Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blokowiczka :) DLD

Do ludzi mieszkających w bloku

Polecane posty

Gość Blokowiczka :) DLD

Czy obraża was kiedy ktoś mówi wam że on nie mógłby mieszkać w bloku, bo..... i tu wymienia jakis powod? Mi osobiście obi się trochę przykro ale nie wiem czy slusznie

Gość nie mam konta
To mu odpowiedz że nie lubisz kosić trawnika i dachu naprawiać.

Gość giinnniaz worsow
mnie nie, bo dom dla mnie to za duzo roboty mieszkalam w 300m wiec wiem jaka to skarbonka ja mysle zezazdroszcza ciepelka i nic nierobienia

Gość nie, bez przesady
niby czemu mialabym sie obrażać. kazdy ma tam swoje zdanie

Gość Kochanie Ty NIE moje
To kwestia przyzwyczajenia i wychowania. Sa ludzie którzy nie mogliby mieszkac na wsi bo np. mieszkali cale zycie w bloku i nie maja ochoty kosic trawnika i palic w piecu. Sa tez ludzie którzy w miescie sie dusza bo cale zycie mieszkali na wsi.

Gość masz straszne kompleksy
i jestes niepewna siebie skoro opinia innych tak na ciebie dziala :O gdyby ci powiedzial w twarz, z euwaza cie za brzydka i nie wyobraza sobie jak ktos moglby z toba byc to bys sie albo powiesila albo zamknela w domu na wiecznosc :O

Poza tym, że nie mozna se grilla w ogródku przy chalupie rozpalic to same plusy. No chyba, ze ktoś lubi sie włuczyć po sądach i płacić odszkodowania za połamane kończyny na nieodśnieżonym chodniku przed domem

Gość vikki3juy
nie obraza mnie to , każdy ma swój pogląd ,ja wiem że mieszkanie w bloku jest fantastyczne a szczególnie w dobie kryzysu gdzie ludzie muszą dużo pracować a zarobki juz takie niezbyt super nie mam zamiaru mieszkać w domu za żadne pieniądze, dom to skarbonka, trzeba łazić koło tego , dachu pilnować, ogrodzenia, odsnieżać wokól domu łopatą dzięki bardzo , ja postoje :D

powiedz , ze w blokach nowoczesni , wartoswciowi Europejczycy mieszkaja przynalezacy do europejskiej elity , świadczy o tym to , że tylko takim i tylko na zakup mieszkania w bloku banki dają kredyty.

Gość vikki3juy
na grilla to mozna miec działkę rekreacyjną , ladne z altanką pod miastem można już kupic od 6 tys, więc nie wiem z czym problem odnośnie grilla mam to gdzieś :D

nie obraża mnie to. dlaczego miałoby obrażać? równie dobrze mogłabym sie obrażać za kazdym razem jak ktoś powie, że nie mógłby jeździć fiatem bo... a ja jeżdżę i żyję i dobrze mi. tak samo dobrze mieszka mi sie w bloku

Gość POLAK WYJĄTKOWY SONG
Nikt mi nie powie że miasto takie wspaniałe... Szczególnie idac na spacer włazisz w gówna psie.. smród i szczekanie wszedzie sierść to wam nie przeszkadza?

Sorry ale wole w niedzielny poranek wylegiwac sie w cieplutkim łóżeczku niz odgarniać snieg przed posesją. W blogu od tego jest cieć

Ja wolę z łopatą zapierdalac... mimo wszystko takie życie mi odpowiada...

wszystko ma swoje plusy i minusy: zarówno mieszkanie w bloku jak i w domu. kazdy powinien sobie przemyslec co jest dla niego wazne, czego oczekuje, jak chce żyć. potem wybrać (zakładając oczywiscie, ze kwestia finansowa nie jest ważna :P )

No mówię dla nieudaczników którzy nie dorobili sie kawałka ziemi... mówię o tych dorobkiewiczów co na 50 metrach się dusza z babcią i dziadkiem... Co innego jak kogoś stać na apartament wtedy ok

Gość nie mam konta
Komunikacja miejska jest dla ułomnych :]

Gość mieszkającawdomku
mieszkanie w bloku jest bardzo dobre dla osób wygodnickich :) jeśli ktoś nie lubi mieć wiecznie czegoś do zrobienia. Jak ktoś lubi pogrzebać w ogródku, ma zwierzaki to fajniejsze jest dla niego mieszkanie w domu jedno rodzinnym z działką. To i to ma swoje plusy i minusy ale z pewnością dom nie jest dla leniwych.

