Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natmik

seks w czasie laktacji

Polecane posty

Gość natmik

jestem już 13 tygodni po porodzie. Ochoty na seks nie mam żadnej, a przed porodem miałam ochote non stop. mój popęd spadł do zera, dodatkowo w ogóle nie mam śluzu tego, który pojawia się w trakcie podniecenia. czy to przez laktację?? czy to minie jak przestane karmić, jak było u was? i czy ten śluz się pojawi

Gość to przez prolaktynę
i to całkowicie normalne skończysz karmić, wszystko wróci do normy na razie pozostały Wam żele nawilżajace

Gość klikilkikiki
ja karmie i mam ochote na sex wiec przypuszczam, ze to zalezy od czegos innego

Gość malpa kapucynka
To moze jesteś wyjątkiem ty, a nie autorka. Ja po porodzie też nieszczególnie miałam ochotę na seks i trzymało mnie właśnie mniej więcej tyle, ile karmiłam, czyli pół roku. Nie zeby mnie całkowicie odrzucało, ale to było raczej tak dla sportu niż z wielkiej namietnosci. Potem wszystko wróciło do stanu sprzed porodu

Gość ja karmilam 1,5 roku
Suchość około 3 msc po porodzie, ochota na seks taka ze stan połogu ciężko mi było wytrzymać a krwawilam dosyć mocno 6tyg. Jak przestałam to w sumie rzuciliśmy się na siebie 2-3 razy dziennie. Ta suchość to przez hormony ogólnie mi się wydaje nie tylko laktację - przestajesz karmić to i hormony się zmieniają, ale U nas juz tak po tych około 3 msc sexs był fajny