Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabimama

Praca czy nie!

Polecane posty

Ma 32 lata i 20 miesięcznego synka jestem 7,5 po ślubie. Pracowałam do końca ciąży w piątek ostatni dzień a w pon syn sie urodził. Teraz nie pracuje zawodowo, zawsze wiedzialm ze chce być w domu z dzieckiem, mąż pracuje i dajemy sobie radę. Proszę powiedzie mi dlaczego moi rodzice mnie męczą i cały czas sie pytają czemu nie chce iść do pracy, ze mam oddać dziecko do przedszkola i iść do pracy ! Nigdy w życiu nie prosiłam ich o kasę ani sie ńie zalilam ze nam czego brak. Dlaczego tak ? C

Gość vhfdbvjf
Daj spokój. Żyjcie jak Wam wygodnie. Ja też jestem z córką w domu. Mało tego, z drugim też planuję. Później wrócę do pracy. Ja nie wiem kto wmówił ludziom, że praca zawodowa to priorytet. Później ludzie pracują i nie mają poza tym życia a dzieci widzą jak śpią. Jak Wam dobrze, to żyjcie jak chcecie.

Myślę, że odczuwasz silną potrzebę tłumaczenia się wszystkim ze wszystkiego, począwszy od forum (podawanie wieku dziecka i stażu małżeńskiego) skończywszy na rodzicach. Zacznij żyć swoim życiem bez zbytniego oglądania się na innych.

Dzięki dziewczyny, chyba naprawdę jestbcos nie tak, nie wiem czemu tak bardzo liczę sie z moim rodzicami, i dlaczego nie umiem potrktowac ich dociera obojętnie.

Gość natmik
a może twoi rodzice chcą żebyś była niezależna a nie zdana na męża? pewnie macie wspólne pieniądze i nie widzicie w tym problemu, ale jesteś ich córką więc całe życie będzie im zależało na twoim dobrze. na pewno chodzi im tylko o ciebie i twoją przyszłość. Moi rodzice też są tacy nadopiekuńczy i liczę sie z ich zdaniem:) jak zamieszkałam z narzeczonym w mieście 100 km od nich kupili mi samochód żebym zawsze mogła przyjechać a nie czekała, aż narzeczony da mi auto. Tak samo jest z pracą, teraz jestem na macierzyńskim, ale wracam do pracy w styczniu i i rodzice i ja jesteśmy spokojni, że tez mam prace

Gość ojtam ojtam
siedź w domu jak ci dobrze a nie przejmuj się innymi - ja też siedze i widze jakie to jest ważne dla dziecka - żeby choć te 3 lata pierwsze z nim być a nie najpierw są tu staraczki potem zafasolkowane przejęte a potem bach dziecko 5,5 m-ca do żłobka na 9 godzin dziennie..

Gość rybka lolo
siedź w domu i zajmuj się dzieckiem. To wasze życie. Jeszcze się napracujesz... do 67 roku życia. A rodzicom nie musisz się tłumaczyć, bo nie jesteś małą dziewczynką:)