nami kontaktu. Bracie mój, ale z naszej strony, gdy widzimy u was konieczne usposobienie, nie ma żadnej trudności. Właśnie ja czekałem i chciałem przyjść

Gość zew ryczacej gesi
a to co znalazłem w innych objawieniach Jezus: Nie chciałem, by człowiek walczył sam, bo wtedy walka taka byłaby nierówna. Dałem więc każdemu anioła, by zawsze był gotów do pomocy, ile razy poprosi się go o to. Na nieszczęście, brak wiary sprawia, że mało kto zwraca się do niego. Ileż to razy Moi Aniołowie, wasi stróżowie, są zmuszeni dla niewiary ludzkiej do prawie zupełnej bezczynności. Ileż to razy muszą się oni usunąć, by nie być obecni przy morderstwie, jakie człowiek dokonuje na samym sobie. Biedny człowieku, który idziesz przez ciemności po omacku, kiedy Ja wyznaczyłem ci świetlaną drogę. Jakie są więc środki do obrony? Ależ jest ich tyle! Są Sakramenty, Sakramentalia, Modlitwa! Ale żaden środek nie pomoże, gdy dusza jest w ciemności. A dziś wielka liczba dusz jest w ciemności bardzo głębokiej. Brak wiary powoduje ciemność w duszach.

Gość g. prawda
anioł Lauviah opiekun urodzonych od 11 do 15 maja Ochrania przed wszystkimi tragicznymi wydarzeniami, ogniem, wodą i piorunami. Nie dopuszcza do nieszczęśliwych sytuacji. Dzięki mądrości oraz wyostrzonej intuicji jego podopieczni pomyślnie załatwiają swoje sprawy, cieszą się w życiu wyjątkowym powodzeniem. To gdzie on jest ten mój anioł? Zasnął? Bo wszystko mi się wali i jakoś nic nie przeciwdziała tym nieszczęściom. Pierdzielicie głupoty.

Gość bo to co piszesz to ezoteryka
i dla tego nie działa Pani na lekcji pyta dzieci co widziały po drodze idąc do szkoły? Karolcia: - Ludzi. Bardzo dobrze - mówi pani. Adaś: - Samochody. Bardzo dobrze - mówi pani. - Jasiu, a ty co widziałeś? Jasiu wstaje i mówi: - Krzyż, drzewa, płoty... - A co zrobiłeś przed krzyżem? - zapytała nauczycielka. - Przeżegnałem się. - A dlaczego przeżegnałeś się przed krzyżem, a nie przed drzewem? To drzewo i to drzewo. Jaś chwile pomyślał i pyta nauczycielkę: - Ma pani męża? - Mam. - To dlaczego całuje pani męża w usta, a nie w dupę. To ciało i to ciało.

Gość bo to co piszesz to ezoteryka
anioł Lauviah opiekun urodzonych od 11 do 15 maja Ochrania przed wszystkimi tragicznymi wydarzeniami, ogniem, wodą i piorunami. Nie dopuszcza do nieszczęśliwych sytuacji. Dzięki mądrości oraz wyostrzonej intuicji jego podopieczni pomyślnie załatwiają swoje sprawy, cieszą się w życiu wyjątkowym powodzeniem. i to akurat to jest g. prawda

Przekaz otrzymany przez medium od ducha siostry zakonnej Joanny de Angelis: Martwisz się, ponieważ nie miałeś jeszcze okazji nawiązać kontaktu ze swoimi duchowymi przewodnikami. Zdaje ci się, że dzięki medialności odzyskałeś wiarę, a mimo to masz wrażenie, że poruszasz się bez celu, ulegasz konfliktom i odczuwasz chwile załamania. Są takie chwile, gdy nachodzi cię obawa, że prowadzonemu przez ciebie dialogowi z duchami brak odpowiednich podstaw. Niecierpliwie czekasz na precyzyjne informacje na temat swojej roli jako medium. Znane ci są osoby, które sprawiają wrażenie mniej przygotowanych, a mimo to zdają się być pod ciągłą ochroną szlachetnych Duchów, czy też uzyskiwać wsparcie od wspaniałych opiekunów i innych istot, które za ziemskiego życia nosiły znamienite i znane nazwiska... Masz zamiar zrezygnować, sądząc, że twoje zdolności ulegają jakimś zaburzeniom, że nie jest ci dane, albo też nie masz środków do tego, by uzyskać pomoc od duchowych przewodników. Bądź jednak uważny; przemyśl to wszystko i nie narzekaj. Medialność jest narzędziem, z którego należy korzystać w imię miłości do Boga, by przyspieszyć postęp ludzkości i ułatwiać komunikację z Duchami, dzięki której otrzymujemy od nich pomoc. Chciałbyś wspierać innych, dzięki czemu możesz uwolnić się moralnie od błędów z przeszłości, które sprawiają, że w twoim ewolucyjnym planie towarzyszą ci cierpienia. Mając zaszczyt pracować nad wspomaganiem rozwoju świadomości u innych, możesz uczynić wiele dobrego. Szukają cię ludzie cierpiący i trafiają do ciebie dzięki twoim duchowym opiekunom, którzy pokładają zaufanie w twoją siłę i miłość. Tylko dlatego że nie słyszysz swoich opiekunów, nie myśl, że jesteś porzucony, że nie masz wsparcia. Bądź cierpliwy. Zachowaj wewnętrzny spokój i zaangażuj się bardziej. Gdy ogarnia cię sen, oni pocieszają cię i uczą, wzmacniają i planują działania, dla których się narodziłeś na nowo. Jeśli nie jesteś w stanie tego sobie przypomnieć, gdy jesteś świadomy, wiedz, że wszystko to jest zapisane w twojej psychice - jest niczym pożyteczne zobowiązanie, dzięki któremu będziesz rósł. Zagłęb się w swoje myśli, a dostrzeżesz, jak często z tobą rozmawiali, jak często ciebie ratowali i wspomagali w czasie trudnych prób i zdarzeń. Są dyskretni; działają, nie zwracając na siebie uwagi - nie stosują środków, które prowadziłyby do pychy, czy samouwielbienia. Pomagają w ciszy, uczą w spokoju i prowadzą cię w twoich poczynaniach z życzliwością. Gdy. przyglądając się pracy mediów, widzisz, jak wielkie dysputy towarzyszą ludziom i jakie dreszcze wywołuje obecność szlachetnych istot z przeszłości z całą tą pompatyczną otoczką na ich temat, chcących przedstawić siebie w jasnym świetle - bądź czujny i nieufny. Nieważne jest imię, którym podpisywana jest dana wiadomość; liczy się tylko to, czy jej treść jest wartościowa i to, jak pozytywnie może na nas ona wpłynąć. Pracuj więc bez rozgłosu, świadomy swoich obowiązków; pozwól, by twoi duchowi przewodnicy wytrwale cię prowadzili i nad tobą czuwali; nie wspinaj się na szczyt nieroztropności, gdzie błyszczy przez jeden dzień, po czym gaśnie w ciągu chwili, ludzka pycha. Autor: Joanna de ngelis Psychografia: Divaldo Franco D.Franco, J. Angelis, Momentos de Felicidade [Chwile szczęścia], Salvador, 1990 źródło: http://www.portal.spirytyzm.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=200:kontakt-z-duchowymi-przewodnikami-joanna-de-angelis&Itemid=1

Gość gimignano
nie ma zadnych zyczliwych opiekunów-goethe napisął z e zycie jest t zafajdane jak koszulka niemowlęcia

Gość spirytystaaaa
witam,

Gość mój chyba śpi
:O

Gość ratta
śpi na jakiejś anielicy :D