Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość magda60812

aparat stały + felerna 6 proszę o pomoc ;(

Polecane posty

Gość magda60812

Witam! Mam problem i nie wiem co zrobić. Moja sytuacja wygląda następująco: mam założony aparat na dolną szczękę do 6, która była mega zepsuta ale ortodonta założył i kazał leczyć. Byłam u dentysty(bardzo fajna kobieta) i radziła mi go wyrwać ale ortodonta kazał leczyć i nie godzi się na wyrwanie, bo będę miała za dużą przerwę między zębami a on mi jej nie zamknie więc zaczęła mi pani leczyć. Otworzyła, wyczyściła kanały i zakleiła czymś do zdjęcia aparatu, dentysta nie chce mi do leczenia zdjąć zamka z zęba. Niestety ząb mnie boli nie wiem czemu. Mój problem polega na tym, że każdy z nich mówi co innego ;( mam aparat założony na 6 a za 6 mam jeszcze 7 i pól 8 ponieważ nie ma miejsca, żeby wyjść(mam dużo zębów). Ortodonta każe leczyć za wszelką cenę i każe zostawić 8 mimo wszystko "na razie" choć jest moim zdaniem ciasno skoro 8 nie może cała wyjść i siedzi w dziąśle, a pani doktor mi mówi, żebym wyrwała tą felerną 6, bo to nie ma sensu, gdyż jak ściągnę aparat będzie musiała mi go całego odbudować i jednym rozwiązaniem jest założenie korony, wydatek 1000zł bo jakaś mocniejszą muszę mieć a 7 i 8 mam zdrowe, choć 7 z boku mi leci przez ta 6. Do tego ten ząb mi zainfekował już 2 zęby pomiędzy nim (ścianki boczne do leczenia 6 i 7). Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, kogo mam słuchać bo już głupieje ;( Tym bardziej, że wydatek 1000zł to w moim przypadku dużo. Bardzo proszę i dziękuje za jakąkolwiek odpowiedź

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować