Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana na mksa

masakra z imionami!

Polecane posty

Gość ja widzialam juz
Rozbawiliscie mnie. Czy myslicie,ze spolszczona dzoana,brajan albo dzesika, miszel beda mialy latwiej za granica???? Przecierz to fonetycznie zupelnie inne imiona za granica!

Mojego męża dziadek miał na imię Hilary a babcia Zenajda. Nie wierzyłam mu do czasu aż pojechaliśmy na groby.

Gość labonek
a może oralia lub analia takie życiowe dla córki ?

oczywiście że bądą miały łatwiej zważywszy, że rodzice tez dopasowali imię do nazwiska i obcokrajowiec nie powinien mieć trudności np. taki Dżejms Szczębrzeszczykiewicz :D widzisz jakąś trudność? :P

Gość natalia_em5656
szczębrzeszczykiewicz? hehehe przypomnial mi sie film pewien :) oralia lub analia takie zyciowe hahahahahahahah dobre dobre :D

Gość kokokookk
powiem wam cos z perspektywy 18-stolatki sama chodze jeszcze do szkoly i z punktu widzenia mlodziezy dzieci itp. polskie imiona to troche siara nikt nie smieje sie z (wymieniam imiona z mojej szkoly) Chanel , Michaela czy Victorii ,a raczej wszyscy im zazdroszcza ja mam zwykle polskie imie ,ktorego niestety jest ponad dostatek w mojej szkole i czuje sie z tym co najmniej przecietnie ,chociaz zawsze lepiej miec tak na miemie jak mam ja niz miec na imie Kasia ,Ola czy Dorotka ;P co to polskich imion tych typu Stasiu , Jasiu ,Ela ,Basia to najgorsza wiocha i wstyd jakie mozna zafundowac dziecku w tych czasach :D chyba teraz kazdy nastolate chcialby miec oryginalne i ciut bardziej wyjatkowe imie tyle na ten temat . Pozdrawiam ;)

wazka - no i wtedy klops! ;) albo jak wyjedzie do Laosu, to plan rodziców weźmie w łeb :D

Gość gsgyssgs
"tylko, że można żyjąc w Polsce dać normalnie Michał na imię, a po wyjeździe za granicę stać sie Majkelem nie zmeiniajac imienia, przyszło Ci to do głowy? chyba nie" to tak nie działa. nie zostaniesz Majkelem tylko dlatego, że tak powiesz. i zmień sobie np Zenka w coś bardziej międzynarodowego.. juz nie mówiąc o tym jaką znajomi będą mieć polewkę, że np swojski Bartłomiej przeistoczył się w Burta. mój kolega ma na imię Karol i w służbowych mailach zazwycza jest brany za kobietę. no niestety, ale wiele polskich imion brzmi dobrze tylko w Polsce

Gość moim zdaniem głupie jest
Łączenie typu Kajetan Kajetanowicz, Tomasz Tomaszewski itp. My mamy zagraniczne brzmiące nazwisko Brajer i daliśmy takie uniwersalne imiona dzieciom Jacek i Jan. Ale nie uważam żeby np. Dobrawa Lechniak brzmiała dziwnie.

Gość gsgyssgs
ani w Laosie ani na Węgrzech nikt nie będzie miał problemu z wymówieniem imienia Dżejms, więc ta logika jest ułomna. najpopularniejszy język na siwcie i dominujaca obecnie kultura i nie ma takiego miejsca na swiecie, gdzie takie imię sie nie sprawdzi.

Gość do kokokookk
kiedyś przestaną być nastolatkami a zostaną kobietami, matkami i jak sobie wyobrażasz panią adwokat Miszel Kowalską albo panią doktor Szanel Leśniewska. To jest wtedy polewka dla reszty ludzi.

Gość do gsgyssgs
czyzby rodzice dali ci na imie Brajan albo majkel i tera tak to sobie tłumaczysz?:D:D:D:D:D

Gość dominują albo i nie
Angielski zaczyna odchodzić w dal. Obecnie dominować zaczynają Chiny a jak nasze dzieci podrosną,to już tylko Chiny będą się liczyć. To znaczy że mam dać na imię dziecku Chen lub Li?

gsgyssgs - jakoś nie zauważyłam, żeby Amerykanie czy jakakolwiek inna nacja, próbowała nazywać dzieci szturmie w nie swoim języku. Nikt tam nie patrzy żeby nazywać dziecko np. Esperanza, bo a nóż widelec kiedy wyjedzie do Hiszpanii. Nie wiem skąd masz przeświadczenie, że tylko amerykańskie imiona są w cenie i tylko one są cool? brak wiary w swoją wartość?

