Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

faceci: związalibyście się z kobietą, która nie chce mieć dzieci?

Polecane posty

Gość kjjlkdskjdls
masz 16 lat?

Gość dnbkc
Proste, ze tak!

Gość Mistrzzzz
A gotować umie?

Gość akukuruku
Tak jakby chęć posiadania dziecka była w oczach faceta jakąś zaletą ;D... nie powinnaś mieć z tym problemu.

tak, taka, która jest fajna, komunikatywna, ładna, ciepła, buduje miłą atmosferę, lubi pieszczoty itp. tylko nie chce stylu życia, jaki wiąże sie z rodzicielstwem. która po prostu woli pozostać bezdzietna z różnych przyczyn......bo kasa, zdrowie....bo po prostu nie chce. bo nie. zdarza się i już.

Gość gsdfgdfgfgfdg
ja sie wypowiem, jestem kobieta zaznaczam, mialam faceta ktory wlasnie nie chcial miec dzieci, ok mowie sobie, jest jak jest, nie robilam z tego problemu, nagle po 2.5 roku bycia ze soba on zapragnal zostac tatusiem, zaszlam w ciaze i poronilam, miesiac pozniej mnie zostawil bez powiedzenia jednego slowa,tak ze wiem ,kazdy facet chce dzieci, on byl bardzo przeciwny temu zeby zostac ojcem, a tu prosze jaka niespodzianka, nie moglam uwierzyc ze on dziecka zaczal pragnac,niestety jak napisalam zle sie to zakonczylo

Gość podarowankomale
pewnie jej minie, a ile ma lat?

dajmy na to, że jest dorosła, dojrzała i hipotetycznie jej NIE MIJA. co wtedy? a ta Twoja historia ztym poronieniem to dziwna.... zostawił cię bo co? bo poroniłaś? bez sensu

Gość podarowankomale
no to pozostaje pytanie czy ty chcesz miec dzieci, jak bardzo, i co jest dla ciebie wazniejsze.

Gość Mistrzzzz
A czy niechęć posiadania dziecka ma wpływ na jej sferę erotyczną?

nie chcę. chcę partnerstwa, ale z wileu powodów dzieci nie: ze strachu, złych wspomnień, ponieważ ludzie faworyzują miłość. nie chcę, by facet okazywał mi, że bardziej kocha dzieci niż mnie- tak było w domu u mnie. przeraża mnie, w jak absolutny sposób ludzie opisują miłość do dziecka. ogrom odpowiedzialności, wyrzeczeń....cierpienia...zaszufladkowania w społeczną rolę matki....to, że przestajeesz sie liczyć, twoje zdrowie- masz zapieprzać do lekarza z dzieciakiem pomimo własnego zapalenia płuc...to jest niemożliwe.... za dużo, za ciężko....

ja mam psychę zrytą....jestem w porządku, ale mam zero instynktu rodzicielskiego. moja siostra ma 30 lat i też nie ma. podobne wychowanie, zły przykład z domu...i tyle. niby jestem młoda.....ale bardzo wątpię czy zachce mi się- nie mam faceta....jak znajdę będę ufać powoli....potrzeba czasu....decyzja o ślubie jeszcze dłużej....będę za stara na dziecko w momencie, gdy ewentualnie będę mogła się decydować. i tyle.

Gość przegrałem_przyznaję
czyli egoizm, a ja nie chce nawet żyć z kobietą, bo potem liczy się tylko jej dobro, jej problemy, jej potrzeby....

Gość Mistrzzzz
Każdy człowiek jest egoistą, a ten który twierdzi, że nim nie jest to dodatkowo jeszcze jest hipokrytą

Gość podarowankomale
aaa, piszesz o sobie. To pewnie masz watpliwosci, czy twoj partner mysli tak jak ty i czy nie bedzie rozczarowany. Nie kazdy musi miec dzieci, ale potem najsmutniej jest na starosc, jak nie ma sie komu przekazac tego co sie w zyciu osiagnelo. Wszystko jest sprawa wyboru.

Gość podarowankomale
aaa nie masz jeszcze partnera to w czym problem????

Gość przegrałem_przyznaję
o ile cos w tym zyciu sie osiagnie i jest co pokazac... :P zazwyczaj nic takiego nie ma miejsca

Gość Mistrzzzz
Raz piszesz, że normalna babka. Za chwilę, że ma psychę zrytą. Później, że jednak jest w porządku. Nie wiadomo o co chodzi. Brała ty co dzisaj?:D

Gość podarowankomale
jak sie nie ma dzieci, to najczesciej robi sie kariere, wiec moze cos by bylo do przekazania :) ale nie tylko materialne rzeczy maja znaczenie a nawiazujac do dzisiejszego dnia, to zeby mial kto przychodzic na twoj grob

Gość tyuytj
Autorko jak najbardziej tak.Taka która chce rodzinę zakładać kompletnie mnie nie interesuje./

jestem sympatyczna, ale miałam w domu złą sytuację, bo faworyzacja była. ludzie lubią mnie, jestem ok. ale panikuję na myśl o rodzinie- o to mi chodzi. a na grób siostra może przyjść, znajomi....kuzyni, dalsza rodzina, z którą mam kontakt. o to akurat sie nie martwię. grób to i tak kwestia jakiś 60 lat. potem usuwają. samotność, starość... ech...ja wiem....to są trudne sprawy, nie do przewidzenia jak kto skończy. jednak obawiam sie, że dzieci nie dają gwarancji...

a nie boisz się o to, jak później to w związkach wygląda? czytałeś kiedyś o kobietach, problemach w związkach??? o tym jak już nigdy związek tak się nie liczy dla nich? dziecko jest ważniejsze, najważniejsze???? nie martwisz się tym, uważasz, że będzie wszystko normalnie? czy kiedykolwiek COKOLWIEK O TYM CZYTAŁEŚ????

Gość moze troche nie na temat
ale poznalam faceta ktory na samym pocztaku powiedzial, ze dzieci nie lubi i nie chce, tymsamym strzelalaj sobie w stope;) juz sie nie spotykamy nawet jesli on z tych co sie nie chca przyznac, bo dla mnie to ewidentny znak ze koles jest skomplikowany, a takich juz mam po diurki w nosie.

Gość Mistrzzzz
Ja myślę, że problemem nie jest dziecko a zły dobór partnerów. Bo większość osób łączy się bo: - dziecko w drodzę, - ma się ileś tam lat i w końcu wypadało by, - z przyzwyczajenia do drugiej osoby, - ograniczone pole manewru, Można wyczytać różne historie np. "Miesiąc po ślubie a mąż mna rzuca po ścianach"a przed ślubem takim wspaniałym facetem był". Hahah jasne.

Gość podarowankomale
Boisz sie odpowiedzialnosci? Czy tego, ze dziecko mogloby rozbic twoj zwiazek?

Gość podarowankomale
Bo na zwiazki nie ma recepty, i nie ma znaczenia z dziecmi czy bez