Gość huncwotkam
POLAK WYJĄTKOWY SONG napisał """"""""""lUDZIE MIESZKAJĄCY W BLOKACH TO W WIĘKSZOŚCI BRUDASY.. szczególnie ci co mają psy... Mieszkałam na wsi 18 lat , potem w mieście w bloku.. teraz mam swój dom i w życiu bym nie chciała wrócić do miasta...Bloki to takie gołębniki dla nieudaczników życiowych...na 5o metrach wychowuja dziec na kolejnych nie zaradnych zyciowo brudasów.. tylko życie na wsi uczy pokory pracowitości i rozumu... obrażaj sie...""""""""""""""""""""" wychowałam się na wsi do 22 roku życia mieszkałam tam z rodzicami, teraz mieszkam w bloku bo tak potoczyło się moje życie , mam malutkie ale własne mieszkanko iiiiii psaaaa wyobraż sobie lata mi to kto co sobie pomyśli , a czytając takie wypowiedzi jak twoja to przychylam się do słów Georga Bernarda Shawa " im bardziej poznaję ludzi tym bardziej kocham zwierzęta"" do autorki postu : żyj swoim życiem , masz je jedno , jeżeli będziesz stale rozpamiętywać co ludzie mówią i martwić się tym to sobie życie zmarnujesz

Gość dupa jasiu pierdzi stasiu
.tarocista. fajnie się gada jak się dostało mieszkanie za frajer :D po babci albo dziadku czy innym padalcu.

Miałem kiedys dziewczynę, która mieszkała w domu pod warszawą. Kurwicy dostawałem. Po 19 żadnego sklepu tylko stacja benzynowa oddalona 2 km. Nie było sie gdzie wybrać bo wszystko daleko na miejscu żadnych kregli, żadnego kina - trzeba bylo wyprawe do miasta robić a jak człowiek napił sie piwa do udupiony. To nie dla mnie. U siebie na osiedlu mam dwa nocne, spozywczy, bankomat, pizzerie, kebab i do dwóch galerii 5 minut autem a 15 pieszo a do pałacu kultury 10 minut

Zawsze do zrobienia zgodzę sie .. jednak o kształtuje w człowieku charakter? Ludzie w domkach są uparci w dażeniu do celu.. Bo chcą , bo musza.. Życie bardziej cieszy.. małe rzeczy... W takim domku można sie schować przed oczami ludzi jeśli ktoś lubi pobyć w samotności..

Gość no to zrozum , ze ludzie
sa rózni i jednym pasuje blok a innym dom, czy to takie trudne do zrozumienia. jest ci dobrze w domu to ok, ale sam wylewasz jakies frustracje pisząc takie bzdety o ludziach w blokach :o

POLAK - no to pięknie mieszkanie w domu "ukształtowało ci charakter" wszyscy mieszkający w domach tak chamieją? :D :D :D dlaczego nie potrafisz zrozumieć, że czasem mieszkanie w bloku jest koniecznością bo ludzi nie stać na dom a czasem mieszkanie w bloku jest ich ŚWIADOMYM I DOBROWOLNYM wyborem? my z mężem cały czas bijemy się z myślami czy się budować czy nie. stać nas na to, ale nie jestesmy wciąż przekonani czy tego chcemy. dobrze nam w bloku

Gość dupa jasiu pierdzi stasiu
Odezwał się frajer z mieszkaniem w spadku :D

Poza tym zalezy jeszcze o jakim bloku mowa. Wydaje mi sie że dla niektórych blok to odrapana rudera bez windy z zaszczana klatką i wychodkiem na zewnatrz pamietająca wczesne rządy Bieruta

Gość leloom poleloom
tarot jest dla ułomnych :classic_cool:

Gość .tarocista.
nie dociera do was, że bloki są dla UŁOMNYCH !!!