Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszel u niemowlęcia

kaszle od porodu - w płuchach czysto

Polecane posty

moje dziecko kaszle. kaszel zauwazyłam ok 2 tyg po porodzie. w plucach czysto, rtg - ok, a jednak wciaz kaszle. lekarz przepisał antybiotyk, ale nie pomaga. W zasadzie juz trzeci antybiotyk nie pomógł. nie ma zadnych innych dolegliwosci i objawów. nie goraczkuje, jest pogodny, no moze poza tym ze ropieje mu oko to nic innego mu nie dolega. ładnie przybiera na wadze. ma teraz 4 miesiace. czy ktos mi moze cos doradzic? cos zasugerowac?

Troche odwaznie faszerowac dziecko antybiotykami niewiadomo na co. Skoro w plucach nic nie ma to moze warto zrobc testy alergiczne? moze masz w domu za suche powietrze? wyjezdzalas jz gdzies z dzieckiem i czy tam kaszlalo? Moj kaszle od 2 tyg i w plucac czysto pediatra mowi ze to powietrze za suche choc nawilzacz chodzi non stop. na pewno nie pakowalabym w dzieck antybiotykow w ciemno.

Gość olewkka
dokladnie- suche powietrze moge sie zalozyc ze masz w domu cieplo i sucho kladz na kaloryfer mogry recznik - tylko koniecznie czysty i nie pozwalaj by takie malenstwo tyle antybiotykow dostawalo moj syn ma teraz 13miesiecy i raz byl chory byl antybiotyk przez 4 dni - jak minal kaszel sama odstawilam

kurcze, to chyba jednak nie suche powietrze. wprawdzie nie mam termomerta w domu, ale u nas jest raczej "chłodno" - tak na długi rękaw , bo w krótkim za zimno. no i nawilzacz tez chodzi non stop. plesnie tez wykluczam, alergia na pierze, tez odpada... moze jakies bakterie w płucach? tylko jak to sprawdzic?

To ze masz chlodno nie znaczy ze masz wilgotne powietrze. ja mam 19-20 stopnk reczniki i nawilzscz i smq czuje ze powietrze suche. odkurzasz codziennie? nawilrzacz to raj dla roztoczy w kurzu a dziecko moze miec alergie. lekarzem nie jestem ale watpie by to byly bakterie w plucach bo tyle antyboli by je wytluklo. Sprobuj moze mu zrobic jakies inhalacje z wody i sprawdz czy pomagaja. Stawiam na powietrze lub alergie.

ok, dzieki za rady. spróbuję tych inhalacji, i dodatkowo rozwieszę na grzejniku mokry ręcznik lub postawie na noc garnek z parującą wodą. PS. odkurzam codziennie :)