Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikiiita321

czy zakladanie spirali bboli????

Polecane posty

Gość nikiiita321

witam, jestem 5 tygodni po orodzie i mysle o metodzie antykoncepcji, chyba najlepsza bedzie spirala bo juz wiecej dzieci nie planuje, tabletki , gumki nie wchodza w gre, boje sie jednak ze okropnie zakladanie spirali czy to prawda?

najpierw zmierzą jamę macicy i dobiorą odpowiedni dla ciebie rozmiar.Potem leżysz z założonym wziernikiem,i lekarz wkłada taki ''długopis'' z tłoczkiem.Nie wiem który momen-czy wkładnia tego patyczka czy moment samego wypychania spirali -nie boli,ale jest nieprzyjemne ukłucie,mimo że nic nie wbijają ale ja przynajmniej czułam ukłucie.Potem cholernie bolał mnie brzuch ale przeszło.Okresy faktycznie u mnie są dłuższe,obfitsze i boleśniejsze.Spirali podczas seksu nie czuć,sznurki powinno się sprawdzać po każdej miesiączce.ja nie chciałam hormonów,gumki czy patentexy jak dla mnie za mało pewne,spiralę założyłam i jak narazie jest świetnie-żadnych skutków ubocznych,czuję się doskonale,może te miesiączki są bardziej dokuczliwe ale wolę to,niż niechcianą ciążę.Wyciągnę ją,kiedy będziemy gotowi na kolejną ciążę.

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja nie czułam zupełnie nic, zero bólu czy kłucia