Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakuna9531

Wypadanie włosów z cebulkami

Polecane posty

Gość hakuna9531

Niecałe cztery miesiące temu postanowiłam zmienic kolor włosów. Na moje nieszczęście uparłam sie na blond. Nie użyłam normalnego rozjaśniacza, tylko podobno delikatniejszego kremu do rozjasniania włosów "DELIA Cosmetics BLOND". Koloryzacje wykonywałam "po domowemu" Włosy rozjaśniałam jedynie DWA razy tym samym kremem(raz całość, drugi raz odrosty) Wiedziałam ze mogą byc jakieś skutki uboczne, ale do głowy mi nie przyszło ze połowa z nich wypadnie z cebulkami w tak szybkim tempie. Dodam ze MIAŁAM grube, gęste i mocne włosy. Teraz są cienkie, gdy wezmę włosa i spróbuje przerwac rozciąga sie i odrazu peka. Skóra głowy jest podrażniona, swędzi i piecze. Gdy przeciągne palcami po włosach na 100% moge mieć pewnosc ze zostanie mi kilka w ręku. Nie mówiąc juz o całkowitym rozczesywaniu czy myciu.

ja po delia cosmetics straciłam masę włosów a właściwie dalej wypadają przestałam w ogóle farbować jak na razie 2 miesiące i dale wypadaj biorę silica myję w novoxidil i czekam na efekty

Gość hakuna9531
tak myslałam ze to mogło byc coś z tym rozjaśniaczem, po pierwszym rozjasnianiu nim włosy wypadały ale jakos tam nie było tragedii, po drugim jest juz koszmar. tez nie rozjasniam juz prawie drugi miesiąc i zadnej zmiany, czasem mi sie wydaje ze nawet gorzej... Stosowałam, ampułki seboradin, i szamponu dermena, razem wydałam prawie stówke jak narazie a efektów żadnych . Czy te włosy które wypadły odrosną? i czy powinnam je ściąć przynajmniej do ramion zeby ich nie obciązać? teraz są długie i wiadomo, rozczesywanie i mycie długich włosó to dla nich duze obciązenie. Prosze o pomoc bo jestem załamana. Niecałe 3 miesiące temu miałam zdecydowanie dwa razy wiecej włosów :< Jak dalej tak bedzie to nie będę miała czego ratować..