Kobrietta bo taki był ładny, hamerykański :D Ludziom się wydaje że nadając zachodnie imię będą KIMŚ LEPSZYM. Ale żeby być Kimś to trzeba coś sobą reprezentować i mieć coś w głowie,a nie tylko bajeranckie imię...bo polskie to siara...

kurcze, tutaj jak ktos nie potrafi wymówić dziwnego imienia to się nie smieje, tylko czerwieni, przeprasza i pyta jak to się mówi, może nauczcie dzieci, że nie ładnie się śmiać z cudzych imion, nazwisk, okularów itede? mnie tez ostatnio zabiła 'Pamela' na placu zabaw w wiosce, gdzie mieszka mama... i Brajanek w sklepie obuwniczym tylko zachowałam to dla siebie...

Gość gsgyssgs
akurat mam bardzo pospolite, ale za to uniwersalne imię, które brzmi dobrze w każdym języku. nazwisko mam niemieckie i Michelle całkiem nieźle by do niego pasowało. nie mieszkam w Pl i nie zamierzam wracać w przyszłości.

Gość do gsgyssgs
Pamela, moj Boże!!! Nie wiem czy dla siebie bym zatrzymała;P

Gość do gsgyssgs
ale nie myśl, że każdy marzy o wyjeździe. Wyobraź sobie że są tacy którym tu dobrze:)

ja będę miała synka Marcela, a gdyby miała być dziewczynka to Blanka

Gość no pewnie to takie modne
I cool, nasza pierwsza pani prezydent bedzie sie nazywala Dzesika dzoana Kielbasa :)

Gość gsgyssgs
ale waszym dzieciom może nie będzie tutaj dobrze i będą chciały podróżować. imię nie musi byc przecież angielskie, ale fajnie jak sprawdzi się na całym swiecie. mój mąż jest Angolem, mieszkamy za granicą więc raczej nie nazwę dzieciaka Bożydar Moeller- Johnson[to nie sa nasze nazwiska, ale w tym duchu by to było]

Gość do gsgyssgs
kochana ale podróżować to sobie mogą ze swoimi imionami. A mam nadzieję, że sytuacja na tyle w Polsce się poprawi, że nie będą musiały emigrować by na zmywaku stać lub zamiatać markety - zresztą nawet wtedy myślisz że kogoś będzie obchodziło jak mają na imię. Ja znam osobę o nazwisku Wędzonka a na imie jej dano Patrycja. Może wcale nie egzotycznie ale do nazwiska mi średnio pasuje.

ok, mieszkasz za granicą to oczywiste, że dasz imię uniwersalne pasujące do kraju w którym mieszkasz. Jednak ja mieszkam w POLSCE, tu mi dobrze i nie zamierzam dziecka nazywać np. Nicolas tylko dlatego, że może kiedyś wyjedzie gdzieś za granice i musi był trendi. Mieszkam tu i jak już to nazwałabym polskim imieniem Mikołaj.

Gość wsfwffr
tez mieszkamy za granica i dalismy dziecku na imie Viki, tata tez nie jest Polakiem, imie brzmi w 3 jezykach tak samo, ale ilez ja sie nasluchalam, naczytalam na forum ze to brzydkie, oklepane imie;) nam sie podoba, pasuje do corci, jest jedyna Viktoria w przedszkolu, panie zachwycone bo w Anglii to , (chcialam juz napisac staropolskie imie hehe:D ;) stare angielskie imie:)

Gość wsfwffr
do gsgyssgs, tak juz dla scislosci;) nie emigrowalam na zmywak itp:P

Gość a tak swoja droga do pani
Na samej gorze, babcia nie nazywala sie zenajda tylko ZINAIDA LUB ZENAIDA.Przez krotkie "i'" . W tej czesci polski gdzie mieszkam to u straszych ludzi bardzo popularne imie, sama osobiscie znam pania Zenie,wspaniala kobieta.

Gość gsgyssgs
do Wędzonki, to raczej nie dobierzesz super imienia. co ci biedni rodzice mieli zrobić? dać dziecku równie komiczne imię dla równowagi? może Patrycja poslubi jakiegos "Kalinowskiego" i przestanie cię razić