Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viola jawor jaworek

Jestem wściekła! Mój brat tak samo

Polecane posty

Gość viola jawor jaworek

Moja matka wzieła do nas swojego ojca bo ten potrzebuje stałej opieki. To znaczy normalnie chodzi, mówie, wykonuje podstawowe czynności ale nie może mieszkać sam. Szkoda tylko że nas nie zapytała o zdanie czy chcemy tego mężczyzne pod naszym dachem. Po takich słowach jakie on kiedyś powiedział wobec nas, że ja i mój brat jesteśmy bachorami pijaka a teraz sobie normalnie mieszka pod naszym dachem. Moja matka kazała bratu by zawiózł dziadka do szpitala. Nie zrobił tego. Brat ma 21 lat ja 19.

Gość solej solej
przeciez ten gnoj nie bedzie zył wiecznie jak juz u was zamieszka uprzykrzajcie mu życie aż zdechnie

Gość viola jawor jaworek
Ja i brat mieliśmy naprawde życie. Ojciec alkoholik, wstyd przed ludźmi. Czuliśmy się bardzo upokorzeni a ani dziadzio ani nikt z rodziny nie interesował się tym co my czujemy. Tylko jeszcze potrafili słownie upokorzyć. Brat płaci część rachunków Ja płace część rachunków I w dodatku do tego jeszcze kupujemy jedzenie do domu. Matka pracuje ale od nas chciała pożyczać pieniądze na lekarstwa dla tego mężczyzny. Ten starzec ustawił kuzynostwo tak że są lepsi od nas. Kuzyn i dwie kuzynki dzieci wujka nie chcieli znami nawet rozmawiać.

Gość misiek00005
byłaś już dzisiaj na cmentarzu?

Gość viola jawor jaworek
A to że powiedział mamie że powinna nas usunąć i to przy nas! Zamiast cieszyć się z tego że ma wnuki. W dodatku moja matka chce żeby jej przy nim pomagać. My się po prostu sprzeciwiamy temu wszystkiem. Poza tym ten dom w którym teraz mieszkamy jest po wujku naszego ojca.

Gość CoTyNiePowiesz
skoro jesteście na tyle samodzielni, że płacicie większość rachunków, kupujecie jedzenie itp. to nie możecie się gdzieś z bratem wyprowadzić? skoro nie odpowiada Wam mieszkanie z dziadzią pod jednym dachem...

Gość viola jawor jaworek
Bo to jest dom przepisany na mnie i na mojego brata przez wujka naszego ojca. Rozumiesz już. Ja z bratem mamy po połowie domu. Ja nawet wymyśliłam coś takiego by mama przeprowadziła się do swojego brata i razem opiekowali się "dziadkiem".

Gość najlepsza rada
ale spadek po dziadku by się przydał. czekacie już, no nie?

Gość viola jawor jaworek
Nic od niego nie dostaniemy. On inwestował pieniądze w tamte wnuki a teraz to jest zwykły gołodupiec. Wybaczcie mi ale ja nie wiem jak go miałabym nazwać. W domu do niego mówie przez pan, mój brat tak samo.

Gość w ostatecznosci mozecie
przeprowadzic sądownie eksmisje dziadka i matki , nie będzie z tym zadnego problemu skoro dom jest przepisany na was powiedzcie matce ze ma się wynieść razem z nim dobrowolnie a jak urządzi awanture wytoczcie najciezsze działo pt.eksmisja

Gość viola jawor jaworek
A jest taka możliwość? Jeżeli tak to napewno postąpimy w najbliższym czasie w ten sposób. To jest jakieś rozwiązanie z tej całej sytuacji by się pozbyć problemu.

Gość wiesz autorko wiesz autorko
To jest duży gest ze strony Twojego dziadka skoro was przeprosił. Powinniście mu wybaczyć, ludzi popełniają błędy ale nigdy nie jest za późno żeby to naprawić.

pewnie ze jest musisz razem z bratem złozyc pozew o eksmisje dziadka który nawet nie jest u was zameldowany , razem z nim poleci matka która to bez waszej zgody wprowadziła dziada do domu nie mając do tego prawa, opisac sytuacje w pozwie i czekac na sprawe macie wygraną na 100%

Gość niech idzie do tamtych
wnucząt w których inwestował, to oni powinni być mu wdzięczni i okazać to przyjmując pod swój dach.

przeprosiny moze sobie wsadzić w d.... rozumiem ile przeszły dzieci niechciane w rodzinie , wyzywane i traktowane jak zło konieczne

Gość viola jawor jaworek
W takim razie tak zrobię. Postąpie w ten oto sposób. Skoro to jedyne rozwiązanie.

Gość podstawą jest fakt iz
mieszka tam bez zgody właścicieli czyli autorki i jej brata ! matoły !

a skąd on przyszedl? gdzie wczesniej mieszkał? niech wraca tam ze swoja córką a nie pcha się do kogoś kto cierpiał przez niego

Gość poszukaj biura które
za niewielką opłatą napisze wam pozew sądowy , profesjonalnie uwzględniając wszystkie fakty

pod jakim adresem jest zameldowany?

Gość viola jawor jaworek
On jest zameldowany chyba w mieszkaniu w którym mieszkał z babcią. Niestety tak się złożyło że on się z tamtego mieszkania musiał wyprowadzić. I do wujka nie mógł idź. I poszedł do matki która zawsze wszystkim ustępuje.

Gość ale przecież autorka ma racje
??? Wy uważacie że ona źle postępuje a on dobrze postępował?

Gość happylive
kiedyś wspomnicie tę sytuację, jak wam bieda i choroba zajrzy w oczy

Gość viola jawor jaworek
Jak mój brat miał się urodzić to dziadek powiedział matce że chętnie da jej pieniądze by to dziecko się nie urodziło.

Gość viola jawor jaworek
a jego jak my bylibyśmy mali też byście tak mówili? Że powinien nam pomóc?

Gość jgpwmp
Ja Ci sie autorko nie dziwię i też nie miałabym skrupułów przed wyrzuceniem tego człowieka, tym bardziej, ze on ma rodzine, ktora powinna mu pomoc, bo was za rodzine nigdy nie uważał wiec wy nie powinniście uważać za nia jego.

Gość Bóg i Diabeł
Będziecie smażyć się w piekle!!!!

Gość jgpwmp
Każdemu wg jego zasług.

Gość viola jawor jaworek
Dlaczego ja mam się smażyć w piekle??? To tamten człowiek tam wyląduje.

A ja Ciebie rozumiem, niby dlaczego masz się zajmować skoro on was miał tyle lat gdzieś...