Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotankaa

Czy można ograniczyć dziadką widzenie z wnuczką?

Polecane posty

Gość zaklopotankaa

Od jutra wracam do pracy na 1/2 etatu . Nienawidzę swoich teściów , teściowa po odwyku ale nadal popijająca a teść alkoholik i jeszcze do tego chory umysłowo czasem mam takie wrażenie ale oczywiście najmądrzejszy na wszystko ;/ Mój ma w przyszłym tygodniu wolne , a ja pracuje ;/ Jak mogę tylko staram się nie chodzić do tamtych ludzi ale oczywiśćie mój uwielbia swoją mamusię i już zapowiedział , ze jak ja będę w pracy to on idzie tam na obiad ;/;/ Prosze go , tłumaczę i nic. On twierdzi że ona powinna też tam chodzić bo to jego rodzice i dobrze ja się z tym zgadzam ale czy normalne kobieta daje 3 miesięcznemu dziecku polizać ciastko z czekolada ;/ albo jak my jemy obiad to ona zabiera dziecko do innego pokoju i obcina paznokcie bo niby za długoe a potem nagle mała płacze strasznie bo jej krewka leci ;/ w domu mają może z 14 stopni bo nie palą w piecu , a ona chce żeby małą sobie leżała z gołą pupką bo pewnie ją ten pampers uwiera;/ Już nie wiem co mam robić , mój tego nie widzi i niby panikuje ;/ Jestem bliska rozstania z nim;/ Co robić ?

Gość OM OM OM OM
dziadkom!!! a nie dziadką

Gość zaklopotankaa
Oj z tych nerwów nawet nie zobaczyłam . Przepraszam :(

Gość a czy Ty wiesz co to
są znaki interpunkcyjne?

Gość przeciez sama mozesz
sama mozesz ograniczyc te spotkania. Ja nie pozwolilabym obcinac paznokci mojemu dziecku, a jak czym dziecko zarazila? Piszesz, ze leciala krew Malej, a nozyczki byly dezynfekowane?

Gość mia mia34
ja bym w zyciu do takich debili dziecka nie puscila!!! nie ma takiej opcji a twoi rodzice nie moga sie w tym tygodnuiu dzieckiem zajac?

Gość nie widzę w tym niczego złego
Twoja nienawiść do rodziców twojego faceta sprawia,że inaczej postrzegasz rzeczywistość.O kim mówisz mój? powinno być chyba mój mąż! Z teścia robisz człowieka umysłowo chorego choć to tylko takie twoje wrażenie. Skoro twój mąż uwielbia mamusie to może ona wcale nie jest taka zła. Póki w tobie jest tyle jadu to nigdy nie będzie zdrowych relacji a twoje dziecko ma prawo do kontaktów z dziadkami i ty nie powinnaś jej tego prawa odbierać.

Gość wifigdansk
ten ostatni post (nie widzę w tym niczego złego) chyba tesciowa pisala.oczywiscie ze mozesz ograniczyc a wrecz zabronić kontaktów z dziadami jelsi sobie tego nie zyczysz a jesli takich masz 4tesciow to ja się wogole dziwię czemu wogole dalad tesciowej wyjsc z dzieckiem do innego pokoju i ona niewiadomo co tam robiła,dziecko 3miesieczne powinno być z mamą! i to mama powinna obcinac mu paznokcie i dbac o higienę.na twoim miejscu wogole juz bym tam dziecka nie dawała,dziecko to Skarb ktory trzeba chronić.zwlaszcza takie małe.a nie pozwalac zeby zajmowala się nim alkoholiczka. a wlasnie ktos zadał pytanie czy mozesz dac dziecko swoim rodzicom?to by było dobre rozwiązanie,przynajmniej bys miala zaufanie i spokoj wewnętrzny. poza tym nie moge zrozumiec dlaczego kobiety trzymają się takich mamisynków.no ale ja juz chyba za stara jestem zeby to zrozumiec;)

Gość wifigdansk
sory, z dziadkami.*

Gość brzeczyszczykiewiczowa21
Teściowa zauważyła ze dziecko ma za długie paznokcie a ty jako matka nie? aż razi w oczy jakim szacunkiem a raczej brakiem szacunku darzysz tą rodzinę. Dziadkowie nawet sądownie mogą uzyskać zgodę na widzenia z wnuczką, nawet gdyby one miały się odbywać pod okiem kuratora sądowego.Ty możesz fikać ale dziadkowie też mogą zagrać ci po nosie . Szukasz problemu tam gdzie go nie ma! Przecież twój mąż będzie tam razem z dzieckiem więc z czym masz problem? Teściowej możesz a nawet powinnaś powiedzieć ze nie chcesz aby wyręczała cie w twoich obowiązkach i żeby nigdy nie obcinała córce paznokci, no chyba ze sama ją o to poprosisz.Wszystko co cie irytuje powinnaś im powiedzieć , może oni nie wiedzą nawet o tym ze ci to czy owo przeszkadza/ Twój mąż jest cały?ma wszystko na właściwym miejscu ? no to chyba teściowa potrafi się opiekować /Daj im szansę

Gość zaklopotankaa
Moja córeczka zostaje dzisiaj na szczęście z moją mamą :) Teściowa jak mnie będzie straszyć sądem to jej powiem , ze kto będzie chciał dać dziecko babie która była na odwyku i po 10 dniach wróciła i facetowi który przez alkohol stracił pracę i teraz się błąka i awanturuje całymi dniami i z nożem po mieście chodzi bo ktoś przypadkiem go może zaatakować ;/

Gość wifigdansk
ależ spokojnie i po pierwsze dziadkowie nie mają mozliwosci wyegzekwowac widzenia z wnuczką sadownie o to się nie martw,w swietle prawa dziadkom nic do tego!! tylko rodzice mają wladze rodzicielską,dziadkowie ich nie mają,wiec na jakiej podstawie mogliby sądownie uzyskac widzenia? nie no człowieku,chcesz zabłysnąć to jakimś sensowym argumentem a nie wyssanym z palca!

Gość powiem krótko, lepiej nie
NIE DAWAJ dziecka teściowej ani nikomu, do kogo nie masz 100% zaufania .. wczoraj obcięła paznokcie, jutro obetnie włosy, pojutrze kto wie co jej świśnie, bo widać ze nie rozumie, że są rzeczy, które tylko rodzice mogą robić.