Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zulaaaa

Ciągła senność?

Polecane posty

Gość Zulaaaa

Witam! Od dłuższego czasu zastanawiam się o co może chodzić. Ciągle spałabym, dziś wstałam po 9 h snu, pokręciłam się chwilę po domu i najchętniej znowu mogłabym iść spać. Dodam że codziennie jestem mega śpiąca. Jak temu zaradzić? Czy iść z tym do jakiegoś lekarza. Pomóżcie proszę :)

Gość No włąsnie
Pewnie masz pasozyty,albo jestes bardzo zatoksyczniona

Gość Do autoryki
A pracujesz na codzien, uczysz?

Gość No włąsnie
Albo tez nie masz celu w zyciu

Gość Zulaaaa
Pracuję, 2 razy w tygodniu chodzę na basen. Mam zamiar też chodzić na kurs języka niemieckiego. Generalnie jestem osobą aktywną, ale ta ciągła senność mi przeszkadza.

Gość No włąsnie
Zulaaaa,widocznie nie robisz w zyciu tego co bys chciała

Gość ja tez tak mam autorko
Tez spie po 9-10h, ciezko jest mi sie zwlec z łozka... cale dnie jestem ospala, potrafie zasnac na wykladzie, w autobusie... szybko bardzo sie mecze. U mnie akurat powodem jest niskie cisnienie, pogodzilam sie juz z tym chociaz to utrudnia zycie :O

Gość No włąsnie
ja tez tak mam autorko,niskie cisnienie to nie jest powód,bo przeciez cisnienie krwi tez nie bierze sie z nikąd

Gość Zulaaaa
Zazwyczaj moje ciśnienie wynosi 90/70, ale czy to miałoby wpływ na ciągłą senność? Jak sobie radzicie z tą sennością dziewczyny? Ja dziś pije 2 mocną kawę, bo chciałabym coś porobić.

Gość No włąsnie
Zulaaaa,nie jak sobie radzicie z sennością,tylko skad sie bierze ta senność,czego nie chce widziec,co mi przeszkadza być tu i teraz i cieszyc się tym??

Gość ja tez tak mam autorko
Pije dużo mocnej kawy, czasem wspomagam sie jakims redbullem...czasem jakaś drzemka w ciągu dnia. Gneralnie wszyscy w moim otoczeniu wiedza o moich problemach, wiec wybaczaja mi to ze sie szybko mecze i nie moge w czyms pomoc, ze robie wszystko powoli itd ;)

Gość No włąsnie
ja tez tak mam autorko,i co ,tak sobie bediesz funkcjonować??przespisz swoje własne zycie???i to ma byc wybaczenie??

Gość Zulaaaa
Zaczarowana 18 badałam tarczycę i wyniki mam dobre. W ciąży też nie jestem. Muszę rozwiązać zagadkę tej senności.

Gość No włąsnie
Zulaaaa,oczywiscie niczego nie musisz,bo przymus powoduje ze stawiasz opór emocjonalny,mozesz chciec to zmienić,a to juz zupełnie inna sprawa

Gość Zulaaaa
Ja wiem że niczego nie muszę. Chcę jednak dowiedzieć się o co chodzi z tą sennością i co jest tego przyczyną.

Gość No włąsnie
No to pdpowiedz juz otrzymałas,na poziomie fizycznym jak i psychicznym,bo i tak nie da sie tego odzielić,człowiek to jedność

Gość radzę
Zrobiłam sobie badanie echo serca i jest u mnie niedomykalność lewej zastawki. Szybko się męczę i jest mi duszno, chodzę senna.

ja kiedyś też byłam strasznie senna, potrafiłam całą sobotę przespać miałam problemy że wstać do pracy... okazało się że mam problemy z tarczycą... wybierz się do lekarza rodzinnego i pogadaj z nim (jeśli nic cie nie poradzi sama idz np do endokrynologa)

Gość No włąsnie
radzę,zastawka w sercu to tez nie jest przypadek cos sie dzieje na poziomie emocjonalnym

Gość No włąsnie
myszkotymoja,lekarze nie sa tu zadnym rozwiazaniem,sama musi spojrzec do swojego wnetrza i tam znajdzie rozwiazanie

Gość No włąsnie
radzę,ale nie szkuaj wymówek,wada tez nie bierze sie z nikąd,nalezy wziasc odpowiedzialność za swoje zycie,a nie szukac wymówek,w czymkolwiek

Gość radzę
Nieprawidłowości w badaniach dodatkowych EKG zwykle prawidłowe w RTG klatki piersiowej cechy powiększenia lewego serca, "sylwetka mitralna" ECHO serca: ocena fali niedomykalności: 30 ml dua niedomykalność

Gość No włąsnie
szukasz.wymówek,wiec jestes osoba nieodpowiedzialna

Gość sennosc i pragnienie
to też objawy cukrzycy.

Gość No włąsnie
sennosc i pragnienie,nie to ze objawy cukrzycy,tylko podwyzszonego poziomu glukozy we krwi,ale tez brak słodyczy w zyciu

Gość radzę
Nabyte wady serca Przyczyny Nabyte wady serca są najczęściej skutkiem przebytego zapalenia wsierdzia w wyniku choroby reumatycznej. Rzadszymi przyczynami nabytych wad zastawkowych są: bakteryjne zapalenia wsierdzia, zapalenie wsierdzia w przebiegu tocznia rumieniowatego (zapalenie typu Libmana-Sachsa). Częstą przyczyną niezapalną niedomykalności, a później zwężenia zastawki mitralnej jest idiopatyczne wapnienie pierścienia ścięgnistego tej zastawki (u chorych z nadciśnieniem tętniczym). Niedomykalność zastawki mitralnej może być także związana z dysfunkcją mięśni brodawkowatych lewej komory serca, np. w przebiegu choroby niedokrwiennej serca, co objawia się zespołem wypadania płatka zastawki mitralnej. Zapalenie reumatyczne wsierdzia najczęściej dotyczy lewej komory serca, stąd nabyte wady serca zwykle obejmują zastawkę dwudzielną lub półksiężycowatą aorty. Zastawki prawego serca rzadko są miejscem powstania organicznych wad nabytych, z wyjątkiem zapalenia w przebiegu tocznia rumieniowatego. Natomiast czynnościowe wady nabyte serca powstające w przebiegu przerostu serca, wynikają ze zmiany konfiguracji serca w przebiegu nadciśnienia w tętnicach dużego układu krążenia lub tętnicach płucnych (małego układu krążenia). Skutkiem tego jest rozszerzenie pierścieni ścięgnistych zastawek i powstanie niewydolności zastawki („rozejście się płatków zastawek). Najczęściej występujące nabyte wady serca Zwężenie zastawki mitralnej (preparat sekcyjny, widok od strony lewego przedsionka) niedomykalność zastawki mitralnej (dwudzielnej) (łac. insufficientia valvae mitralis) i jej szczególna postać: zespół wypadania płatka zastawki mitralnej zwężenie zastawki mitralnej (dwudzielnej) (łac. stenosis ostii venosi sinistri)